Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Italiadama får får mye skryt, Snurr!

 Det sier både Martin Reinertsen og Kristian B Ellingsen i mail til meg. Her er det Kristian forteller:

______________________________________________________________________________________________

Hei Snorre

 
Fint at du supplerer Allan og skriver om spill fra EM. Masse godt lesestoff for oss som følger med. :)
 
Når det gjelder det siste spillet du skrev om fra kampen Norge - Italia i dameklassen tror jeg italieneren som spilte 3 NT fikk ufortjent mye skryt.
 
 
Spillet gikk likt ved begge bord fram til posisjonen over. Siv Thoresen var spillefører på det andre bordet. Begge spilleførerne spilte nå spar til 8eren, og Nord var inne på knekten. Også fortsettelsen var den samme ved begge bord, ruter til knekten i bordet. Spilleførerne har nå tatt 6 (0+2+3+1) stikk. Nå gjorde begge spilleførerne samme feil. De tok først korrekt for sparess, men glemte å ta av seg ruteress også! Om man tar for de to essene er man oppe i 8 stikk, og Nord kan velge om spillefører skal få det niende stikket på spar 10 på hånda eller spar 9 i bordet.
 
Mot Siv Thoresen spilte Nord våkent i mot og lasjerte sparfortsettelsen slik at Siv fikk for spar 10 på hånda. Nå hadde Siv kun hjerter og kløver igjen, og fikk ikke hentet stikk for ruter ess. Hun måtte gi Syd de tre siste stikkene. Ei beit.
 
I samme posisjon, med fire kort igjen, stakk Marianne opp med spar knekt, og måtte gi bordet for både spar ni og ruteress for hjemgang. Om Marianne hadde lasja hadde trekortsposisjonen blitt den samme for den italienske spilleføreren som den ble for Siv Thoresen. Innelåst på hånda og tvunget til å gi Syd resten uten å få med seg ruteresset.
 
Den eneste som virkelig besto dette spillet var altså den italienske nordspilleren Manara som møtte Siv Thoresen og Sølvi Remen i åpent rom. En drepende sparlasj i stikk 10.
 
 
 
Med vennlig hilsen
 
 
Kristian B. Ellingsen
 
906 66 459

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.