En liten spilleprøve

 I nest siste runde i U26-klassen dukket følgende spill opp:

Hvilken kontrakt vil du helst være i?

Om nord viser fram en 20-21-grand, som nok vil skje hos de fleste som spiller et naturlig system, vil jeg tro at de fleste ender opp i 3 grand. Men de største optimistene vil kanskje prøve å gå mot slem i kløver med syds hånd. Personlig synes jeg det er hardt, men ikke helt overraskende at noen av juniorparene endte opp nettopp i lilleslem i kløver. Hvordan ville du planlagt spilleføringa med spar 3, norsk fordeling, ut fra vest?

Som du kanskje har lagt merke til er det denne gang faktisk en sjanserik kontrakt da makker i nord har grei kløvertilpasning, mange toppkort og dessuten stjeleverdi i hjerter.

Om kløveren kan løses uten taper, er man i havn med tolv stikk (2+2+1+6, samt ei hjerterstjeling i nord). Dersom trumfen gir én taper, trenger man å få satt opp ett sparstikk ekstra i nord som syds rutertaper kan kastes på. 

En mulig spilleplan er å stikke utspillet med esset, spille trumfen fra toppen og trumfe hjertertaperen i bordet. Om kløveren viser seg å gi en taper, må man finne ut hvordan man vil prøve å ordne seg det nødvendige ekstrastikket i spar. Man kan enten prøve finessen, eller spille fargen fra toppen og trumfe en spar i håp om at spar dame sitter tredje på ei av hendene. Hvilken plan ville du gått for?

Hele spillet:

Som du ser, var det å trumfe sparen den planen som aktuelt fungerte da dama satt tredje bak den sterke hånda. Men om man ser på sparfargen isolert sett, er det ingen tvil om at finessen er en bedre sjanse. Denne gang må man imidlertid ta stilling til om man tror vest har spilt ut spar fra dama eller ikke. Merk at utspillet er gjennom den sterke hånda, så det er ikke godt å si om vest har dama eller ikke. Hvis kontraktren var på den sterke hånda, kan man tenke seg at utspiller ville spurt seg to ganger før det ble spilt ut spar fra dama. Men når det er gjennom den sterke hånda, er ikke dette et poeng i samme grad.

Det ble meldt lilleslem ved tre av de 18 bordene i U26-klassen, deriblant der Markus Lund (nord) og Nicolai Heiberg-Evenstad spilte for Norge. Nicolai valgte å spille på sparfinessen, og endte opp med å gå beit. Ved det andre bordet i kampen mot Ungarn vant spillefører kontrakten, som den eneste i feltet, etter å ha stjålet god sparen.

Resultater fra syvende dag i Ungdoms-EM

Tirsdag ble Ungdoms-EM i Veldhoven avsluttet. Sett med norske øyne var det stor spenning knyttet til om Norge ville kvalifisere seg for neste års VM ved å sikre ei topp åtte-plassering. Før de tre siste kampene var avstanden ned til niendeplassen 15 VP. I dagens første kamp ble imidlertid laget knust av Danmark med IMP-sifrene 8-66, og dermed fikk de ikke med seg ett eneste vinnerpoeng. Avstanden ned til niendeplassen krympet samtidig til mindre enn to vinnerpoeng.

Heldigvis slo det norske laget kraftig tilbake med to storseire mot Frankrike og Italia i mesterskapets to siste kamper. Til slutt ble laget nummer syv i årets EM, og er dermed direkte kvalifisert til neste års Ungdoms-VM.

For U26-laget har det vært et skuffende mesterskap som ble avsluttet med to nye tap i dag. 

Her er medaljevinnerne i årets Ungdoms-EM:

U26 Open
Gull: Frankrike
Sølv: Italia
Bronse: Israel

U21
Gull: Israel
Sølv: Frankrike
Bronse: Danmark

Her er resultatene til de norske lagene i tirsdagens kamper:

U26 Open
Norge - Ungarn 4,33 - 15,67 (IMP-score: 34 - 59)
Norge - England 8,86 - 11,14 (IMP-score: 39 - 43)

U21
Norge - Danmark 0 - 20  (IMP-score: 8 - 66)
Norge - Frankrike 18,54 - 1,46 (IMP-score: 41 - 3)
Norge - Italia 18,28 - 1,72 (IMP-score: 52 - 16)

EM gjelder altså som kvalifisering til neste års Ungdoms-VM, og Norge har kvalifisert seg i klassene U26 Women etter femteplass og U21 etter syvendeplass. I U26- og U16-klassen lyktes ikke Norge med å kvalifisere seg, og i den nyoppretta klassen U31 stilte ikke Norge lag.

U21-laget klare for VM etter storseier i siste kamp!

Norge U21 hadde kniven på strupen før siste kamp i Ungdoms-EM med tanke på å sikre topp åtte og VM-deltakelse neste år. Italia var motstander i siste kamp. De norske spillerne disket opp med flere gode scorer, og da alle tolv spillene var sammenlignet sto det 52-16 på IMP-tavla i norsk favør. Dermed fikk Norge med seg drøyt 18 vinnerpoeng fra kampen, og VM-billeten var i boks! Gratulerer til spillere og lagledelse!

Norges U21-lag kunne slippe jubelen løs etter å ha avsluttet med to storseire. Dermed var VM-billetten sikret. Stående fra venstre ser vi Lars Eide (NPC), Arne Osnes Devik, Anders Brogeland, Magnus Sætre, Thomas Tøsse og Sten Bjertnes (coach). Sittende ser vi fra venstre Kristian B. Ellingsen (coach), Christian Fredrik Johnsen og Are B. Landsvik.

Sluttresultat U21

Storseier til U21 mot Frankrike!

Etter stortap mot Danmark i dagens første kamp, slo det norske U21-laget kraftig tilbake i det BBO-overførte oppgjøret mot Frankrike i dagens andre kamp. Der spilte de norske guttene godt og vant til slutt kampen med IMP-sifrene 36-4. Dermed fikk de med seg nesten 18 VP fra kampen. Før siste runde er stillinga slik:

Norge har altså nesten syv poeng ned til Ungarn i kampen om den viktige 8.plassen som gir direkte kvalifisering til neste års VM. I siste kamp skal Norge møte Italia, som ligger på 10.plass uten sjanse til topp åtte, mens Ungarn møter Irland, som ligger sist. Det blir spennende å følge siste runde fra klokka 14:20.

Norge vises ikke på BBO, men du kan følge med på løpende resultatservice

Ved å klikke på nummeret til venstre for navnene på landene i Norges kamp, får du opp scorekortet fra Norges kamp. På den måten kan du følge spill for spill. 

Heia Norge!

Dagens meldeprøve

I dagens første runde i U26-klassen fikk de som satt syd litt av en meldeprøve. Hvordan ville du planlagt å få vist følgende hånd?

Følgende hånd:

Ingen enkel oppgave. Det er vel ingen som har noen dekkende melding i systemet. Dobling indikerer riktignok begge minorfargene, men det er kanskje ikke en anbefalt melding likevel? 3 ruter er i de fleste systemer utgangskrav, men har du til det?

Noe av problemet med spill som dette er at hva som står er helt avhengig av hvilke kort makker har. Med de riktige kortene kan det stå slem, men det er mildt sagt vanskelig å finne ut av. 

La oss si at du velger å passe i første omgang, da må du på nytt ta stilling til hva du skal melde videre etter følgende utvikling:

Makkers dobling er styrkevisende. Hva nå?

Det står vel mellom å melde 4 grand for å vise begge minorfargene, eller å melde ruterfargen.

Som nevnt er det vanskelig å bli helt klok på hvor mye som står, men det er ikke urimelig å håpe på at makker ikke har for mange poeng i spar og dermed nok honnørkort i minor til at slem står. Men skal man insistere på ruteren, eller skal man be makker velge minorfarge?

