Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hvilke hender melder du splinter på?

Dette spillet har jeg sett på Nils sin side. Makker åpner med 1sp og så er det din tur.

K108
5
E1087652
106

Nils meldte 3hj, singelton, sparstøtte og invitt. Det ble aktuelt ikke rett, men det er ikke poenget mitt

En av min kjepphester er at splinter over makkers åpning viser ALLTID minst fire trumf. 5-4 spiller som regel mye bedre enn 5-3. I tilllegg mener jeg at det skaper unødvendig usikkerhet når makker skal vurdere slutt kontrakt og han ikke vet hvor mange trumf vi har tilsammen.

Er du enig eller uenig med meg?

________________________________________________________________

Kommentarer

Hadde meldt denne hånda som en 8-11. Har ikke mange gode erfaringer når jeg har splintra med 3 kort så det har jeg slutta med :)

Denne var verre. Når det er ingen meldinger som passer, må en bare trekke en ut av hatten. Om jeg kommer i 4sp og går beit på slike kort, er det ok.
Som prinsipp er jeg enig i at en skal ha fire trumf for å splintre.

Psst:
Ta det helt med ro. Je ska ta med begge på bridgen

Ellers er det je sier noe je mener man burde ta opp. Vi kommer til å tape i lengden om vi er så enspora at det kun er en vei det er lov å ta. I Sverige er til og med en versjon av Little major lov. Du klapper ironisk hver gang Baard Olav kommer med innspill. Du burde finne deg for god til å benevne han som "hilsen fra Thailand". Han er like norsk som deg og meg og en mye bedre bridgespiller enn noen av oss. Du legger opp til en åpen dialog på bloggen din og da regner je med at du klarer å tolke hverdagslige sammenligninger på en løs måte i forhold til bridgen. Du vil vel og at vi skal utvikle oss, ikke sant? Je kan ikke helt se for meg at du kan glede deg i jobben din dersom ny lærdom ikke spores, noe je bestemt mener je forstår av det du refererer fra hverdagen din som lærer. Hvis det ikke er en skole innen bridgen og vi må bøye oss for overformynderiet, så trur je det er mange som finner på no anna. Uten nerder er det ingen sivilisasjoner som utvikler seg. Nerd er en hedersbevisning i min verden!

Når ett tidligere medlem må betale dobbel pris på ei klubbturnering feks, så sier det at vi ganske enkelt ikke ønsker gamle venner tilbake.
DET burde du skrive om. Og du må gjerne hilse fra de "Hjernedødesland" i forbundet som har vedtatt dette.

Je lærer ikke no støtt her, men je setter pris på engasjementet

Åjåjåj..

Jeg mente å spørre om det er lurt å ha tre eller fire trumf i splinter, ikke en sosialpolitisk utredning eller om Glenn Grøtheim er en vandrende HUK/HUM.

Sikkert spørsmålet det var noe galt med.

PS: Jeg håper for guds skyld at du elsker begge barna dine og at jeg ikke får noen skyld hvis så ikke skulle bli tilfelle en gang i framtiden

Når alt i Norge blir klassifisert som HUK eller HUM og dermed ulovlig, så er alle meldingsdiskusjoner meningsløse. Ingen kritikk til Markus eller Per, men konservatisme har sin pris iom at det er helt umulig å oppfordre til kreativitet. Eksempelet du kommer med tar kun hensyn til en gitt standard måte å vurdere hånda på. Du er kritisk til å juge ett kort i major, noe je kan være enig i, men je har sikkert mange andre preferanser som etter norske bridgelover er ulovlige. I Norge er det ingen ønsker om at folk skal få utvikle nye systemer eller melde på en måte som beskriver hender bedre. Uten å kritisere Glenn Grøtheim, men hans system er særdeles uvanlig og burde etter reglementet være ulovlig i samtlige parturneringer i Norge. Men, det verste er at om det er lovlig, er at det hovedsaklig er ulovlig på de fleste nivåer. Noe som betyr at lovlige systemer som kun er tillatt på ett høyt nivå, vil ha ett veldig snevert område man kan øve seg på.
Je skylder på "olja". Vi er blitt for late! Vi skal alle være like! Det er feil å være annerledes!

Psst:
Je har ett veldig utadvent barn og ett som er introvert. Skal je elske ett av dem mer?

Totalt 5 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.