Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Delt tredjeplass til lag "Sørvoll" på Island

 

Gratulerer til Terje Aa - Allan Livgård og Jostein Sørvoll - Sverre Koch. De ledet før siste kamp og skulle møte "bridgebertheau.com". Det ble det tap med 15 IMP etter en svært god kamp av svenskene. Lag Sørvoll måtte vært nærmest prikkfrie for å vinne. Det må ha vært en apell eller justering i fordel "Sørvoll" fordi de hoppet opp et par plasser etter turneringa var avsluttet. Jeg får sikkert høre hvorfor.

"Silla" med Rune Hauge-Erik Sælendsminde og Geir Brekka - Simon Gillis lå også bra an før den siste kampen, men der ble det tap 8-22 og 15.plass.
RESULTATER


Allan Livgård teller til tretten

For en stund siden mer eller mindre avskreiv jeg Terje og Allan i langslagsdiskusjonen. De spilte lite sammen og fjorårets resultater var ikke til å hoppe i taket over. Nå har de to sterke lagresultater (Nyttårscupen og Island). Det er ingen andre norske enn Espen og Boye som fremhever seg spesielt, så jeg kan ikke skjønne annet enn at Vennerød må sette et tykkere strek under Aa- Livgård på blokka si:


En særdeles aggressiv åpning av Allan og jeg skjønner ikke øst sin dobling. Makker i vest måtte jo tro julekvelden var kommet tidlig i år. Med ruter ut går Allan minst en beit, men hjerter knekt var normalt å starte med. Det er fristende å prøve damen for å få kastet begge ruterne, men Allan stakk med esset (bort med en ruter) og røffa en hjerter. Kongen kom nå deisende uten av det hjalp så veldig. Spar til kongen lasterte vest og nieren fikk også beholde stikket. Nå tok Allan for hjerterdamen og kasta ruteren sin selv om vest stjal. Vest tok for sparesset og fridde seg i ruter til stjeling. Kløver til knekt og dame. Mer ruter. Dette var stillingen


Allan hadde fulgt godt med og fikk med seg at øst bare hadde kasta en hjerter. Ruteresset eller kongen måtte han ha for å doble opplysende, så derfor visste Allan at øst hadde to hjerter, en ruter og en kløver i firekort-possen. Kløver til esset og kløver til åtteren for +590.

Svensken i øst skulle hatt en hjerter mindre i posisjonen over. Da kunne ikke Allan vite om kløveren satt 4-2 eller 3-3 og måtte gjettet.

Så ble Terje litt passiv

synes jeg.


Svensken på det andre bordet meldte 3hj over 3kl og da spratt makker til 5ru. 3ru fra Terje så mer ut som fight om kontrakten enn denne spillesterke hånda. At motparten ser ut til å ha det meste i kløver, gjør at alle makkers honnører vil være aktive. +150 var 10 IMP ut.

Men her var de IKKE passive