Hele spillet:

Denne gang sto det altså ikke slem da makker hadde for mange av sine poeng i majorfargene. Naturlig nok var det mange som meldte for høyt:

Ikke alltid så enkelt å bli klok på spill som dette, men en interessant meldeprøve var det.

Tirsdag: Norge på BBO klokka 11:35

Tirsdag avsluttes Ungdoms-EM i Nederland med to runder i U26- og tre runder i U21-klassen. Norge kjemper om VM-billett i den sistnevnte klassen, og kan følges direkte på BBO i kampen mot Frankrike klokka 11:35.

U26 Open

10:00 Norge - Ungarn
13:40 Norge - England

Live resultater

U21
09:30 Norge - Danmark
11:35 Norge - Frankrike  BBO
14:20 Norge - Italia

Live resultater

 

Resultater fra sjette dag i Ungdoms-EM

Det ble spilt tre runder i U26-klassen og fire runder i U21-klassen i Ungdoms-EM. For det norske U26-laget ble det en tung dag med to stortap og et knepent tap, og håpet om å klatre til topp åtte er dessverre ute. U21-laget fikk heldigvis en storseier i BBO-overført kamp mot Polen i dagens siste runde etter tre tap før det. Før de tre siste kampene i morgen ligger laget på 7.plass med 15 poengs margin ned til 9.plassen. Norge er ett av fem lag som ligger fra 6. til 10.plass og kjemper om de tre siste VM-plassene.

Her er resultatene til de norske lagene i mandagens kamper:

U26 Open
Norge - Frankrike 0 - 20 (IMP-score: 17 - 84)
Norge - Estland 8,33 - 11,67 (IMP-score: 26 - 32)
Norge - Tyskland 1,73 - 18,27 (IMP-score: 5 - 49)

U21
Norge - Israel 4,85 - 15,15  (IMP-score: 26 - 44)
Norge - Irland 7,69 - 12,31 (IMP-score: 35 - 42)
Norge - Nederland 5,07 - 14,93 (IMP-score: 17 - 34)
Norge - Polen 16,91 - 3,09 (IMP-score: 54 - 27)

Mandag: Norge på BBO klokka 10 og 16:25

Mandag spilles det tre runder i U26-klassen og fire runder i U21-klassen. Klokka 10:00 overføres Norges kamp i U26-klassen mot lederlaget Frankrike på BBO. Klokka 16:25 kan du følge dagens siste kamp for U21-laget mot Polen. Heia Norge!

 

U26 Open

10:00 Norge - Frankrike
13:40 Norge - Estland
16:30 Norge - Tyskland

Live resultater

U21
09:30 Norge - Israel
11:35 Norge - Irland
14:20 Norge - Nederland
16:25 Norge - Polen  BBO

Live resultater

 

Norges U26-lag spiller BBO-kamp mot Frankrike klokka 10.

Litt utenfor boksen

 I søndagens siste runde i U21-klassen dukket følgende spilleprøve opp. Hvordan ville du som nord planlagt spilleføringa i 6 spar med ruter konge ut fra øst?

Om sparen oppfører seg fint vil det ikke være noen sak å få tak i alle stikkene, fem i spar, seks i hjerter og to minoress. Med sursits i spar kan det imidlertid bli verre. Med knekten fjerde i vest, vil man kunne ta en markert finesse etter spar ess fra hånda, spar til kongen og ny spar mot hånda. Men hva om sparlengden skulle være i øst? 

Da ser det verre ut, og i praksis kan det fort bli én trumftaper i tillegg til at motparten får fatt i ett ruterstikk som de fikk satt opp i utspillet.

Men hva om du får vite at øst åpnet med svake 2 ruter? Endrer det noe på hvordan du legger opp spilleplanen?

Her ser du hele spillet:

Har du fått øye på den vinnende varianten?

Om du seiler spar 10 i andre stikk, vil du unngå trumftaper! 

