Program søndag

På søndag starter det for alvor for vårt damelag og seniorlag. Det åpne laget vårt har fått en kjempestart, og skal i morgen ut mot Russland, Wales og Monaco. Kampene mot Russland (klokken 10.00) og Monaco (kl 16.10) vises på BBO.

Det norske damelaget starter mot Italia, før de har oversitt i kamp 2. I sistekampen skal de ut mot Danmark, og også denne kampen vises på BBO. Man kan derfor velge mellom Norge-Monaco i åpen klasse og Norge-Danmark i dameklassen på BBO i morgendagens siste kamp.

Seniorlaget skal i første kamp ut mot Skottland, etterfulgt av Finland, før de, i likhet med damelaget, avslutter dagen mot Danmark.

Live resultater i alle klasser blir lagt ut i margen til høyre når de er klare i morgen.

Nå venter 7 dager med spilling for alle lag. Seniorene og det åpne laget skal spille 3 kamper hver dag fremover, mens damelaget har 4 kamper 2 av dagene.

 

Kamprapport: Norge - Sverige

Det ble en spennende og til tider dramatisk kamp mellom Norge og Sverige. På det første spillet fikk Norge ett IMP etter at Boye fikk ett overstikk i 3 grand. Men allerede i neste spill fikk svenskene revansj:

 

Ulf valgte å spille ut sin single trumf. Spillefører vant med syveren på hånda før kløver konge fulgte. Ulf vant med esset, men det var ikke mer enn to minoress og spar konge å få tak i for forsvaret. Spillefører fikk stjålet en spar i bordet og kastet sin siste spar på kløver dame før finessen i trumf ble gjentatt

Også Boye fikk ti stikk, men det var i delkontrakt etter en noe mer forsiktig, men slettes ikke usaklig, tilnærming:

Dermed 10 IMP til svenskene. Etter et flatt tredjespill, fikk Norge en femmer inn  at Ulf  og Nils  hentet 800 i 1 spar doblet mens svenskene spilte 3 grand med ti stikk ved det andre bordet.

I spill 5 var det mange IMP i sving:

Vi ser at Espen valgte å åpne med en 15-17-grand. Riktignok har han singelton ruter, men det er jo en singel honnør. Oppspillsverdier i både ruter og spar gjør at det godt kan være riktig å få kontrakten på den hånda. Og kanskje syntes han det var vel så greit å melde på denne måten som å åpne med 1 kløver for så å gjenmelde 2 kløver.

Utspillet fra Fredrik Nystrøm var en liten spar. Boye vant på hånda, før trumfen ble rensket. Kontrakten er hardmeldt, og eneste sjanse for hjemgang er at spillefører får tak i to ruterstikk slik at to hjertertapere kan kastes i bordet. Sjansen for to ruterstikk ligger i at knekten sitter singel, dobbel eller tredje, eller at motparten forsaker seg. Dette hadde nok Boye i minne da han spilte fire runder trumf. I følgende posisjon kunne øst beitet kontrakten ved å lasjere ruter konge:

Da har Boye en overgang for lite på hånda til å stjele godt ruterstikk nummer to. Aktuelt stakk øst, og fortsatte med en hjerter. Boye vant med esset, og innkasserte ruter dame, før en ny ruter til stjeling fulgte. Da knekten kom på fra vest, var det tolvte stikket i havn.

Ved det andre bordet fant Nils, heldigvis sett med norske øyne, det eneste beitende utspillet:

Her hadde meldingsforløpet gått noe annerledes, og kontrakten havnet dessuten på motsatt hånd. Nords grandmelding gjorde at det ikke var så fristende å angripe ruteren, og valget falt på hjerter dame. Da var spillefører sjanseløs. Forsvaret fikk satt opp hjerterstikket som kunne innkasseres da Nils kom inn på ruter ess etter at spillefører hadde saket en hjerter i bordet på det siste sparstikket. 16 deilige IMP til Norge!

