Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Kommentar til to spill fra Norge - Sverige

Av Leif Erik Stabell


Spill 22: Ikke marginene på vår side


Terje og Allan kommer i 6NT, en kontrakt som vinner og taper omtrent annenhver dag. Denne gangen måtte vel Terje Aa vært synsk for å vinne 12 stikk? Vrengt hjerterkapp og ruter til tieren, eller kløver til nieren tidlig. Aktuelt fikk Terje ruter ut fra vest og da var det plutselig flere vinnende planer. Han falt ned på en hjerterkapp etter å ha presset ut kløveresset, men det var ikke vinnende plan. Du ser den tosidige skvisen uten at jeg trenger å forklare deg?


Nei, den må du forklare i detalj! Begge de svarte holdene sitter bak spillerens hold og da er det vanskelig å se at det kan bli noen tosidig skvis.

 Snorre sin kommentar: "Jeg er selvsagt ansvarlig for det jeg skriver på sida mi, men det var flere toppspillere som rett etter spillet sa at dette burde Terje Aa spilte hjem på den opplagte tosidige skvisen. Da skulle jeg tøffe meg og late som det var opplagt. Beklager litt hastverksarbeid. Uansett burde jeg i tilfelle beskrevet sluttposisjonen når jeg først uttalte meg.

 

Andre spill - Åpent Rom: "Bid your suits"

"Jeg ville meldt sparen min i øst i første melderunde. Det er ikke sikkert Terje og Nils hadde klart å stoppe under utgang likevel, men nå ble det i alle fall umulig siden 3sp må være krav. 4hj er slettes ingen håpløs utgang med hjerteren 3-2 og en kløverhonnør i syd og ellers ikke alt for skeivt fordelt. Etter nords opplysende dobling er delkontrakt absolutt å foretrekke."

Vil ikke 4 hjerter med 10 stikk være å foretrekke? Den bør vel kanskje vinnes med den aktuelle sitsen: Hjerter Ess i stikk 2, ruter til røff og 3 ganger hjerter inn med Syd. Han kan ikke gjøre noe  bedre enn å spille en kløver igjennom, hvoretter Nord frir seg med det som vel må være hans siste ruter (han har jo allerede måttet kaste 3 kort). Vest trumfer med sin nest siste trumf og spiller spardamen som han forventer at Nord dukker, og planen er å fortsette i spar hvoretter Nord er innspilt. Men nå må Syd stikke spar Dame og Vest har enkelt resten på en show-up skvis mot Nord.


Burde vel være mulig å få til ved bordet? Spillefører må ikke røre sparen før all trumfen er ute, for hvis motparten tar en sparstjeling (med orginalstikket) er bordet dødt.

Masse hilsener

Leif-ErikKommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.