Veteran- og åpenlaget utslått

Dessverre ble både veteranlaget og laget i åpen klasse utslått da grunnspillet i OL ble spilt i dag. Damelaget er trygt videre til åttendedelsfinale og skal forsvare Norges ære de neste dagene.

Veteranlaget hadde sjansen til å gå videre til siste slutt. Før siste kamp var det ikke mer enn halvannet poeng opp til den viktige 16.plassen. Dessverre ble det tap mot Pakistan i siste kamp, mens Hong Kong vant sin siste kamp klart. Dermed endte Norge på den sure 17.plassen og er utslått av mesterskapet. På forhånd var det forventet at laget skulle ha gode muligheter til å gå videre, så 17.plass av 24 lag må sies å være noe skuffende.

Resultater

Laget i åpen klasse meldte seg på igjen i kampen om avansement med en solid dag i går. Likevel var laget avhengig av en god sistedag for å kunne gå videre da det var mange lage med i kampen om de siste sluttspillsplassene. Det ble stortap mot Latvia i morgenkampen, og da var det reelle håpet om å gå videre ute. I den aller siste kampen var det BBO-overført oppgjør mot England. Norge var uheldige på en del av de store spillene i denne kampen, og England vant til slutt med 17 IMP. Norge endte dermed på 9.plass i sin pulje.

Resultater

Monaco endte for øvrig på femteplass i denne pulja. Også Geir Olav Tislevoll, som spiller på New Zealand, er videre til sluttspillet fra pulje C.

Damene videre, åpenlaget ute

Det norske damelaget er videre til sluttspill før den siste kampen i grunnspillet
Resultater

Laget i åpen klasse tapte dessverre nest siste kamp mot Latvia, og er i praksis ute før den siste kampen.
Resultater

Veteranlaget er i skrivende stund på 17.plass og har omtrent fem poeng opp til 16.plassen som gir avansement. Med en god sistekamp mot Pakistan er det mulig å gå videre.
Resultater

Klokka 14:00 vises det åpne lagets kamp mot England direkte på BBO.

Det drar seg til i Wroclaw

Det gjenstår nå en spilledag av grunnspillet i Wroclaw. For åpen klasse og dameklassen innebærer det to kamper i morgen, mens veteranene har tre kamper igjen.

Norges damelag har hatt et fint mesterskap så langt. Selv om de ble tre tap i dag ligger laget godt innenfor topp åtte som gir sluttspillsplass. Før den avsluttende kvalifiseringsdagen er damene nummer seks og har 29 VP ned til niendeplassen.
Resultater

Norges lag i åpen klasse hadde en god dag med 47 vinnerpoeng på sine tre kamper mot Belgia, Tunisia og Hong Kong. Det er mange om beinet i Norges pulje. Før de to siste kampene har Norge 169 VP og ligger på åttendeplass. Monaco innehar den viktige femteplassen med 182 VP. Det blir nok tøft for Norge å kjempe seg innenfor topp fem.

Men det som gir en ekstra sjanse er at den beste sekseren fra de tre puljene også går videre. Det er svært jevnt i kampen om å bli beste sekser. I Norges pulje ligger Island på sjetteplass med 170 VP, like foran Norge. I pulje A er India nummer seks med 171 VP, mens Irland i pulje C er beste sekser for øyeblikket med sine 173 VP.

Alt ligger til rette for en vanvittig spennende avslutning der det meste kan skje. Også New Zealand, med GeO Tislevoll på laget, er med i kampen om avansement. De spiller i pulje C og har 173 VP før de to siste kampene.

Norges veteranlag har hatt en fin dag og sanket 52 VP på fire kamper. Laget er nå innenfor topp 16 som gir plass i sluttspillet. Det er imidlertid jevnt også her og kun et halvt vinnerpoeng ned til Brasil på 17.plass. Norge trenger en god avslutning for å sikre avansement. Vi heier og håper det går veien!
Resultater


Rune (t.v.), Peter og resten av veteranene håper på sluttspill.
(Arkivfoto)

Følg Norges lag på BBO!

Torsdag blir det anledning til å følge Norge på BBO i to av kampene. I den første kampen som starter klokka 10:30 vises det åpne lagets oppgjør mot Belgia. I dagens siste kamp vises damelaget mot Tyrkia. Kampen starter klokka 16:50.

