Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hva melder du?

E10872
103
EKn865
4

1kl 1sp 3kl dobl                                                                                                
4kl 4ru pass 4hj                
pass                    
                       

* 3kl = fem kløver, 6-9 hp

logg deg på og gi meg et svar med en kort begrunnelse.
Alle i sonen.

Kommentarer

Til Aleksander F

Selvsagt kan det diskuteres hvilke ord jeg som redaktør bruker når jeg kommenterer innlegg. Du er langt fra den første som sier noen om mitt ordvalg, men nå kan jeg ikke bli mer forsiktig. Fra glansdagene på kristiansandbk.org har jeg moderert meg tusen ganger og skal jeg få oppretteholde bæretillatelse på penn og blyant (les tastatur) må jeg nesten få lov til å be innsendere spandere en kalori på problemer jeg legger ut, ikke bare svare noe. En kort begrunnelse synes jeg at jeg kan spørre etter.

Klukken er en dyktig bridgespiller og når han sier at "dette er en autopass", betyr det kun at han ikke har satt seg inn i meldingsforløpet. Makker kunne meldt hjerter tidligere, men doblet først og meldte så hjerter. Hvorfor gjorde han det?

Jeg kjenner Klukken godt og jeg vet at han tåler slike ting. Hadde det vært Jan Tore Berg eller noen andre mer sarte sjeler, ville jeg valgt andre ord. Klukken liker at vi kaller en spade for en spade.

Legg merke til at jeg kritiserer ikke konklusjonen til verken Klukken eller andre. Sannsynligvis har de rett i at pass er beste melding, men det kan jeg som sagt nesten forvente at de begrunner på en eller annen måte.

Jeg traff Tom Høiland her en dag. Han sa noen sånt. "Din raring, Snurr. Først ber du folk si hva de mener. Når de så gjør akkurat det, så høvler du over dem."

Det kommer jeg til å fortsette med når jeg oppdager at folk snakker mot bedre viten. Klukken hadde fint kunne sagt omtrent det samme som Boye gjorde.

Jeg sier Pass, men vil heller bruke tiden på å telle kalorier.

Er på slankern og vuderer om ikke 4 ruter var en vel feit melding? Makker har sagt seg villig til å spille på 3 trinnet basert på din innmelding i sonen. Men forsvarer esset femte i ruter en melding på 4 trinnet?

Makker vet +/- 1 hvor mange kløver du har og har sett en innmelding i sonen. Har vi 10 stikk kommer det vel en aksjon over 4 kløver.

Mvh
Tore

Tror kritikken av Klukkens (og mitt?) forbruk av kalorier på å tenke før vi svarer på oppgaver ikke nødvendigvis gagner ditt ønske om å få en levende side med kommentarer og diskusjoner.

Hvor høyt ønsker du at lista skal ligge for at noen kommenterer?

Hei Snorre

Først vil jeg si at dette var et interessant meldeproblem som jeg og Espen allerede har brukt tid til å diskutere. Det er ganske frekvent at du sitter i fjerdehånd med gode kort etter (åpning) - makker melder inn - (sperr)

Jeg er uenig med deg i at doblingen av 3kl LOVER ruter. Du kan etter min mening ha en sterk hånd med f.eks 2-5-3-3. Dette betyr at når makker melder 4ru så har han femkort-farge. Merk at du har alltid ledig majorfarge i slike meldingsforløp, ikke nødvendigvis femkort selvsagt.

Jeg og Espen spiller slik at 3hj over 3kl ikke er krav. Det viser en god farge, men kan passes. Alle sterke hender der vi er usikre om kontrakt, må derfor innledes med "dobler."

Du sier at han som melder 4ru kan ha 5-3-4-1, men det tror jeg heller ikke er særlig frekvent. Hvis han er mottakelig i begge de røde fargene og har kort til å melde over 4kl, vil han doble i stedet for 4ru.

Den som melder 4hj kan derfor ikke forvente mer enn en dobbelton i støtte, så han bør ha en fin femkortfarge.

Jeg faller derfor ned på "pass" som beste melding.

mvh Boye

4hjerter vil alltid være forslag til spill. 4hj melderen har enten 5-4 eller 6-4 i rødt når han foreslår 4hj.
Har han 5kort bør han ha en fin farge slik at makker kan passe med noe som ligner på en hyggelig 2kort.

Hele poenget med slike spill er at du ofte er på leting etter marginale utganger og da må man tenke frekvens, selvfølgelig kan du plutselig ha 6-1-5-1 men da melder du jo 5ru.

Med den aktuelle hånda(gitt at makker har minst en hyggelig 5kort) ser det ut som det er kortere vei til 10 stikk i hj enn 11 stikk i ruter. slike spill handler om frekvens og det å være konsekvente. Klin umulig å få med seg alt :)

Det er fint at klukken og andre svarer på oppgaver. Det har jeg jo etterlyst.
På den andre side er det fint om han bruker en kalori på å tenke gjennom problemet før han svarer.

Har makker en enfargehånd med hjerter etter dette meldingsforløpet? Hvis han har det, er det en autopass. 100% enig.

Problemstillingen er altså hvorfor makker doblet først og så meldte hjerter etterpå, når han ganske sikkert har ruterfarge også. Du som meldte 4ru trenger vel ikke ha 5-5 i spar/ruter. Er det ikke andre muligheter, som f.eks 6-4 i spar/ruter eller 5-3-4-1 kanskje?

Andre som har sett lyset?

Enig med klukk.

Faren her er kanskje at vi skal langt i ruter?
Kx
AKxx
KQxx
xxx
Vanskelig for makker å melde annet enn x på 3 kl da... Tror 5kl da må være cue eller last train over 4 ru (Ref spillet litt lengre ned på siden :))

Skal vi snakke frekvens så er dette en autopass.

Totalt 8 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.