Galskap, tenker du kanskje, men sannheten er at om vi kan være sikker på at øst har 6-korts ruter, vil denne spillemåten i praksis sikre kontrakten siden vest da ikke kan ha mer enn én ruter. Vi forventer jo nesten at tieren kommer til å tape til knekten siden vest er favoritt til å ha trumflengden etter østs sperreåpning. Men så lenge han ikke har mer ruter å spille, har det ikke noe å si. Motparten har i alle fall ikke forbindelse til å hente noe ruterstikk. Som vi ser er altså øst aktuelt renons i hjerter, og vi kunne dermed risikere hjerter til stjeling i neste stikk om vest hadde kommet inn på spar knekt.

Så er spørsmålet om vi i disse dager kan være trygge på at 2 ruter faktisk garanterer 6-kortsfarge. Det har jo blitt stadig mer populært med tynne sperremeldinger. Om øst skulle dukke opp med konge-dame-ti-ni femte i stedet og sparen er jevnt fordelt eller vest har trumflengden, vil man jo se ganske dum ut om man tar finessen og går beit.

Uansett bør man serist vurdere den vinnende spilleplanen etter østs åpning. Men man må tenke litt utenfor boksen for å få øye på denne muligheten.

I U21-klassen meldte fem par slem. Én av disse vant kontrakten, mens fire gikk beit.

Resultater fra femte dag i Ungdoms-EM

I dag ble det spilt to runder i U26-klassen, mens U21-klassen spilte fire runder. For Norges del ble det én uavgjort og én storseieier i U26-klassen. U21-laget tok tre seire, men gikk på et stortap mot Sverige, og kom ut med totalt fire vinnerpoeng over middels i løpet av dagens kamper. Idet det gjenstår to spilledager har U26-laget rundt 25 vinnerpoeng opp til den viktige 8.plassen som gir sikker VM-plass, mens U21-laget er nummer syv og har elleve poeng ned til  9.plassen og 28 poeng opp til medalje.

Her er resultatene til de norske lagene i dagens kamper:

 

U26 Open
Norge - Polen 10,29 - 9,71 (IMP-score: 17 - 16)
Norge - Latvia 18,16 - 1,84 (IMP-score: 56 - 13)

U21
Norge - Hellas 13,97 - 6,03  (IMP-score: 35 - 22)
Norge - England 13,71 - 6,29 (IMP-score: 46 - 34)
Norge - Sverige 0,87 - 19,13 (IMP-score: 3 - 46)
Norge - Ungarn 15,15 - 4,85 (IMP-score: 46 - 28)

Søndagens program: Norge på BBO klokka 16:25

Etter at tre av klassene hadde siste spilledag lørdag, fortsetter Ungdoms-EM for klassene U26 Open og U21 i tre dager til. Det spilles to runder I U26-klassen og fire runder i U21-klassen søndag. Om vi får se norske lag i aksjon på BBO er foreløpig ikke avklart. Vi krysser uansett fingrene for at det blir en god norsk dag! 

Her er programmet for de norske lagene søndag 24.juli.

U26 Open

10:00 Norge - Polen
13:40 Norge - Latvia

Live resultater

U21
09:30 Norge - Hellas
11:35 Norge - England
14:20 Norge - Sverige
16:25 Norge - Ungarn  BBO

Live resultater

På mesterskapets hjemmeside finner du komplette resultater, bulletiner og annet EM-stoff. GeO Tislevoll oppdaterer også fra mesterskapet på sin blogg.

Kristian innkasserer 850

 Det norske U16-laget fikk en tøff start på årets Ungdoms-EM, men holdt på humøret og avsluttet med tre fine seire og nesten 50 vinnerpoeng totalt på lørdagens tre kamper. Vi skal se nærmere på et av spillene som bidro til den gode norske poengfangsten.

Kristian Dalemark Austad (15) fra Flekkefjord spilte hovedrollen i spillet, som stammer fra siste runde av mesterskapet da Norge møtte Tyskland. Før vi avslører hvordan han sørget for et godt spill for Norge, skal du få ta stilling til hva du ville meldt som nord i følgende posisjon:

Etter å ha fått støtte fra makker i hjerter, er det ingen tvil om at det er potensial for mange stikk egen vei i hjerterkontrakt. Ser du nok potensiale til at du vil melde over 4 spar?

