Resultater fra parturneringene

Paralelt med de norske damenes jakt på semifinalebillett er kvalifiseringsrundene i parturneringene i gang. Det konkurreres i klassene åpen, damer, veteran og mix, og Norge er representert i samtlige klasser.

Kvalifiseringa går over 13 sesjoner og totalt 130 spill. Til nå er åtte sesjoner unnagjort og det gjenstår 50 spill i morgen tirsdag. Deretter går et visst antall par (ca 65 i åpen klasse) fra hver klasse videre til semifinale A, mens de resterende går til semifinale B. Alle har fortsatt sjansen til å kvalifisere seg for finalen, men nåløyet er mye trangere for dem som spiller i semifinale B. Derfor gjelder det å spille best mulig i kvalifiseringa slik at man går videre til semifinale A og dermed har størst mulig sjanse for å nå finalen.

Foreløpig er det Petter Eide og Bård Kåre Græsli som ligger best an av de norske i åpen klasse med sin niendeplass (56,86 %). I dameklassen har Marianne Harding og Ann Karin Fuglestad kommet best i gang av de norske deltagerne. De ligger på femteplass med 54,96 %. Beste norske par i veteranklassen er foreløpig Tor Bakke og Arve Farstad med 53,15 %.

Det er fortsatt mange poeng å spille om og mye kan endre seg i morgen. Det gjelder å ta mange stikk!

Foreløpig resultatlister:
Åpen klasse
Damer
Veteran

resultatsida legges det ut resultater fortløpende etter hver sesjon.

Følg damenes kvartfinale!

Damene spiller nå kvartfinale mot Skottland.
Heia Norge!

Følg kampen spill for spill:
1.sett: 42-41 - Knapp norsk ledelse etter første sett.
2.sett: 33-56 - totalt 75-97 - Norge fikk inn noen gode spill på slutten, men ligger 22 bak etter to av seks sett.
3.sett 39-40 - totalt 114-137 - Norge ligger 23 IMP bak etter halvspilt kvartfinale. Dette snur dere, jenter!
4.sett 35-28 - totalt 149-165 - Norge knappet inn syv IMP på skottenes forsprang, og er nå bare 16 bak!
5.sett 24-49 - totalt 173-214 - Norge ligger 41 IMP bak før siste sett.
6.sett 33-53 - totalt 206-267 - Dessverre ble det tap og Norges damer er ute av OL.

Running scores kvartfinaler damer

Running scores kvartfinaler åpen klasse

Damene til kvartfinale!

Etter en spennende avslutning, der Norge ledet så vidt før dagens to avgjørende sett i åttendedelsfinalen mot Tyskland, viste de norske damene i kveld hvem som var sterkest.

Det nest siste settet vant Norge elleve IMP, mens de trygget avansementet ved å vinne sistesettet med 18 IMP.

Til slutt vant Norge kampen 204-173 og er videre til kvartfinale!

Gratulerer til Liv Marit Grude - Bodil Nyheim Øigarden, Gunn Helness - Ida Wennevold, Åse Langeland - Gunn Tove Vist og kaptein Tormod Røren!

Resultater åttendedelsfinaler damer

I kvartfinalen venter Skottland som noe overraskende snudde sin kamp mot Nederland etter å ha ligger under med 52 IMP på det meste. Det viser at man aldri må gi opp!

Kvartfinalen går over 96 spill fordelt på seks sett. De tre første settene spilles i morgen, mens de tre avgjørende settene spilles på tirsdag. Vi håper på norsk suksess også i kvartfinalen!

Det blir nordmenn i aksjon også i kvartfinalene i åpen klasse. Monaco med Geir Helgemo og Tor Helness på laget slo Østerrike med 95 IMP i sin åttendedelsfinale. New Zealand med Geir Olav Tislevoll på laget er også videre. De sto for en sterk prestasjon ved å slå ut en av forhåndsfavorittene Frankrikte.

Resultater åttendedelsfinaler åpen klasse


Overlykkelige jenter klare for kvartfinale i OL: Fra venstre Liv Marit Grude, Bodil Nyheim Øigarden, Ida Wennevold, Gunn Helness, Gunn Tove Vist og Åse Langeland.