Et spill fra Skien

 og det er Steffen Fredrik Simonsen som skryter av makker Ronny Jørstad.

Hei Snurr og takk for gratulasjon. Det var som vanlig ikke mange progressive skviser etc, men på spill 20 var makker god. Ikke meldte han inn i syd over 1kl-p-1hj og Erik Dahl kom i 1NT.


Ruter ut til knekt og konge.Kløver til damen som stod (!) og ny kløver til 10 og min knekt. Smithsignalene var i orden, så vi cashet ruteren før jeg spilte spar fra nord til dame og ess. Mer spar fra spillefører til Jørstad sin konge. Han fortsatte med en liten hjerter til mitt ess og jeg spilte enda en hjerter til Ronny sin konge før han puttet Dahl inn i spar . Vi fikk de to siste når spillefører måtte avslutte med kløver fra K8 til E9. Tre beit. Småpent dette vel?
 
Mvh Steffen

To spill fra Lindesnes

Boye har sendt meg disse. I det ene tråkker han selv på 5hjx i innbyrdes mot vinnerne, Gunn Helness og Ida Wennevold. Det andre er et fint spill av makker til sommerens EM, Espen Lindqvist. Jeg lar Boye fortelle selv: 


Espen spilte ut kløver dame som Gunn stakk med esset i bordet (jeg la styrke med fireren). Hun spilte en liten hjerter til damen og kongen, og Espen fortsatte med kløver 3 (han kan ikke fortsette med knekten i tilfelle jeg har Kx eller 10x i kløver) til min konge. Etter all sannsynlighet har Espen dame-knekt tredje i kløver for utspillet sitt, så jeg burde sett faren og skiftet til spar. Nå spilte jeg slapt en ny kløver i tilfelle makker hadde funnet et inspirert utspill. Gunn stjal, tok for hjerter ess og hadde to inntak i bordet til å kutte opp ruterfargen for fem ruterstikk og vunnet kontrakt. All honnør til Gunn som ikke innledet med en ruterfinesse eller tok for hjerter ess. Da hadde jeg ikke hatt noen problemer med å våkne opp slik at vi hadde fått med oss de tre stikkene i motspill. Minus 650 kontra pluss 100 svingte cirka 80 IMPs across the field – 160 IMPs for parene – som var litt mer enn Gunn og Ida slo oss med.


 

 

Fredrik Helness spilte ut hjerter 6 (norske) til tieren hos Tormod Røren og Espens ess. I stikk to fulgte en liten spar, og Fredrik la raskt liten for ikke å røpe sparsitsen (i teorien kan spillefører være avhengig av å gjette sparen). Men det var akkurat den dukken Espen trengte! Han hadde bare sju sikre stikk og måtte etablere ett stikk både ruter og spar uten å gi bort et sparstikk (i tillegg til at hjerteren måtte sitte 4-4). Derfor stakk han opp på spar dame og kunne deretter etablere sitt niende stikk i ruter.
 
En alternativ spilleplan kan være å innkassere kløverstikkene i håp om at motparten forkaster seg (eller er reelt skvist) slik at du klarer å etablere to ruterstikk. Terje Lie gikk for denne varianten, og han vant kontrakten etter en motspillsglipp.
Hilsen Boye