Resultater fra femte dag i Ungdoms-EM

I dag ble det spilt to runder i U26-klassen, mens U21-klassen spilte fire runder. For Norges del ble det én uavgjort og én storseieier i U26-klassen. U21-laget tok tre seire, men gikk på et stortap mot Sverige, og kom ut med totalt fire vinnerpoeng over middels i løpet av dagens kamper. Idet det gjenstår to spilledager har U26-laget rundt 25 vinnerpoeng opp til den viktige 8.plassen som gir sikker VM-plass, mens U21-laget er nummer syv og har elleve poeng ned til  9.plassen og 28 poeng opp til medalje.

Her er resultatene til de norske lagene i dagens kamper:

 

U26 Open
Norge - Polen 10,29 - 9,71 (IMP-score: 17 - 16)
Norge - Latvia 18,16 - 1,84 (IMP-score: 56 - 13)

U21
Norge - Hellas 13,97 - 6,03  (IMP-score: 35 - 22)
Norge - England 13,71 - 6,29 (IMP-score: 46 - 34)
Norge - Sverige 0,87 - 19,13 (IMP-score: 3 - 46)
Norge - Ungarn 15,15 - 4,85 (IMP-score: 46 - 28)

Søndagens program: Norge på BBO klokka 16:25

Etter at tre av klassene hadde siste spilledag lørdag, fortsetter Ungdoms-EM for klassene U26 Open og U21 i tre dager til. Det spilles to runder I U26-klassen og fire runder i U21-klassen søndag. Om vi får se norske lag i aksjon på BBO er foreløpig ikke avklart. Vi krysser uansett fingrene for at det blir en god norsk dag! 

Her er programmet for de norske lagene søndag 24.juli.

U26 Open

10:00 Norge - Polen
13:40 Norge - Latvia

Live resultater

U21
09:30 Norge - Hellas
11:35 Norge - England
14:20 Norge - Sverige
16:25 Norge - Ungarn  BBO

Live resultater

På mesterskapets hjemmeside finner du komplette resultater, bulletiner og annet EM-stoff. GeO Tislevoll oppdaterer også fra mesterskapet på sin blogg.

Kristian innkasserer 850

 Det norske U16-laget fikk en tøff start på årets Ungdoms-EM, men holdt på humøret og avsluttet med tre fine seire og nesten 50 vinnerpoeng totalt på lørdagens tre kamper. Vi skal se nærmere på et av spillene som bidro til den gode norske poengfangsten.

Kristian Dalemark Austad (15) fra Flekkefjord spilte hovedrollen i spillet, som stammer fra siste runde av mesterskapet da Norge møtte Tyskland. Før vi avslører hvordan han sørget for et godt spill for Norge, skal du få ta stilling til hva du ville meldt som nord i følgende posisjon:

Etter å ha fått støtte fra makker i hjerter, er det ingen tvil om at det er potensial for mange stikk egen vei i hjerterkontrakt. Ser du nok potensiale til at du vil melde over 4 spar?

Slik fortsatte meldingsforløpet ved bordet der Kristian og makker Einar Osen, også han fra Flekkefjord, satt:

Hvordan ville du planlagt spilleføringa med følgende ressurser til rådighet etter at øst har spilt ut ruter ess?

Vest fulgte med ruter 2. Deretter fortsatte øst med ruter konge, som tok med seg dama fra vest, før nok en ruter fulgte. 

Kristian var påpasselig med å trumfe høyt med hjerter konge. Som forventet var vest fri, men det var uansett ikke noe problem. Kristian kunne nå trekke ut trumfen i to runder og forlange resten i og med at ruteren var godspilt.

Hele spillet så slik ut:

Merk at det ikke har noe å si at de to ruterhonnørene faller oppå hverandre i andre stikk. Uansett hvordan motspillet går, kan spillefører godspille ruteren ved å trumfe to ruter i bordet etter å ha gitt bort to stikk i fargen først. 


Kristian Dalemark Austad (15) sørget for 14 IMP til Norge da han vant 5 hjerter doblet i kampen mot Tyskland.
(foto: Thomas Tøsse)

Ved et andre bordet gikk det noe roligere for seg:

Her fikk altså Norge kjøpe kontrakten i 2 spar etter at nord var noe passiv i meldingsforløpet. I den kontrakten ble det hele elleve stikk, og dermed 14 IMP til Norge etter en totalscore på 1050 etter 850 inn i 5 hjerter doblet i åpent rom og 200 inn i 2 spar i lukket rom.

Ved de fleste bordene var det score øst-vest på spillet, så det var ingen tvil om at Norge hadde et meget godt resultat på spillet:

Merk at sparkontrakten øst-vest kan holdes nede på ni stikk ved at nord får ei stjeling i kløver, noe som ikke bør være helt umulig å få til.

Det er også et instruktivt poeng med spillet at vest bør vurdere å melde høyere enn 2 spar med en kjent 10-kortstilpasning i spar. Det vil gjøre det vanskeligere for nord-syd å være med til 5 hjerter, men kanskje ikke umulig.


Norges U16-lag fikk en opptur siste spilledag med tre seire av tre mulige. Fra venstre Solvei Grande-Weberg, Kristian B. Ellingsen (NPC), Cathrine Wedvik, Markus Hansen Moe, Kristian Dalemark Austad, Jonas Brekke og Einar Osen. (foto: Thomas Tøsse)