Et par spill senere ble Nils og Ulf tatt:

1 grand viste 14-16 hp. Nord satt bak med ei opplagt straffedobling, og han satt klar til å doble det meste. Ulfs redobling viser etter systemet begge minor. Nils var imidlertid ikke helt sikker på betydninga, og prøvde seg med 2 hjerter. Etter at nord doblet nok en gang, flyktet Ulf i 3 kløver. Etter å ha tenkt seg litt om, doblet Ola Rimstedt for tredje gang.

Utspillet var hjerter ess, noe som gir motparten sjansen til å hente fire beit. I løpet av spillet var Ulf inne for å begrense skaden til tre beit, men med den spilleplanen han til slutt endte opp med, ble det fire beit og 1100 ut. Det kostet 9 IMP da Boye og Espen spilte 4 spar med tolv stikk for scoren 680 ved det andre bordet.

Etter dette fulgte et knippe flate spill, samt to femmere til Sverige og en femmer til Norge, alle som følge av dobbeltscore. Før kampens aller siste spill ledet Norge 31-29. Det første bordet som tok fatt på spillet var i lukket rom. De unge og dyktige Rimstedt-tvillingene meldte seg kjapt fram til 3 grand mot Ulf og Nils:

Ulf spilte ut spar 2 (norsk fordeling). Nils fulgte med femmeren, før spillefører vant med dama. I stikk to spilte Mikael en ruter til kongen. Nils stakk med esset, og returnerte spar 7 (lavinthal til hjerter). Spillefører innkasserte så tre stikk i hver av minorfargene, men mer var det ikke å hente. Dermed ei beit.

Ved det andre bordet gikk meldingene annerledes. Sluttkontrakten ble imidlertid den samme, men med nord som spillefører:

Utspillet fra Johan Upmark var kløver 10. Det var en god start for spillefører, men han var likevel ikke i havn siden han måtte presse ut både ruter ess og ess-konge i hjerter før han hadde nok stikk.

Espen stakk utspillet med esset i bordet, og fortsatte med hjerter til knekten. Da Upmark kom inn på kongen, var det stor spenning rundt bordet med norske støttespillere som fulgte kampen på BBO. Hvis han fant sparskiften, ville kontrakten gå beit. Da han i stedet skiftet til en liten ruter, var Espen ovenpå. Det hele endte med ti stikk, og dermed ble det 10 IMP til Norge i kampens siste spill.

IMP-sifrene 41-29 gjorde at Norge fikk med seg 13,3 IMP fra kampen mot Sverige. Og ikke minst har nordmennene æra i behold!

 

Norge overnatter på tabelltopp!

Det var en del flate spill i dagens siste runde. For Norge satt poengene litt langt inne mot Litauen. Etter ni av 16 spill var stillinga 11-10 i norsk favør. I spill 10 fikk Norge 12 IMP inn da Allan og Terje fikk med seg de fire motspillsstikkene mot 4 spar, mens Boyes motstandere ikke greide det samme. Det ble også tre seksere til på Norge i kampens avgjørende fase. På tross av at det ble et stort tapsspill, ble det dermed en fin seier til Norge. IMP-sifrene 41-22 gir Norge 14,8 vinnerpoeng.

Med det leder Norge EM etter dag fire når vi har spilt tolv av 33 runder:

I morgen venter Russland (10.plass), Wales (26.plass) og Monaco (17.plass) for det norske laget. La oss håpe den gode trenden fortsetter!

Selv om Monaco har fått en dårligere start en forventet, skal man aldri avskrive laget som har Geir Helgemo og Tor Helness i spissen. Kanskje kan storseier med IMP-sifrene 60-9 mot Sverige i dagens siste kamp tyde på gryende form. Det er ingen tvil om at det er stor prestisje i oppgjørene mellom Norge og Monaco der mange av de norske spillerne får bryne seg mot tidligere lagkamerater som nå representerer Monaco.

Jeg har store forhåpninger om at nettopp dette oppgjøret blir mulig å følge på BBO. Oppsettet for hvilke av morgendagens kamper som blir overført på BBO blir publisert senere i kveld.

I morgen åpner også mesterskapet for damene og veteranene. Forhåpentligvis lar de seg inspirere av suksessen som laget i åpen klasse har hatt så langt. Uansett blir det mye å følge med på for oss bridgeinteresserte de neste syv dagene.


Det har vært mye stødig spiling og mye å glede seg over i den norske leiren så langt.

Seier mot Sverige!

Etter en jevn og spennende kamp mot Sverige, var det Norge som kunne slippe jubelen løs etter en deilig utgangssving inn i siste spill. Resultatet ble til slutt 41-29, og Norge får dermed med seg 13,3 VP fra prestisjeoppgjøret. Enda viktigere er det at Norge henger godt med i kampen om både VM-plass og medalje. Etter lørdagens første kamp er vi ferdige med nøyaktig en tredjedel av mesterskapets 33 kamper. Foreløpig ser toppen av resultatlista slik ut:

Det dukket opp flere interessante spill i kampen mot svenskene. Jeg kommer tilbake med en rapport med noen av disse i løpet av ettermiddagen. I skrivende stund spiller Norge sin andre og siste kamp for dagen. Motstander er Lituaen, som ligger på 17.plass.

Running scores

Kari-Anne valgt inn i EBL!

Lørdag formiddag ble generalforsamlinga i EBL avholdt i Ostende. Det ble innledet med gjennomgang av beretninger og regnskap, men størst spenning var det knyttet til valget. Vår egen Kari-Anne Opsal var en av 20 kandidater som kjempet om tolv plasser i EBL Executive Comitee (styret i EBL). Hun var den kandidaten som fikk tredje flest stemmer. Det blir også presidentskifte i EBL. Sittende president Yves Aubry tapte andre valgomgang mot svenske Jan Kamras.

Les mer i nyhetssak på bridge.no

Kari-Anne stiller til valg i EBL

Lørdag 9.juni avholdes EBL General Assembly i Ostende. NBF har nominert vår egen president Kari-Anne Opsal som kandidat til styret i European Bridge League (EBL).

Nominasjonsbrevet sendt til EBL


NBF-president Kari-Anne Opsal er blant kandidatene til styret i EBL.

EBL er overordnet organ for alle bridgenasjonene i Europa, og har per i dag et styre bestående av president og 13 styremedlemmer. Alle de 14 plassene i styret er på valg. Det er totalt 22 kandidater til disse plassene. Tre kandidater kjemper om å bli president, hvorav sittende president Yves Aubrey er én av dem. De to andre er Jan Kamras fra Sverige og Marc de Pauw fra Belgia.

Kandidater til EBLs styre

NBF ønsker med Kari-Annes kandidatur å bidra til en organisasjon med større åpenhet og mer demokrati. Dessuten er det i det sittende styret bare én kvinne, og NBF ønsker å bidra til at det blir flere kvinner i styret.

Kari-Anne Opsal, Astrid Steen Lybæk og undertegnede blir NBFs delegater på EBLs General Assembly. Norge har fire stemmer (og får benytte alle fire selv om det er bare tre personer som stiller som delegater). Hvor mange stemmer hvert enkelt land avgjøres av antall medlemmer i det nasjonale forbundet. Totalt vil det være 123 stemmer ved valget.

Oversikt over stemmerett

Kari-Anne er spent før valget, og deler noen av sine tanker om hva hun ønsker å bidra med dersom hun blir valgt:

- Jeg har et mål om å bidra til å minske gapet mellom styremedlemmene og spillerne slik at EBL blir en organisasjon med mer åpenhet,. Jeg er også opptatt av at medlemslandene kan samarbeide enda mer og nyte godt av hverandres kompetanse og erfaringer, enten det er innenfor rekruttering, IT eller andre områder.

Vi krysser fingrene for at vår kandidat blir valgt, og sier HEIA KARI-ANNE!