Slik fortsatte meldingsforløpet ved bordet der Kristian og makker Einar Osen, også han fra Flekkefjord, satt:

Hvordan ville du planlagt spilleføringa med følgende ressurser til rådighet etter at øst har spilt ut ruter ess?

Vest fulgte med ruter 2. Deretter fortsatte øst med ruter konge, som tok med seg dama fra vest, før nok en ruter fulgte. 

Kristian var påpasselig med å trumfe høyt med hjerter konge. Som forventet var vest fri, men det var uansett ikke noe problem. Kristian kunne nå trekke ut trumfen i to runder og forlange resten i og med at ruteren var godspilt.

Hele spillet så slik ut:

Merk at det ikke har noe å si at de to ruterhonnørene faller oppå hverandre i andre stikk. Uansett hvordan motspillet går, kan spillefører godspille ruteren ved å trumfe to ruter i bordet etter å ha gitt bort to stikk i fargen først. 


Kristian Dalemark Austad (15) sørget for 14 IMP til Norge da han vant 5 hjerter doblet i kampen mot Tyskland.
(foto: Thomas Tøsse)

Ved et andre bordet gikk det noe roligere for seg:

Her fikk altså Norge kjøpe kontrakten i 2 spar etter at nord var noe passiv i meldingsforløpet. I den kontrakten ble det hele elleve stikk, og dermed 14 IMP til Norge etter en totalscore på 1050 etter 850 inn i 5 hjerter doblet i åpent rom og 200 inn i 2 spar i lukket rom.

Ved de fleste bordene var det score øst-vest på spillet, så det var ingen tvil om at Norge hadde et meget godt resultat på spillet:

Merk at sparkontrakten øst-vest kan holdes nede på ni stikk ved at nord får ei stjeling i kløver, noe som ikke bør være helt umulig å få til.

Det er også et instruktivt poeng med spillet at vest bør vurdere å melde høyere enn 2 spar med en kjent 10-kortstilpasning i spar. Det vil gjøre det vanskeligere for nord-syd å være med til 5 hjerter, men kanskje ikke umulig.


Norges U16-lag fikk en opptur siste spilledag med tre seire av tre mulige. Fra venstre Solvei Grande-Weberg, Kristian B. Ellingsen (NPC), Cathrine Wedvik, Markus Hansen Moe, Kristian Dalemark Austad, Jonas Brekke og Einar Osen. (foto: Thomas Tøsse)
 

Resultater fra fjerde dag i Ungdoms-EM

Det ble dessverre en fryktelig avslutning på Ungdoms-EM for det norske jentelaget. Før lørdagens kamper var laget i ledelsen, men med tre klare tap i dag falt de ned til femteplass. Dermed ble det ingen medalje til slutt, og det er selvagt surt når man har ligger på pallplass gjennom hele turneringa (bortsett fra etter nest siste og siste runde).

Norges lag i U16-klassen fikk imidlertid en opptur med tre seire og nesten 50 VP til sammen etter en tung periode med åtte strake tap midtveis i mesterskapet. Dermed klatret laget opp til 12.plass blant de 15 lagene i den yngste klassen.

I U26-klassen har ikke Norge fått helt fart på sakene ennå, og ligger foreløpig som nummer 14 av 18 lag. Målet er å klatre opp til topp åtte, som gir sikker plass i neste års Ungdoms-VM. Avstanden opp til den viktge åttendeplassen er på drøyt 20 vinnerpoeng. Vi får håpe på solid spilling og en økt poengfangst de neste dagene!

I U21-klassen ligger Norge foreløpig på 7.plass. Avstanden ned til niendeplassen er på drøyt 15 VP, mens det er rundt 20 poeng opp til medaljene.

