Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Kamp 4

RESULTATER KAMP 4
Heimdal 1 er i siget og tar en fin seier mot Ski. Denne runder var det OBK/kløverknekt som hadde hjemmelaget og de scoret 18,37. En fin seier til både Topbridge og Sunndalsøra. Det jevner seg ut i toppen!!

Hadde du klart denne?Spar ut til kongen. Ser du vinnervarianten?

Du kan ikke stikke den første, fordi da kommer syd inn på kløveresset og spiller en liten spar til makkers knekt. Øst sin tier blir så gjennomspilt.
Du han heller ikke lasje to ganger fordi da blir syds spar godspilt i tredje runde med kløveresset som inntak.

Ergo: Lasj den første og stikk den andre! 

Om dette er teoretisk beste plan er jeg lang fra sikkert på, men en litt uvanlig variant.


En glimrende meldt slem av Jan Tore Berg og Per Erik AustbergDet kan virke som Jan Tore i syd ombestemte seg over 3NT. Det er mulig 3sp betyr noe, men ellers ser det naturlig ut å støtte ruteren med en gang. Kanskje det viser bedre kort å melde 4ru direkte, mens dette er en begrenset hånd med ruterstøtte?

Men dette går ikke av landslagspar..

De skylder sikkert på hverandre, men storeslemmer uten alle ess går det ikke an å gjette seg fram til. For meg virker dette sinnsykt hardt av Jan Tore Berg å melde 7sp over 7hj . Makker trenger fire nøkkelkort, EK i spar og minoressene. I alle fall kunne han passet og vist interesse. Husk at allerede 5NT var ingen undermelding.
Likevel ga dette en 5'er i pluss. Jan Mikkelsen i det andre rommet avga en flott Lightner-dobling allerede på 6sp. Makker Jon Egil Furunes spilte ut ruter til stjeling, kløver til esset og nok en ruter til stjeling for 300 i beit. Sånne lagkamerater vil jeg også ha!

Kommentarer

Hadde du klart denne?

Jeg mente ikke å framstille det som om PIL hadde spilt feil i 3NT der "fasiten" var å lasje en gang og stikke den neste. Det er et rent valg, avhengig av om nord har en eller to sparhonnører.

Sortland hadde live bilder da de hadde finalen for noen år siden. På festivalen har vi også hatt det.

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.