Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Resultater fra fjerde dag i Ungdoms-EM

Det ble dessverre en fryktelig avslutning på Ungdoms-EM for det norske jentelaget. Før lørdagens kamper var laget i ledelsen, men med tre klare tap i dag falt de ned til femteplass. Dermed ble det ingen medalje til slutt, og det er selvagt surt når man har ligger på pallplass gjennom hele turneringa (bortsett fra etter nest siste og siste runde).

Norges lag i U16-klassen fikk imidlertid en opptur med tre seire og nesten 50 VP til sammen etter en tung periode med åtte strake tap midtveis i mesterskapet. Dermed klatret laget opp til 12.plass blant de 15 lagene i den yngste klassen.

I U26-klassen har ikke Norge fått helt fart på sakene ennå, og ligger foreløpig som nummer 14 av 18 lag. Målet er å klatre opp til topp åtte, som gir sikker plass i neste års Ungdoms-VM. Avstanden opp til den viktge åttendeplassen er på drøyt 20 vinnerpoeng. Vi får håpe på solid spilling og en økt poengfangst de neste dagene!

I U21-klassen ligger Norge foreløpig på 7.plass. Avstanden ned til niendeplassen er på drøyt 15 VP, mens det er rundt 20 poeng opp til medaljene.

Spillinga ble altså avsluttet i dag for klassene U16, U26 Women og U31, mens det gjenstår tre dager med spilling i U26 Open og U21. I kveld var det premieseremoni i Veldhoven med utdeling av medaljer i de tre førstnevnte klassene. Her er lagene som kom på pallen: