Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Spilleprøve fra Ungdoms-EM

I morgenkampen fredag fikk spillerne i klassene U26 Women, U21, U16 og U31 bryne seg på følgende kort i et av spillene:

4 hjerter var en populær kontrakt. Det er absolutt en utgang med gode sjanser som man absolutt ønsker å være i. Hvordan ville du lagt opp spilleplanen med spar 7 i utspill fra syd etter at meldingsforløpet har gått 1 spar fra øst, 1 grand fra vest, 2 hjerter fra øst, 3 hjerter fra vest og 4 hjerter fra øst?

Når syd velger utspill i spilleførers åpningsfarge kan det nesten ikke være basert på annet enn singleton. Det gjør at man bør være litt på vakt. I verste fall taper man to stikk i ruter. Hvis motparten i tillegg får stikk for hjerter konge og ei stjeling i spar er det med andre ord beit. Hvordan kan du maksimere dine sjanser?

En mulig spilleplan etter å ha vunnet utspillet med spar ess er å spille kløver til esset fulgt av kløver til stjeling, hjerter til esset og ny kløver til stjeling. Deretter spilles håndas siste trumf. Det vi ønsker å oppnå er å minimere sjansene for at syd får stjeling i spar samtidig som vi får stjålet begge bordets kløvertapere på hånda. Selv om vi må gi bort ett stikk for hjerter konge, vil vi komme til ti stikk av å sette opp ett stikk i ruter. Om motparten ikke får med seg ei stjeling, har vi nok med ett ruterstikk. To sparstikk, fire trumfstikk i bordet, ett kløverstikk og to kløverstjelinger på hånda i tillegg gir ti stikk totalt. Skulle det være sånn at motparten får med seg ei stjeling, blir vi trolig avhengig av å løse ruteren med én taper.

Hele spillet så slik ut:

Mer at man er autobeit om man tar hjerterfinessen. Man kan ikke unngå at syd får ei sparstjeling og to ruterstjelinger i tillegg.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.