For laget i åpen klasse var gårdagen under pari. Det var på mange måter de forspilte sjansers dag. Unøyaktig spilling kombinert med mindre gode vurderinger holder ikke på dette nivået. Laget fikk med seg 12 VP mot Pakistan, 5 mot Island og 6 mot Japan. Avstanden opp til sjetteplassen er nå på 18 VP. Det gjenstår fem kamper, så det er fortsatt mulig å klatre. I dagens to siste kamper møter Norge Tunisia og Hong Kong.

Resultater


Du kan følge Lars Eide og hans mannskap på BBO mot Belgia kl. 10:30.

Damelaget hadde en solid dag i går. Først ble lederlaget Kina knust før det ble en ny solid seier mot Pakistan. I kveldskampen ble det uavgjort mot Japan. Laget ligger nå på andreplass.

Resultater

For veteranene ble ikke gårdagen riktig så god som vi hadde håpet på. Stortap mot India ble fulgt opp av en oppløftende storseier mot Polen. Deretter ble det en knepen seier mot Hong Kong før dagen ble avsluttet med stortap mot lederlaget USA. Nå er det over 20 VP opp til 16.plassen som gir avansement. Åtte kamper gjenstår, så det er fortsatt muligheter med en god avslutning.

Resultater

Hvordan spiller du?

Følgende spill er det siste fra kveldskampen onsdag. Etter en enkel meldesekvens blir du spillefører i 3 grand i øst og får spar 2 (norsk fordeling) ut fra syd. Nord følger med treeren. Hvordan planlegger du spilleføringa?

Du kan regne med to stikk i hver av majorfargene, samt tre ruterstikk og kløver ess, totalt åtte stikk. Hvor skal det niende stikket komme fra?

Om ruteren gir fire stikk er du hjemme. Du kan også forsøke å godspille et kløverstikk. Problemet med den planen er at du må slippe motparten inn to ganger og siste gang de kommer inn er sparen satt opp og du taper etter alt å dømme tre stikk i spar i tillegg til de to kløvertaperne.

Dermed er vel den reelle sjansen at ruteren gir fire stikk. Eller ser du noen tilleggssjanser?

For mange av spilleførerne kokte det ned til et valg i ruter. Ruter til esset fulgte begge motstanderne lavt på. Da du spilte en ny ruter fra bordet kom tieren på fra nord. Nå får du valget mellom å spille på at farga sitter 3-3 eller å ta finessen med ruter ni.

Disse valgene er ekle og man ønsker å gjøre det man kan for å slippe å måtte gjette.

Om man tenker litt ut av boksen finnes det kanskje en spilleplan som gjør at man slipper å gjette hvordan ruteren sitter.

En mulig spilleplan er å dukke en kløver i stikk to. Allerede nå legger du opp til en mulig skvis og får samtidig med deg at ruteren sitter jevnt fordelt hos motparten.

Nord vinner andre stikk med kløver knekt og fortsetter med en liten spar. Du får beholde stikket for spar konge fordi syd ønsker å holde forbindelsen åpen slik at nord har spar å spille når han eventuelt kommer inn.

Om du nå frir deg med din siste spar får syd sjansen til å ta for sine sparstikk, mens du legger opp til skvistempo.

Hele spillet så slik ut:

Som vi ser satt ruteren aktuelt 3-3. Dermed fikk de som toppslo ruteren hjem kontrakten, mens de som tok finessen med nieren gikk beit.

Om syd for eksempel hadde hatt fire ruter ville nord blitt skvist i hjerter og kløver idet du tar for den siste ruterhonnøren etter at syd har fått for sine sparstikk.

En mulig sluttposisjon kan være slik:

Idet du tar for ruter dame må nord gi opp holdet enten i kløver eller hjerter. Som spillefører holder du et våkent øye med hva nord kaster. Selv kaster du motsatt farge før du fornøyd kan konstatere at du får kontraktstikket i den sorten nord valgte å kaste. Merk at om ruteren sitter 3-3 fra start får du også denne varianten med deg med den aktuelle spilleplanen.

Knusende seier mot Kina!

Det norske damelaget tok en knusende og overbevisende seier mot lederlaget Kina i dagens første kamp. IMP-scoren 62-7 var nok til å beholde 19,61 vinnerpoeng. Laget er demed på andreplass, helt oppe i ryggen på kineserne.

