Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hvordan spiller du?

Det er slike spill som det under som avgjør lagkamper. I vest åpnet jeg med 1NT og ble etter noen melderunder plassert i 6ru som spillefører. Et poeng er at øst spurte i Blackwood og da viste jeg mitt ene ess. Da meldte øst 6ru uten å invitere til storeslem, så det er mye som tyder på at det er et ess vekk.

Nesten før meldingforløpet er over, spiller nord ut hjerter ti. Din tur. Hvordan spiller du på beste måte nå for å vinne tolv stikk? Jeg trenger ikke å fortelle deg at uten å ta høyde for at utspillet er singelton, ser du helt sikkert at  beste innledning er EK i ruter for å felle damen. Går ikke det, bra tar du kløverkappen for å kaste spartaperen. Du har overgang i hjerter til å kappe på nytt. Påvirker utspillet denne planen så mye at du endrer den? Eller går du rett på med ruterkapp, kanskje? Stikke hjerteren i bordet, ta en ruterhonnør og så kløverkapp?

Bruk kommentarfeltet til å svare.

Kommentarer

Oyoy! Et spill der alle alternativer kan bli feil!

Jeg tror ikke en god bridgespiller spiller hj 10 ut fra tiern dobbel, så er enig i at den ser veeeeldig singel ut.

Et annet viktig poeng er at det også er mange som velger å spille ut noe annet enn singel tier hvis man har dama tredje i trumf (hj 10 ut kan jo løse hele fargen enkelt for spillefører f.eks).

La oss da ta utgangspunkt i at Nord har:

1. Singel hjerter
2. Ikke Qxx i trump

Hvordan spille da?

Nord har enten dama fjerde i trumf, 4 små trumf (Da står den alltid fordi jeg kommer til å spille ruteress i stikk 2), tre små trumf eller 2 stk.

Jeg spiller som du Snorre sier AK i ruter og fortsetter med kløver til kapp om ikke ruter dame ramler, selv om jeg tar høyde for at utspillet er singelton.

Hvis spilleren i nord har dama tredje i trumf og singel hj 10, så må jeg leve med det :-(

Så til slutt: Hvis vi tar høyde for at Nord er en mindre god spiller og KAN ha dama tredje i trumf, vil planen min fungere svært dårlig. AK i ruter, kløver til kapp og hjerter mot bordet. Nord er favoritt til å ha lengst trumf så den stjeler han og fortsetter i spar, ei bet. Så hvis jeg spiller mot tippoldefar tar jeg kløver kapp i stikk 3 for å ha forbindelse til ny kløverkapp etterpå :)

Kristoffer

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.