Spillinga ble altså avsluttet i dag for klassene U16, U26 Women og U31, mens det gjenstår tre dager med spilling i U26 Open og U21. I kveld var det premieseremoni i Veldhoven med utdeling av medaljer i de tre førstnevnte klassene. Her er lagene som kom på pallen:

U16
Gull: Polen
Sølv: England
Bronse: Nederland
 

U26 Women
Gull: Italia
Sølv: Frankrike
Bronse: Nederland

U31
Gull: Nederland
Sølv: Tyrkia
Bronse: Bulgaria

 

Og her følger resultatene til de norske lagene i lørdagens kamper:

U26 Open
Norge - Tyrkia 3,1 - 16,9 (IMP-score: 36 - 69)
Norge - Hellas 11,41 - 8,59 (IMP-score: 38 - 33)

U26 Women (sluttresultat)
Norge - Frankrike 1,34 - 18,66 (IMP-score: 7 - 46)
Norge - Nederland 4,42 - 15,58 (IMP-score: 10 - 30)
Norge - Polen 1,72 - 18,28 (IMP-score: 5 - 41)

U21
Norge - Israel 8,62 - 11,38  (IMP-score: 36 - 40)
Norge - Tyskland 9,64 - 10,36 (IMP-score: 26 - 27)
Norge - Tyrkia 10 - 10 (IMP-score: 35 - 35)

U16 (sluttresultat)
Norge - Kroatia 19,6 - -0,4 (IMP-score: 61 - 8)
Norge - Bulgaria 12,9 - 7,1 (IMP-score: 39 - 30)
Norge - Tyskland 16,91 - 3,09 (IMP-score: 32 - 5)

 

U31 (sluttresultat)

 

Lørdag: Jentene kjemper om EM-medalje

Lørdag spilles det to runder i U26-klassen, mens de andre klassene spiller tre runder. Det er siste spilledag både i U16- og i jenteklassen. Det norske jentelaget leder EM før de tre siste kampene, men det er jevnt i kampen om medaljene. I dagens to første kamper kan man følge Norge direkte på BBO, henholdsvis klokka 09:30 og 11:35.

Her er programmet for de norske lagene lørdag 23.juli.

U26 Open

10:00 Norge - Tyrkia
13:40 Norge - Hellas

Live resultater

U26 Women
09:30 Norge - Frankrike  BBO
11:35 Norge - Nederland  BBO
14:20 Norge - Polen

Live resultater

U21
09:30 Norge - Israel
11:35 Norge - Tyskland
14:20 Norge - Tyrkia

Live resultater

U16
09:30 Norge - Kroatia
11:35 Norge - Bulgaria
14:20 Norge - Tyskland

Live resultater

På mesterskapets hjemmeside finner du komplette resultater, bulletiner og annet EM-stoff. GeO Tislevoll oppdaterer også fra mesterskapet på sin blogg.

 

Spilleprøve fra Ungdoms-EM

I morgenkampen fredag fikk spillerne i klassene U26 Women, U21, U16 og U31 bryne seg på følgende kort i et av spillene:

4 hjerter var en populær kontrakt. Det er absolutt en utgang med gode sjanser som man absolutt ønsker å være i. Hvordan ville du lagt opp spilleplanen med spar 7 i utspill fra syd etter at meldingsforløpet har gått 1 spar fra øst, 1 grand fra vest, 2 hjerter fra øst, 3 hjerter fra vest og 4 hjerter fra øst?

Når syd velger utspill i spilleførers åpningsfarge kan det nesten ikke være basert på annet enn singleton. Det gjør at man bør være litt på vakt. I verste fall taper man to stikk i ruter. Hvis motparten i tillegg får stikk for hjerter konge og ei stjeling i spar er det med andre ord beit. Hvordan kan du maksimere dine sjanser?

En mulig spilleplan etter å ha vunnet utspillet med spar ess er å spille kløver til esset fulgt av kløver til stjeling, hjerter til esset og ny kløver til stjeling. Deretter spilles håndas siste trumf. Det vi ønsker å oppnå er å minimere sjansene for at syd får stjeling i spar samtidig som vi får stjålet begge bordets kløvertapere på hånda. Selv om vi må gi bort ett stikk for hjerter konge, vil vi komme til ti stikk av å sette opp ett stikk i ruter. Om motparten ikke får med seg ei stjeling, har vi nok med ett ruterstikk. To sparstikk, fire trumfstikk i bordet, ett kløverstikk og to kløverstjelinger på hånda i tillegg gir ti stikk totalt. Skulle det være sånn at motparten får med seg ei stjeling, blir vi trolig avhengig av å løse ruteren med én taper.

