Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Er dere fornøyd med årets Festival?

Jeg har planer om å spørre deltakere om hvilket inntrykk de har av årets Festival. Denne artikkelen kommer til å bli oppdatert etter hvert som jeg spør flere. 

I år er det ganske store endringer i turneringsoppsettet og de ansvarlige er sikkert spent på hvordan det har fungert. Neste år er det ikke Festival på grunn av EM i Tromsø, så de har god tid på seg til å evaluere. 

I kantina møter jeg en gjenge som sitter og venter på sluttspillet i par."Vi er stort sett fornøyde med årets Festival. Det arrangementtekniske er på plass og turneringene går som smurt. Vi synes kanskje Åpent NM par er litt rotete, og det var ikke helt lett å skjønne om vi rykka opp, ned, ut, fram eller tilbake. Dette har sikkert noe med at det et nytt opplegg og det er første gangen vi spiller på denne måten i Norge. Deltakelsen var nok også vanskelig å estimere og når det ble færre par enn fornventet, var det ikke så lett for arrangøren å finne ut helt rettferdige regler.

Åpent NM lag ser også ut som en forbedring, selv om denne fikk et elitepreg over seg. Det er sikkert ok at de beste også har et godt tilbud. Mixturneringene tar jo bra vare på bredden, samt at det er mange andre tilbud til de som ikke kommer på BBO i lag. Det var bra at vi fikk rabatt på andre turneringer når vi røyk ut i lag."

Vi vil skryte av lunch/middagsserveringa. Ingenting å si på en god tallerken med varm mat inkludert drikke for en hundrelapp."

Her er enda en gjeng som lader opp til dagens bridge. Jeg kjenner ikke alle på bildet, men i midten er i alle fall en av Norges beste spillere gjennom tidene, Harald Nordby.

"Vi har det også bra. Nå venter vi på par, men er ikke helt sikker på reglene. Det er sikkert oversiktlig nok, men vi har bare ikke satt oss helt inn i det. Det viktigste er å ta mange stikk i gode kontrakter. Da går det helt sikkert bra. Flott også at NM Veteran gikk over tre fulle sesjoner. Vi likte ikke helt at NM Veteran og Åpent NM lag gikk samtidig, men vi skjønner at noe må kollidere.

Hvorfor er det bare spill av de kjente spillerne som kommenteres?
får jeg spørsmål om fra en av de rundt bordet. "Flere ganger har jeg spilt akkurat likedan som i et spill omtalt enten hos deg eller på Festivalsidene, men ingen har gitt meg verken heder, ros eller oppmerksomhet!" 

Jeg kan ikke annet enn å beklage på vegne av journalistikken, men sier at jeg skal prøve å skjerpe meg. Dere spillere må også være flink(ere) til å rapportere inn gode prestasjoner som ikke er blitt oppdaget underveis. 

"Skal jeg klage på noe, så er det fyllerøret under kveldsturneringene på hotellet. Det er greit å drikke, men de som ikke kan holde seg i skinnet burde fått et spark i ræva og ønsket til et helt annet sted enn der det spilles kort. Det er de samme presonene hver kveld og hvert år. De ødelegger for oss alle andre."
Olav LIllebuen har ikke spilt så mye. Mixlag og Veteran var han med på, men det gikk ikke an å kombinere Veteran og lag. Det kunne de kanskje gjort  noe med? Ellers synes han arrangementet er rett så bra.


Sølvi Flo er også fornøyd. Vi fikk ikke meldt oss på i lag, men det var kanskje mest for eliten? sier hun. Olav Lillebuen forteller at det var 12 runder innledende for alle og det er omtrent som før. Det er slutttspillet som er det nye. "Ja, jeg kunne sikkert lest meg opp på forhånd, men det er ikke så farlig", avslutter Sølve med. "Vi har det bra."
Steffen Fredrik Simonsen er klar for finalen i NM lag og han skryter veldig av den turneringa. "Et klart framskritt. Det er mye bedre å spille 32 spill kamper head-to-head enn at det skal avgjøres i mer eller mindre tilfeldige 7-spillskamper. Flott"

Du har tenkt å stille med systemkort til og med?, sier jeg og ønsket lykke til med kampen mot Stabell.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.