Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Fyrverkerikamp mot RusslandKampen starter bra når Nils og Terje melder en fin slem i spill 1. De har bra kontroll på systemet sitt. Butt spill.

Det smalt allerede i spill to der Terje Lie tok vel mye Møllers tran. I alle fall når Nils hadde utstyrt seg med en helt ubrukelig hånd. Boye valgt å melde 5ru, en aksjon som ser rimelig naturlig ut. Også han fant en makker med kort som ikke kunne brukes til noe særlig. 800 + 150 i beiter og 14 IMP ut.

Så var det Nils som tok mye Møllers tran, men han fant makker med de rette korta. KJ i hjerter og kløveresset var snadder. Russeren i øst var flink og stampet sånn at han redda 1430 til 1100. Espen stamper over 5sp og går 800. (eller var han ikke sikker på om de var inne i en kravpass-posisjon? Det kan se ut som Boye bløffa med 4NT)

Her skjønner jeg hvordan Nils tenker, men nok en gang hadde makker helt andre kort enn ønsket.

    2kl viser ikke kløver, men en hånd med minst 16hp. Terje viser lang spar, men under 8hp.

I denne sekvensen har Terje veldig ofte singel hjerter og da ser Nils at det er fint med fem tasser der. Det er bare å bytte Terje sin hjerterkonge til ruter og gi han singel hjerter i stedet for singel kløver, og 4sp er plutselig et spillbart prosjekt.

Nå ble det tre sonebeiter i stedet.
     


Noen ganger hjelper motpartens sperremeldinger.

Hadde Nils og Terje fått melde denne alene, ville Terje vist spar og Nils splintra i kløver. De hadde sikkert klart å komme ut likevel, men nå hadde ikke Nils andre valg enn å gå i Blackwood. Rart at vest ikke sperra med 5kl for ta bort 4NT, men det bukker og takker vi for.

+1430 trodde alle skulle bli et godt spill for Norge, minst uavgjort i alle fall. Boye melder rart, synes jeg. Først bare 3kl, så 5kl og etterpå 7kl. Hadde det ikke vært bedre å ta han helt ut med en gang? 1700 er det aldri moro å komme med til sammenligning.

 

Russeren var heldigvis dårligere (?)  enn Terje Lie, så Orlov gikk inn på sparesset og spilte på hjerteren (!) i 3NT. Der er en avhengig av kappen pluss 3-3 sits. I ruter mangler det bare at tieren ikke gir stikk. En heldig utgangssving til Norge siden Boye og Espen fikk tre i kløver, hjerter 9 og ruteresset
Det kan se ut som at flere og flere (de norske også) spiller invitt mot NT. Utspillet forteller ingenting om antall kort i fargen. Se hvor mye verre det er å få kløver 3 som invitt enn kløver seks som norske. Enda lettere om kløver 3 er "fjerde høyeste"Boye prøver også


Det har vært skrevet om minst tre spill der det var rett å spille ut et liten fra Hx. Boye skulle ikke være dårligere og startet med hjerter 5 (!). Det ble et voldsomt tempotap i forhold til å begynne med den normale kløverkongen. Med kløver ut ser det skummelt ut å gå på trumfen (den sitter jo ikke alltid 3-3),  så spillefører starter nok i ruter. Bommer han den, blir det beit.st Uansett kan vest gi øst to stjelinger. Nå tusta motspillet seg til og det hele endte med ni stikk.Kampen ebber ut med  41-25 til Russland. Nils og Terje hadde 800 inn i nest siste, men valgte en normal 5ru for 600 i stedet. Butt spill.
Boye spiller rart mot 2ru i siste og stikker makkers stikk. Han hadde sikkert en plan, men pasienten døde og kontrakten gikk hjem. Det var bare 2ru, men 4 IMP er et vinnerpoeng det også i jevne kamper.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.