Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Noe galt med terrenget!!

Nå kartet ikke stemmer med terrenget, har vi bridgespillere (meg selv inkludert) lett for å skylde på terrenget.I det siste har jeg skrevet om at jeg ikke er fornøyd med mange meldingsforløp etter åpning 1kl. Når det går f.eks

1kl - 1sp * ("overføring" til 1NT)
1NT

synes jeg det blir gjettverk om vi skal spille med eller uten trumf.

Det sammen med

1kl - (innhopp) - ?

og makkeren til åpneren ikke har major. Da bir det tust.

Derfor har jeg tenkt høyt om det kan lønne seg å åpne med 1ru på f.eks 3-2-4-4 hender, siden en ofte ikke får vist noen farger ved å åpne med 1kl. Om dette har  noe for seg eller om det er mitt vanlige vas, vet jeg ikke. I går skulle jeg i alle fall teste.


  Jeg åpnet i første hånd med 1ru. Syd doblet opplysende. Jeg kan nesten ikke korsfeste luringen for hans pass og Nils Kvangraven i nord hadde flaks som vanlig når han passet. Det er sikkert rett av meg å prøve å finne en flukt, men erfaringen her er at det er ofte å løpe fra asken til ilden.

Jeg fikk et stikk for mye og gikk "bare" 800. Det var minus 56 i fembords IMPS ACROSS THE FIELD.

Neste gang har makker motsatt fordeling i minor og da kommer jeg sterkt tilbake.
     
     

Kommentarer

Hei Espen

Jeg tror ikke du har lest det jeg skriver veldig godt, fordi det ser ut som du tar hovedpoenget mitt, UTEN at du egentlig mener det.

Hadde en kunne meldt fargene sine slik vi gjorde før, hadde jeg aldri tatt opp dette til diskusjon. Du sier at ”en kan jo bare melde ruterfargen når det går 1kl – dobler..” Nei, det kan vi ikke i moderne bridge, fordi ruter viser ikke ruter. Det viser hjerter. Det finnes faktisk ingen mulighet til å melde ruter i første runde, kanskje ikke i neste heller. Det er AKKURAT derfor jeg stiller spørsmålet om åpneren bør vurdere å få ruteren på banen tidlig de gangene en har 4-4 i minor.

Jeg så på et av de beste parene våre og spillet så slik ut:

D3
KD65
DKn53
1094

65
E98
K876
EDKn7

1kl – 1ru*
1hj* – 1NT
p

1ru = hjerter
1hj = 3+ hjerter
Pass = ”jeg har kun tre hjerter”

Kløverkappen gikk og det var ti enkle stikk i ruter. I parturnering var det ingen fest med +90 i 1NT. Jeg tror jeg skal finne haugevis av lignende eksempler der vi kommer i 1NT og skulle spilt andre kontrakter. Gi f.eks syd en kløver mer og en ruter mindre. Da kommer NS også i 1NT og skulle spilt med kløver som trumf.

Har makker motsatt i minor, har han muligheten te å melde 1ru på 1kl-X. Du har fortsatt støtte

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.