Kampen ble overført på BBO slik at de som følger mesterskapet hjemmefra også fikk ta aktivt del i spenninga. Det var fart i kortene og dermed ble det stor omsetning i en del av kampene.

I åpen klasse startet kampen mot Pakistan med noen dårlige vurderinger og uheldige spill slik at Norge lå under 30-0 etter bare noen få spill. Heldigvis kom Norge til hektene og scoret mange IMP etter hvert. Før de fire siste spillene ledet Norge med 19 IMP. Et par svinger ut i slutten gjorde at Norge vant med seks IMP til slutt.

Det var som nevnt mange store spill. Noen av dem vil jeg komme tilbake til utover kvelden.

Resultater damer

Resultater åpen klasse

Resultater veteran

Følg damene på BBO onsdag!

Det blir to sjanser til å følge det norske damelaget på BBO onsdag. Formiddagskampen mot lederlaget Kina vises klokka 10:30. I tillegg overføres kveldskampen mot Japan fra klokka 16:50. Benytt sjansene til å følge med og heie på Gunn, Ida, Liv Marit, Bodil, Åse og Gunn Tove (sistnevnte ankommer først i morgen)!

I midtkampen møter Norge for øvrig Pakistan.
Følg resultatene direkte

I åpen klasse åpner Norge mot Pakistan, som ligger relativt beskjedent plassert. I dagens to siste kamper blir det tøffere motstand når Island og Japan står for tur. Man kan ikke ta lett på noen kamper, så det gjelder å være skjerpet fra start!
Følg resultatene direkte

Veteranlaget skal opp mot India, Hong Kong, Polen og USA. De to førstnevnte lagene er middelhavsfarere, mens både polakkene og amerikanerne kjemper i toppen.
Følg resultatene direkte

Vi håper på en god norsk dag, både her i Wroclaw og der hjemme!

Sterk dameseier mot Nederland

Det norske damelaget avsluttet tirsdagen med en sterk seier mot Nederland. Etter at nederlenderne vant 14 IMP på kampens fire første spill jobbet de norske spillerne seg gradvis inn i kampen. På kampens syv siste spill vant Norge 37 IMP uten at Nederland fikk noen. Da alle spill var sammenlignet var scoren 38-20 i norsk favør, noe som innebærer at Norge får med seg nesten 15 vinnerpoeng fra kampen. Godt jobba, jenter!

Åse Langeland er nå på plass i Wroclaw og skal spille siste del av mesterskapet sammen med Gunn Tove Vist. Gunn Tove kommer imidlertid ikke før om et par dager. Åse steppet inn for Gunn Helness og spilte en god kamp mot Nederland sammen med Ida Wennevold. Også Liv Marit Grude og Bodil Nyheim Øigarden gjorde sine saker bra. Godt jobba, jenter!

I dagens to første kamper ble det 18 VP mot Jordan og 7 VP mot Finland. Norge ligger nå på fjerdeplass i sin pulje. De åtte beste lagene går videre.

Resultater damer


Åse Langeland er på plass i Polen og bidro til seier mot Nederland.

I åpen klasse startet dagen på verst tenkelige måte da det ble stortap mot Monaco, med Tor Helness og Geir Helgemo på laget. Monegaserne spilte en solid kamp og tok vare på de sjansene de fikk. Det samme kan dessverre ikke sies om oss på det norske laget. Dermed stakk Monaco av med alle vinnerpoengene fra kampen.

Heldigvis reiste Norge seg på direkten og tok full pott i de to neste kampene mot henholdsvis Bosnia-Herzegovina og Kuwait. Dermed er laget med i kampen om sluttspillsplass igjen. Norge ligger foreløpig på åttendeplass med 99 poeng. Det er tett som hagl og mange lag kjemper om sluttspillsplassene. Monaco innehar den viktige femteplassen med 103 poeng. Fortsatt er vi bare så vidt over halvveis og det er enda mange poeng igjen å spille om. Det blir nok en spennende avslutning på uka.

Resultater åpen klasse

Veteranlaget spilte seg opp en plass etter litt over middels på dagen. Det ble seire mot Israel og New Zealand, men tap mot Brasil og Danmark. Laget har nå drøyt fem poeng opp til 16.plassen som gir avansement. Også i denne klassen gjenstår nesten halvparten av kampene. Med en habil avslutning bør det være veldig gode muligheter for norsk avansement.

