Tirsdagens program i Jr-VM

Tirsdag avsluttes grunnspillet i U21-klassen med tre kamper. Norges U16-lag spiller plasseringskamper om plassene fra fem til åtte, mens jentelaget har en fridag før kvartfinalen på onsdag.

Her følger programmet for våre lag (norske tider i parentes):

Norge U16:
Plasseringsspill om 5. - 8.plass (detaljer blir klare tirsdag morgen

Norge U21: Running scores
Norge - Tyskland (04:00)
Norge - Frankrike (07:30)
Norge - England (09:50)

Norge Jenter:
Spillefri - kvartfinalene spilles onsdag

mesterskapets hjemmeside kan du finne kampoppsett, resultater og daglige bulletiner med aktuelt stoff.


Markus Lund (t.v) og resten av U21-laget avslutter grunnspillet tirsdag, mens Anders Brogeland og
lagkameratene på Norge U16 skal spille om femteplassen. (Foto: Kristin Osen)

Resultater, VM-dag 5

I dag klarte de norske jentene å kvalifisere seg til sluttspillet. Les mer om den dramatiske veien til kvartfinalen. Jenteklassen har spillefri i morgen før alvoret braker løs på onsdag.

U16-klassen spilte siste kamp i grunnspillet i dag tidlig før kvartfinalene kom i gang etter lunsj. Dessverre tapte Norge klart mot Kina 3, og er dermed utslått. Les mer om kvartfinalen.

Norges U21-lag hadde én seier og tre tap i løpet av dagens fire kamper.

Resultatene fra i dag følger under.

U16 (18 lag deltar):
Siste grunnspillskamp: Norge - England 4,21 - 15,79

Norge endte som nummer fem av 18 lag i grunnspillet. (En feil på resultatsida gjør at tabellen ikke er med her nå)

Kvartfinale, første sett: Norge - Kina 3 11 - 45
Kvartfinale, andre sett: Norge - Kina 3 0 - 46
Kvartfinale, tredje sett: Norge - Kina 3 52 - 50

Norge er dermed utslått etter å ha tapt 63 - 141 mot Kina 3.

 

Jenter (15 lag deltar):
Norge - Thailand 16,72 - 3,28
Norge - Ungarn 1,59 - 18,41
Oversitt i kamp 3: 12 VP

 

U21 (22 lag deltar):
Norge - Japan 13,72 - 6,28
Norge - India 5,58 - 14,42
Norge - Taiwan 2,76 - 17,24
Norge - Bulgaria 6,52 - 13,48

Kidsa utslått av VM

Det norske U16-laget gikk dessverre på et klart tap i VM-kvartfinalen mot Kina 3 mandag. Kampen gikk over 36 spill fordelt på tre sett, og kineserne vant til slutt 141-63 etter en kamp med mye omsetning. Norge tapte første sett med 34 IMP og andre sett med 46 IMP, og oppgaven før tredje sett var dermed nærmest umulig da man lå bak med 80 IMP. Også i siste sett var det mye omsetning, men i dette settet var det Norge som trakk det lengste strået og vant 52-50. Avansementet var likevel aldri truet for kineserne, og Norge går dermed glipp av muligheten til å møte Sverige i semifinalen. Det blir i stedet plasseringsspill og kamp om plassene fra fem til åtte for det norske laget på tirsdag.

Dagen startet dårlig for Norge da det ble stortap mot England i den siste grunnspillskampen. Norge var alllerede før denne kampen klare for sluttspill, men et bedre resultat i denne kampen ville gitt enklere motstand i kvartfinalen. Bare et par vinnerpoeng mer ville ført Norge opp fra femte- til tredjeplass, og da hadde man møtt lag fra plassene fem til åtte i kvartfinalen i stedet for lag fra første- til fjerdeplass.

Uansett har laget vist at de kan kjempe mot de fleste i løpet av mesterskapet, og de har da også framtida foran seg!

Her tar vi med et spill fra kvartfinalen mot Kina 3 hvor Christian Fredrik Johnsen valgte riktig variant i en hardmeldt utgang da han først fikk sjansen:

Motspillet startet med en liten hjerter til kongen i nord, før det ble skiftet til spar 4. Hvordan planlegger du spilleføringa?

Det ser ut til at man må velge mellom to varianter:
1. Å løse trumfen med én taper
2. Å stikke med esset og spille ruter til knekten for så å sake begge hjerterne på ess-konge i ruter

Beste sjanse for å løse trumfen med én taper er å spille på at tieren sitter i kutt sammen med kongen eller dama. Om det sitter slik vil du klare deg med en trumftaper ved å legge liten første gang, for så å spille deg inn på bordet og spille ny trumf til knekten.

Da hele spillet så slik ut var det imidlertid variant to som førte fram:

Etter å ha spekulert ei stund på hvilken av de to variantene han skulle gå for, valgte Christian Fredrik til slutt å stikke med spar ess, for så å spille ruter til knekten. Da den holdt stikk, fortsatte han med ess-konge i farga og saket håndas to hjertere.

Han hadde også en kløvertaper han trengte å bli kvitt, og dermed måtte han spille en fjerde runde ruter til stjeiing for å sette opp den siste ruteren. Syd stjal over med tieren og skiftet til kløver. Christian Fredrik slapp kløveren til esset på hånda, og spilte en trumf. Da begge motstanderne måtte på med hver sin honnør var det ikke flere stikk for forsvaret å få tak i. Alt de fikk var to stikk i trumf og ett hjerterstikk. Dermed kunne Christian Fredrik notere vunnet utgang etter å ha funnet fram til og valgt riktig variant.


Christian Fredrik vendte tommelen ned da U16-laget ble utslått,
men hadde flere fine spilleføringer i løpet av kvartfinalen.

Jentene videre til kvartfinale!

Det ble en meget spennende dag for det norske jentelaget (og alle oss som følger dem). Heldigvis gikk det bra til slutt, og det norske jentelaget er klare for kvartfinale som spilles på onsdag!

Før dagens kamper lå laget på niendeplass og hadde halvannet poeng opp til den viktige åttendeplassen som ville gi plass i sluttspillet. Dagen startet bra med storseier mot Thailand før det ble stortap mot Ungarn. I dagens siste runde hadde jentene oversitt, og det ble både spennende og nervepirrende å følge med på hvordan resultatene utviklet seg i de andre kampene. Til slutt var det mer enn ti vinnerpoeng ned til Indonesia, som lå på åttendeplassen før siste runde. De gikk nemlig på stortap mot Tyrkia i siste runde.

I morgen venter altså en fridag for jentene før det braker løs med kvartfinale mot Nederland på onsdag.

Sluttresultat jenteklassen (kvalifisering)


Thea Indrebø (til venstre), Ida Øberg, kaptein Sven-Olai Høyland og de andre jentene får en fridag før sluttspillet braker løs på onsdag.