Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Jeg trekker det tilbake, Allan..

Ikke det med at du har spilt inn fine resultater i det siste og bør være i landslagsdiksusjonen igjen, men at du fikk skryt for spillet under var en sterk overdrivelse.Det kom hjerter ut til esset (bort med en ruter) og hjerter til stjeling sånn at kongen kom deisende. Så fikk både sparkongen og spar ni beholde stikket. Vest stjal hjerterdamen, men i sluttpossen fant Allan kløveren etter å ha lest øst sine kast bra. Det fikk han skryt fra av meg.

Forutsatt at BBO-operatøren han trykka rett, skulle Allan selvsagt stjålet en liten hjerter etter to ganger spar i bordet. Så spardamen fra hånda som vest stikker og spiller et par ganger ruter til stjeling. Ut med trumfen og nå gir hjerterdamen stikk. 6+2+0+2 = 10.

Ingen heksekunst når vest lot være å stikke sparkongen.

(Takk til Erik Gjemdal som var den første til å kommentere dette)

_________________________________________________________

Kommentarer

Hei Allan,
Det er ved bordet det skal gjøres, og her var det jo mye rett fra deg og dere, gjennom hele kampen og også i dette spillet. Åpningsmeldinga, hjerter ess og liten hjerter og avslutninga med å finne kløveren (når du først hadde spilt hjerter D) var bra. Selv bakspilte jeg live her på BBO, og det er alltid interessant å se hva som faktisk oppstår ved bordet. Hvorfor stakk ikke V sparkongen i stikk fem, f.eks. Det vet han bare selv.
I øvelsen ”etterpåbridge” er jo alt mye enklere. Etter at spar 9 holdt ville vel en liten hjerter til trumf og deretter trumf dame vært best. Fi presser i ruter og du må deretter riktignok bruke din siste trumf til å ta ut vests siste. Øst vil imidlertid være skvist i hjerter/kløver på dette stikket (dersom han hadde hatt kløver D). Du får faktisk med deg Dx bak i kløver også på denne måten.
Erik

Hei Snurr og Erik.

Dere har selvfølgelig helt rett at jeg kunne sikre meg 10 stikk på denne måten, men når man er doblet er det jo fint å ta med seg overstikk også.

Som Snorre så fint har påpekt var doblingen meget underlig, men i utgangspunktet plasserte jeg Øst med 0544 eller 0553. Dermed skulle kontrakten aldri være i fare, og om kløverdamen sitter i kutt blir det 11 stikk på en kløver-/hjerterskvis.

Om jeg trumfer en hjerter og spiller spar vil min siste spar forsvinne i det jeg tar ut motpartens siste spar, og da kan jeg ikke ta kløverkutten siden jeg risikerer noen ruterstikk i mot.

Så etter min mening spilte jeg på beste sjanse til elleve stikk uten å risikere kontrakten. Men det ble jo kritisk når Øst hadde 0562, en hånd han egentlig ikke kan ha...

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.