Hele spillet så slik ut:

Mer at man er autobeit om man tar hjerterfinessen. Man kan ikke unngå at syd får ei sparstjeling og to ruterstjelinger i tillegg.

Resultater fra tredje dag i Ungdoms-EM

Fredag var det fullt program i Ungdoms-EM. Det norske jentelaget er fortsatt i ledelsen idet det gjenstår tre kamper i den klassen.

Her følger resultatene til de norske lagene i fredagens kamper:

U26 Open
Norge - Skottland 20 - 0 (IMP-score: 90 - 2)
Norge - Kroatia 11,14 - 8,86 (IMP-score: 37 - 33)
Norge - Nederland 12,17 - 7,83 (IMP-score: 31 - 23) 

U26 Women
Norge - Danmark 4,42 - 15,58 (IMP-score: 17 - 37)
Norge - England 18,54 - 1,46 (IMP-score: 51 - 13)
Norge - Italia 7,1 - 12,9 (IMP-score: 36 - 45)
Norge - Ungarn 10,71 - 9,29 (IMP-score: 13 - 11)

U21
Norge - Sverige 1,1 - 18,9  (IMP-score: 11 - 52)
Norge - Italia 10,71 - 9,29 (IMP-score: 10,71 - 9,29)
Norge - England 4,21 - 15,79 (IMP-score: 13 - 34)
Norge - Nederland 17,24 - 2,76 (IMP-score: 44 - 15)

U16
Norge - Tyrkia 8,62 - 11,38 (IMP-score: 26 - 30)
Norge - Israel 6,29 - 13,71 (IMP-score: 29 - 41)
Norge - Hellas 4,54 - 15,46 (IMP-score: 17 - 32)
Norge - Ungarn 5,07 - 14,93 (IMP-score: 18 - 35)

I morgen avsluttes mesterskapet for både jenteklassen og U16-klassen (og U31-klassen, hvor Norge ikke deltar).

Vi får håpe på en solid avslutning for de norske jentene i kampen om EM-medalje. Det blir anledning til å følge laget direkte på BBO i begge de første rundene, henholdsvis klokka 09:30 og 11:35.

Alle resultater og annen relevant stoff på mesterskapets hjemmeside.

Fredag: Norge U21 på BBO klokka 16:30

Fredag er det fullt program i Ungdoms-EM i Veldhoven, nærmere bestemt tre kamper i U26-klassen og fire kamper i de andre klassene. Det blir anledning til å følge U21-laget på BBO i dagens siste kamp klokka 16:30.

Her er programmet for de norske lagene fredag 22.juli

U26 Open

10:00 Norge - Skottland
13:40 Norge - Kroatia
16:30 Norge - Nederland

Live resultater

U26 Women
09:30 Norge - Danmark
11:35 Norge - England
14:20 Norge - Italia
16:25 Norge - Italia

Live resultater

U21
09:30 Norge - Sverige
11:35 Norge - Italia
14:20 Norge - England
16:25 Norge - Nederland  BBO

Live resultater

U16
09:30 Norge - Tyrkia
11:35 Norge - Israel
14:20 Norge - Hellas
16:25 Norge - Ungarn

Live resultater

På mesterskapets hjemmeside finner du komplette resultater, bulletiner og annen informasjon. 

Det overføres direkte på BBO, henholdsvis to kamper fra U26 Open og to kamper fra de andre klassene.

Torsdag: Norge på BBO 09:30 og 16:30

Torsdag spilles andre dag av Ungdoms-EM i Nederland. Det blir to norske BBO-kamper i dag. Klokka 09:30 kan du følge Norges lag i jenteklassen i kampen mot Danmark. Klokka 16:30 er det klart for et nytt naboooppgjør, denne gang mot Sverige i U26-klassen.