Resultater veteran

Spilleprøve fra Wroclaw

I runde seks (åpen og damer) dukket det opp et interessant spill. Vest fikk utdelt en solid syvkortsfarge i spar. Hva ville du åpnet med om du fikk utdelt følgende hånd?

Det er en avtalesak hva man skal åpne med. Noen spiller at åpninger på 3-trinnet er destruktive og dermed er to topphonnører syvende for gode kort til å åpne med i første hånd utenfor sonen. Dermed valgte en del å åpne med 4 spar. Polakken jeg spilte mot valgte en mer forsiktig linje da han åpnet med 2 ruter multi. Han kom riktignok sterkere tilbake og meldte utgang et par melderunder senere. Det er interessant å konstatere at etter å ha spurt en håndfull personer hvor høyt de sperreåpnet har jeg fått både 2-, 3- og 4-trinnet til svar.

Uansett var hovedpoenget med å ta opp spillet å finne ut hva som er beste spilleplan. Hvordan planlegger du spilleføringa i 4 spar etter hjerter knekt ut fra nord?

Jeg har hørt at de lærde strides om hva som er beste spilleplan. Ved et bord tok vest finessen i hjerter i første stikk. Tanken var at det var gratis å ta finessen fordi man kunne kaste en kløvertaper på hjerter ess senere dersom kutten sprakk. Aktuelt vant syd med hjerter konge og skiftet til ruter. Hva tyder det på?

Det kan vel neppe være noe annet enn singelton. Du vinner andre stikk med ruter knekt i bordet. Hva nå? Skal man ta trumffinessen?

Av to grunner er det farlig å slippe nord inn. For det første risikerer man at han gir makker ei ruterstjeling. For det andre risikerer du å få kløver gjennom bordets ugarderte konge. Dette kan tyde på at spar til esset og spar dame er riktig.

Samtidig kan det bli feil dersom syd har sparkongen tredje og nord har esset i kløver. Da vinner syd andre sparrunde med kongen før han kan spille makker inn på kløver ess for så å få ei ruterstjeling som blir forsvarets fjerde stikk.

Ved å spille spar til esset får man også med seg kongen singel bak. Om syd har kongen dobbel står kontrakten uansett fordi bordets kløverkonge er beskyttet. Har syd kongen tredje i spar blir man avhengig av at han også har kløveresset fordi nord da ikke kommer inn og får gitt makker ruterstjeling.

Sjansen for kongen singel bak er ikke all verdens stor, men det faktum at nord er den farlige hånda å slippe inn gjør at det kanskje kan være en alternativ spilleplan å stikke utspillet med hjerter ess fulgt av spar til esset og spar dame.

Om spar konge ikke faller under esset står kontrakten i praksis på en av to finesser i minor. Etter å ha tatt ut trumfen spiller du ruter til knekten. Om den holder stikk stjeler du deg tilbake på hånda i hjerter og gjentar finessen.

Hva da om syd dukker opp med kongen etter sleipt å ha lasjert første gang?

Da blir du avhengig av kløveresset i nord slik at du får stikk for kløverkongen og samtidig satt opp et inntak for å få hentet ruteresset.

Hele spillet så slik ut:

Mange spilleførere gikk beit etter å ha tatt sparfinessen på et tidlig tidspunkt. Etter at nord fikk for singel konge kunne han spille kløver gjennom bordets konge og forsvaret fikk tre stikk i den sorten.

Hva mener du er beste spilleplan? Kom gjerne med dine synspunkter i kommentarfeltet!

Norge på BBO tirsdag

Det blir to sjanser til å følge Norge på BBO tirsdag.

Først er det det åpne laget som skal opp mot Monaco, med Geir Helgemo og Tor Helness på laget, i dagens første kamp klokka 10:30. Norge ligger på niendeplass med 59,87 poeng, mens Monaco på 13.plass har 54,30 poeng. Argentina innehar for øyeblikket den viktige femteplassen med 71,68 poeng. Vertsnasjonen Polen leder for øvrig pulja med 87,76 poeng.
Resultater

I dagens siste kamp klokka 16:50 vises damelagets kamp mot Nederland. Etter seks av 17 runder er Norge nummer tre med 73,46 poeng, mens Nederland er nummer to med 54,46 poeng. Kina leder pulja med 88,16 poeng.
Resultater

Veteranlaget ligger foreløpig på 18.plass. I dagens fire kamper møter de henholdsvis Brasil, Israel, New Zealand og Danmark.
Resultater

Vi håper på en god norsk dag i Wroclaw!

