Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Jeg prøvde meg på Lavintahl

Her kommer enda et kapittel i historien om toere og treere fra Lyngdal i helga. "Det er ikke tilfeldig at det er mange småkort og få honnører i en kortstokk, Snurr", fikk jeg stadig høre. "Honnørene er ikke så morsomme, fordi alle kan stikke en konge med ett ess. Utfordringen er å sette seg inn i makkers problem. Når han kommer inn i et motspill, skal du ha brukt småkortene til å hjelpe han å finne riktig skift"

"Javel," sier jeg og nikker med hodet. "Jeg skal prøve så godt jeg kan"

Så kom dette spillet.

  Syd åpnet med 1hj, Boye i vest meldte inn 1sp (?), 1NT fra nord, 2hj i syd og pass rundt. Kløver fire ut til esset mitt i øst.

Det ser rimelig opplagt ut å skifte hjerter sånn at spillefører ikke får stjålet kløver. Bordet ser ut til å være uten inntak, men jeg prøver allerede nå å sette meg inn i makkers problem. Han ser ikke nødvendigvis at ruteren er ufarlig. Men i første omgang må hjerter dame i stikk to være rett.

Spillefører tar for esset, kongen og spiller nieren til makkers knekt. Nå må jeg få fortalt at han må spille spar til min konge, sånn at jeg kan spille kløver gjennom. Hvordan kløveren ser ut, vet jeg ingenting om. Annet enn at den bør spilles fra meg.

Ruter i avkast fra meg kan ikke brukes til noe annet enn svakhet i første omgang. Ett kort kan ikke bety mer enn en ting, sånn at en høy ruter vil være svakhet og har ikke noe med fordeling eller Lavintahl å gjøre. En liten ruter vil være styrke og ikke fordeling eller fargepreferanse det heller.

I hjerter måtte jeg følge med toeren og spar kan jeg ikke kaste, men nå kom tidligere lærdom til nytte. Trodde jeg.

Kløver ni må jo være Lavintahl til spar!! Hvor mange små jeg har i den fargen kan da ikke være så farlig?


Som sagt så gjort,. men pasienten døde. Kløver 9 tolka Boye som at jeg hadde 98 i kløver og spilte fargen rundt til åtteren til spillefører. Påtrøkk de luxe og en elendig score for -110.

"Nei, Snurr. Det er ikke Lavintahl i denne posisjonen". Jeg bøyer hodet i skam, men spør ærbødigst hvordan vi skulle klart dette hvis vest hadde hatt f.eks kløver knekt og spillefører K10, slik at jeg MÅTTE tidlig inn? Dette også gitt at spillefører han dobbel ruter.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.