Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Hadde du gått beit her, Christian Bakke?

1370 var uavgjort spill i semifinalen mellom Kina og Norge i Paris. Øst spilte ut ruter til esset og så dro unge Bakke kløverknekten fra bordet. Vest dekka, men det hadde vært spennende å se hva som hadde skjedd om vest legger en liten.Det er noen som mener at de er magiske i slike situasjoner og alltid treffer. "Jeg følte på meg at det var rett på spille sånn eller sånn". Jeg har mer tro på matematikkens lover, så jeg vil stukket med kongen om vest legger lavt. Hvorfor det, spør sikkert noen?

Sitter fargen 2-2, er det hipp som happ om knekten seiler eller om spiller til kongen. Det som er interessant er derfor 3-1 og da hjelper det ikke så mye om knekten seiler til singel ess. En kan riktignok kaste en hjerter på ruteren og prøve å stjele seg hjem i hjerter. Da tåler en ikke 4-2 sits i hjerter med dobbelton i vest, så en ender kanskje opp med å legge ned kongen. Derfor tror jeg det er best å spille til kongen og få med seg damen singel når fargen sitter 3-1.

Eller tar jeg feil?

_______________________________________________________

Kommentarer

Som jeg sa til laget etter sammenligning; "Jeg hadde nok gått beit i den slemmen hvis han ikke hadde dekket knekten med damen". Så ja :-)

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.