 

Melding til 20 i stil!

I dagens siste runde spilte de norske damene BBO-overført kamp mot Brasil. Nest siste spill bød på store kort for dem som satt nord-syd.

Hva ville du meldt som nord i posisjonen du ser under?

For Norges damelag satt Liv Marit Grude i nord. Da makker Bodil Nyheim Øigarden bekreftet at alle nøkkelkortene var på plass fant hun en genial melding. Hun byttet rett og slett trumf og hoppet til 7 ruter. Hun ser at man kan kaste nords kløvertaper på den femte hjerteren i ruterkontrakt.

Hele spillet så slik ut:

Det er ikke ofte man skal bytte trumf etter å ha funnet en 5-4-tilpass via en Stenbergsekvens, men her ser vi altså et klassisk eksempel på at det er et stikk mer på 4-4-tilpassen takket være et avkast.

Jeg vet ikke om Arne Scheie har greie på bridge. Men om han hadde hatt det ville han garantert gitt Liv Marit 20 i stil for hoppet til 7 ruter. Rett og slett vakkert!

Ingen andre kopierte denne kontrakten hverken i dameklassen eller i åpen klasse. De aller fleste spilte lilleslem i hjerter, mens en håndfull ulykksalige prøvde seg i 7 hjerter og enda noen flere stoppet i utgang.


De eneste som fant 7 ruter var Liv Marit (bildet) og Bodil.
(Foto: Arild Jakobsen)

På tross av tolv IMP inn på dette spillet, tapte Norge kampen mot Brasil med 13 IMP. Likevel har laget hatt en oppløftende start på mesterskapet og ligger foreløpig på tredjeplass.
Resultater

Laget i åpen klasse startet dagen med 12 VP mot Mexico. I dagens andre kamp så det lenge ut til å bli storseier mot Libanon, men et par dyre spill gjorde at det kun ble en knepen seier. I kveldskampen ble det dessverre et klart tap mot vertsnasjonen Polen, og laget ligger dermed på middels etter to spilledager. Det er jevnt i pulja og ikke mange vinnerpoeng opp til femteplassen som gir sikker plass i sluttspillet. I morgen tirsdag er det Monaco, med Geir Helgemo og Tor Helness på laget, som er motstander. Denne kampen overføres direkte på BBO fra klokka 10:30.
Resultater

Etter en tung start rettet heldigvis veteranlaget opp noe med en sterk seier mot Frankrike i dagens siste kamp. De ligger nå på 18.plass med omtrent åtte vinnerpoeng opp til 16.plassen som gir avansement. Vi får håpe alle pilene peker riktig vei!
Resultater

Valgets kvaler

I fjerde runde av grunnspillet i OL møtte Norges lag i åpen klasse Mexico. I kampens sjette spill meldte Lars Eide og Kristian B. Ellingsen seg opp i 6 kløver med vest som spillefører. På det andre bordet stoppet meksikanerne i utgang, så det var mange IMP i sving.

Hvordan ville du planlagt spilleføringa etter meldingsforløpet under?

Utspillet var spar konge.

Kristian kastet en ruter i bordet og vant med spar ess. Deretter fulgte tre runder trumf. Nord hadde trekorts opprinnelig. Så var det tid for å gå på hjerteren. Den farga må løses med en taper. Hvilke varianter ser du?

Aktuelt spilte Kristian hjerter ess og hjerter til dama. Da syd var utstyrt med K103 ble det to hjertertapere og ei beit i kontrakten. Hele spillet så slik ut:

Den vinnende varianten er å spille på intrafinessen, det vil si en liten hjerter til åtteren. Syd vinner med tieren. Deretter kan spillefører gå inn på bordet og dra hjerter dame. Syd kan gjøre hva hun vil. Knekten kommer beleilig deisende fra nord. Hjerteren løses dermed med en taper og man kan notere vunnet soneslem.

