Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hva åpner du med?

Et vanlige norsk, standard system med 15-17 NT.

A: ED43 - D5 - D5 - KD765

B: D5 - ED43 - D5 - KD765


Logg deg på og gi en kort begrunnelse.


_________________________________________________

Kommentarer

Hei Snorre.

Fin diskusjon. Har ikke så mye å legge til. 1nt på hånd B, på hånd A er jeg 50/50.

mvh Espen

I praksis åpner vi vel 1NT, kan ikke se at vi skal være lure og komme bedre ut i lengden med å avvike "førstemann til NT"! B er helt desidert 1NT, A kan forsvare 1kløver da vi ofte får gjenmeldt 1sp, så får vi tippe om vi skal passe 1nt eller løfte til 2Nt i neste runde!

1kl på begge. Sku det gå 1kl-1sp : 2kl-pass, så balanserer motparten. Så tar dem hver gang de sku ha latt oss bli i 2kl. 2hj gjerne te dobbel takst. Over 2ru ender vi fort i 2sp. Hvor ofte hakke makker 5kort de gangene det går 1kl-1sp?
Noen ganger er det genialt å åpne i 1nt med en gående 6kort og ett mulig sideinntak. Skakke si at eksempla her vil gi noen legendestatus dersom de åpner i 1nt, men je får heller gå glipp av en utgang. Mulig je er litt for glad i par.

Edit:
Dessuten vil makker makker aldri se stikkpotensialet med ei sterk hånd hvor man har riktig major. Da speller vi slem, mens folk i nt-form speller 3/4nt. For 1kl-1sp : 3sp viser vel alltid den 5te kløveren

Jeg åpner ikke med 1NT på NOEN av dem. For dårlige mellomkort. 1kl på begge

Hei Snorre.

1 grand for meg på begge hender. Enig i at hånd A er nærmere 1 kløver enn B, men med så gode oppspillsverdier i alle farger vil jeg spille granden på min hånd. Og jeg får formidlet håndens styrke omgående.

Hilsen Boye

Blir mer medgjørlig med alderen Snurr :)

Jeg kommer nok til å fortsette å åpne 1NT.hovedsaklig fordi oppspillsverdiene skriker at NT skal på min hånd, men du fikk da ihvertfall med deg Gautis og Karlbergen på kløvertoget :)

Heisan

Jeg er en enkel sjel.

Åpner i 1nt med begge alternativer.
Fine oppspillsverdier.

Du skriver at eneste problemet med 1 kl er de gangene du må melde 2nt etter makkers 1 nt. Det stemmer ikke. Det viktigste problemet er at at kontrakten havner på feil hånd.

JT

Takk Klukken!

Når du skriver at "det Snorre sa var ikke direkte ufornuftig", så er vel det noe av det vakreste du har sagt om mine bridgeferdigheter?

At det ene ble aktuelt rett og det andre aktuelt galt, har ingen ting med saken å gjøre. Her tenker vi de store linjer, Klukk. Omtrent som Nelson Mandela gjorde.

Logg inn for å skrive kommentarer.