Et innlegg fra bloggen Snorre Aalberg Snorre Aalberg

Børre Lund in action

Av Erik Berg

Det er tid for semifinaler i NM-klubblag så da passer det med et spill fra en NM-kamp tidligere i vinter. Jeg vet spillet har vært publisert i VG tidligere, men det tåler å se dagens lys en gang til. Det kan se ut som et kjedelig spill, men sånn er det ikke alltid når Heimdals stjernespiller Børre Lund sitter ved bordet.
 
Etter multiåpning i nord havnet begge bord i 4sp i syd. Det normale utspillet av ruter dame til esset og skift til hjerter 8 var likt ved begge bord. 
Undertegnede spilte spar til J og D, fikk ny hjerter og claim 10 stikk. Skiftes det kløver blir jeg tvunget til å slippe den til dama da det er trumf igjen ute så hjerter ikke gir avkast enda.
På det andre bordet satt Børre Lund i øst. Han stakk spar J med esset og skiftet kløver. Spillefører ante fred og ingen fare, stakk med esset og spilte spar til blakk foran. Spillefører måtte prøve hjerteren for å få kaste kløvertaperen, men Børre kunne trumfe tredje hjerter med spar dame og innkassere kløver konge. 
 
Skal spilleføreren som gikk bet klandres? Absolutt ikke, spilleføringen var helt normal. 
Mange vil si at dette var lett, men jeg skal være den første til å innrømme at jeg må ha en god dag for å spille sånne motspill.  Syd sin hånd har ingen overraskelser så du ser kontrakten står hvis det ikke skjer noe spesielt.  Det handler om å gi spillefører et tapende alternativ.
__________________________________________________________________________
    
 

Kommentarer

Flott motspill av Børre!
Ikke teknisk vanskelig eller noe fiksfakseri. Men du må være våken og se muligheten i forkant - å stikke med spar ess må skje i tempo. I praksis umulig å forsvare seg mot som spillefører.

Totalt 1 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.