Aktuelt ble det altså ei beit og og tolv IMP til Mexico. Om Norge hadde fått hjem slemmen ville det i stedet blitt 13 IMP i riktig kolonne. Hjerterbehandlinga svingte altså hele 25 IMP.

Norge vant kampen med syv IMP og ligger på syvendeplass etter fire av 17 runder.
Resultatlink

Damelaget fikk med seg et fint resultat da de vant med to IMP mot England og ligger på fjerdeplass.
Resultatlink

Veteranene vant morgenkampen mot Tyrkia, mens det i dagens andre kamp ble stortap mot Italia. Foreløpig ligger laget på 18.plass.
Resultatlink

Resultater etter første dag

Etter første dag i World Bridge Games er det damene som har fått den beste starten av de norske lagene. De avsluttet dagen med et knepent tap mot Sverige og ligger på en foreløpig femteplass. De åtte beste lagene fra pulja går videre til sluttspillet.

Det vises åtte kamper fra hver runde på BBO. Mandag ettermiddag klokka 16:50 vises de norske damenes kamp mot Brasil.

Laget i åpen klasse avsluttet dagen med tap mot Argentina og ligger på niendeplass i sin pulje. De fem beste lagene i pulja er sikret plass i sluttspillet, mens sjetteplassen også har mulighet til å kvalifisere seg. Monaco, med Geir Helgemo og Tor Helness på laget, er for øvrig nummer åtte i samme pulje.

I veteranklassen har Norge fått en tung start og ligger på 19.plass etter fire kamper. I dagens siste kamp ble det tap mot jumboplasserte Spania. Det er imidlertid mange kamper igjen og de 16 beste lagene går videre.

World Bridge Federation (WBF) gir ut daglige bulletiner under mesterskapet med mye godt lesestoff for den bridgeinteresserte.

Vi går mange spennende dager i møte. Mesterskapet er så vidt i gang. Følg med og hei på Norge!

Vi er i gang i Polen!

World Bridge Games er nå i gang i Wroclaw, Polen. Det norske damelaget har fått en kjempestart og leder sin pulje etter to fine seire mot henholdsvis Australia og Mexico!
Running scores damer

Det åpne laget fikk også en fin start med storseier mot USA, som er ventet å kjempe i toppen, i sin første kamp. I kamp to ble det en knepen seier mot Tyrkia, og laget ligger på femteplass så langt.
Running scores åpen klasse

Veteranene fikk en tung start, men leder i skrivende stund mot England i lagets tredje kamp. Vi får håpe klatringa fortsetter! Merk at hele 16 lag går videre fra denne pulja.
Running scores veteran

 

World Bridge Games starter søndag

World Bridge Games, også kalt Bridgeolympiaden, starter i polske Wroclaw søndag formiddag klokka 10:30. Norge stiller lag i klassene åpen, damer og veteran. Mesterskapet starter med grunnspill de første seks dagene. Neste lørdag starter sluttspillet med åttendedelsfinaler. Samtidig starter de åpne parturneringene, hvor spillere som ikke går videre i lagturneringene kan delta.

Norge stiller følgende lag i mesterskapet.

Åpen klasse:
Petter Eide - Bård Kåre Græsli
Harald Eide - Erik Eide
Lars Eide - Kristian B. Ellingsen
Spillende kaptein: Lars Eide
Coach: Tormod Røren

Running scores fra Norges pulje (åpen klasse)

Damer:
Gunn Helness - Ida Wennevold
Bodil Nyheim Øigarden - Liv Marit Grude
Åse Langeland - Gunn Tove Vist
NPC: Tormod Røren
Coach: Lars Erik Eide

Running scores fra Norges pulje (damer)

Veteran:
Peter Marstrander - Rune B. Anderssen
Helge Mæsel - Roald Mæsel
Tor Bakke - Helge Hantveit

Running scores (veteran)

I åpen klasse deltar 54 lag fordelt på tre puljer. De fem beste lagene fra hver pulje, samt den beste sekseren, går videre. Norge har havnet i den gruppa som på papiret ser tøffest ut.

I dameklassen deltar 35 lag fordelt på to puljer. De åtte beste lagene fra hver pulje går videre. Norge bør ha en fair sjanse til å gå videre.

I veteranklassen deltar 24 lag. I og med at hele 16 lag går videre vil alt annet enn norsk avansement være en stor skuffelse.

Se resultatsiden for alle resultater