Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Melding til 20 i stil!

I dagens siste runde spilte de norske damene BBO-overført kamp mot Brasil. Nest siste spill bød på store kort for dem som satt nord-syd.

Hva ville du meldt som nord i posisjonen du ser under?

For Norges damelag satt Liv Marit Grude i nord. Da makker Bodil Nyheim Øigarden bekreftet at alle nøkkelkortene var på plass fant hun en genial melding. Hun byttet rett og slett trumf og hoppet til 7 ruter. Hun ser at man kan kaste nords kløvertaper på den femte hjerteren i ruterkontrakt.

Hele spillet så slik ut:

Det er ikke ofte man skal bytte trumf etter å ha funnet en 5-4-tilpass via en Stenbergsekvens, men her ser vi altså et klassisk eksempel på at det er et stikk mer på 4-4-tilpassen takket være et avkast.

Jeg vet ikke om Arne Scheie har greie på bridge. Men om han hadde hatt det ville han garantert gitt Liv Marit 20 i stil for hoppet til 7 ruter. Rett og slett vakkert!

Ingen andre kopierte denne kontrakten hverken i dameklassen eller i åpen klasse. De aller fleste spilte lilleslem i hjerter, mens en håndfull ulykksalige prøvde seg i 7 hjerter og enda noen flere stoppet i utgang.


De eneste som fant 7 ruter var Liv Marit (bildet) og Bodil.
(Foto: Arild Jakobsen)

På tross av tolv IMP inn på dette spillet, tapte Norge kampen mot Brasil med 13 IMP. Likevel har laget hatt en oppløftende start på mesterskapet og ligger foreløpig på tredjeplass.
Resultater

Laget i åpen klasse startet dagen med 12 VP mot Mexico. I dagens andre kamp så det lenge ut til å bli storseier mot Libanon, men et par dyre spill gjorde at det kun ble en knepen seier. I kveldskampen ble det dessverre et klart tap mot vertsnasjonen Polen, og laget ligger dermed på middels etter to spilledager. Det er jevnt i pulja og ikke mange vinnerpoeng opp til femteplassen som gir sikker plass i sluttspillet. I morgen tirsdag er det Monaco, med Geir Helgemo og Tor Helness på laget, som er motstander. Denne kampen overføres direkte på BBO fra klokka 10:30.
Resultater

Etter en tung start rettet heldigvis veteranlaget opp noe med en sterk seier mot Frankrike i dagens siste kamp. De ligger nå på 18.plass med omtrent åtte vinnerpoeng opp til 16.plassen som gir avansement. Vi får håpe alle pilene peker riktig vei!
Resultater

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.