Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Valgets kvaler

I fjerde runde av grunnspillet i OL møtte Norges lag i åpen klasse Mexico. I kampens sjette spill meldte Lars Eide og Kristian B. Ellingsen seg opp i 6 kløver med vest som spillefører. På det andre bordet stoppet meksikanerne i utgang, så det var mange IMP i sving.

Hvordan ville du planlagt spilleføringa etter meldingsforløpet under?

Utspillet var spar konge.

Kristian kastet en ruter i bordet og vant med spar ess. Deretter fulgte tre runder trumf. Nord hadde trekorts opprinnelig. Så var det tid for å gå på hjerteren. Den farga må løses med en taper. Hvilke varianter ser du?

Aktuelt spilte Kristian hjerter ess og hjerter til dama. Da syd var utstyrt med K103 ble det to hjertertapere og ei beit i kontrakten. Hele spillet så slik ut:

Den vinnende varianten er å spille på intrafinessen, det vil si en liten hjerter til åtteren. Syd vinner med tieren. Deretter kan spillefører gå inn på bordet og dra hjerter dame. Syd kan gjøre hva hun vil. Knekten kommer beleilig deisende fra nord. Hjerteren løses dermed med en taper og man kan notere vunnet soneslem.

Aktuelt ble det altså ei beit og og tolv IMP til Mexico. Om Norge hadde fått hjem slemmen ville det i stedet blitt 13 IMP i riktig kolonne. Hjerterbehandlinga svingte altså hele 25 IMP.

Norge vant kampen med syv IMP og ligger på syvendeplass etter fire av 17 runder.
Resultatlink

Damelaget fikk med seg et fint resultat da de vant med to IMP mot England og ligger på fjerdeplass.
Resultatlink

Veteranene vant morgenkampen mot Tyrkia, mens det i dagens andre kamp ble stortap mot Italia. Foreløpig ligger laget på 18.plass.
Resultatlink

Kommentarer

Det er ikke helt riktig at kløver- og hjerterkontrakten står på det samme. I kløverkontrakt kan man faktisk tåle hjerteren 4-1 fordi man kan stjele god hjerterfarga.

Om nord for eksempel har Kkn10x i hjerter er 6 hjerter dødt, mens 6 kløver står som et seil.

Takk for lykkeønskninger! Vi skal gjøre vårt beste! :)

Ikke mye å gråte over her, Nerden, med mindre du kan tolke hjerterfordelingen ut fra motpartens meldinger. Men, i og med at taperne sitter i hjerter, er 6 hjerter en like god (eller dårlig) kontrakt ;-) Flott satset uansett, og lykke til videre !

Totalt 2 kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.