Mandagens program i Jr-VM

Mandag avsluttes grunnspillet både for jentelagene og U16-lagene. Det er tre runder igjen i jenteklassen, mens U16-lagene kun har én kamp igjen i innledende runder. U21-laget har fortsatt to dager igjen med grunnspill, og i morgen venter fire kamper. Den tredje av disse kan følges direkte på BBO fra klokka 09.50 (norsk tid).

Her følger programmet for våre lag (norske tider i parentes):

Norge U16: Running scores
Norge - England (grunnspill) (04:00)
Kvartfinale, sett 1 av 3 (07:30)
Kvartfinale, sett 2 av 3 (09:50)
Kvartfinale, sett 3 av 3 (12:10)

Norge U21: Running scores
Norge - Japan (04:00)
Norge - India (07:30)
Norge - Taiwan (09:50) Vises på BBO
Norge - Bulgaria (12:10)

Norge Jenter: Running scores
Norge - Thailand (04:00)
Norge - Ungarn (07:30)
Oversitt

mesterskapets hjemmeside kan du finne kampoppsett, resultater og daglige bulletiner med aktuelt stoff.

Tøsse tryller

I dagens andre kamp møtte Norges U16-lag USA. Begge lagene kjemper helt i toppen, så alt lå til rette for et spennende oppgjør. I spill 8 meldte Thomas Tøsse og Kaja Brekke seg opp i en hardmeldt lilleslem i hjerter, med førstnevnte som spillefører i nord:

Hvilke muligheter ser du med kløver ut til knekten på hånda?

Thomas innså nok at kontrakten var hardmeldt da blindemann kom ned i bordet, men det fantes da muligheter. Han fortsatte med hjerter ess og hjerter til kongen. På den andre hjerterrunden saket vest en liten spar. To hjerterrunder til fulgte (vest kastet en kløver og en ruter), før det ble spilt en spar mot bordet. Vest stakk kongen med esset, og fortsatte med kløver dame. Thomas slapp kløveren til bordet, og fikk se øst sake en ruter. Ruter til stjeling med håndas siste trumf ble fulgt opp av spar til dama og ruter ess. Nokså overraskende kom ruter konge på fra vest under esset.

Hele spillet så slik ut:

Da ruter konge kom på under esset, gikk det opp et gledelig lys for Thomas. Vest var nemlig skvist sønder og sammen i følgende posisjon:

Idet Thomas innkasserte ruter dame, måtte vest oppgi holdet i ei av de svarte fargene. Thomas kunne bare kaste motsatt av vest og hente det tolvte stikket på den måten.

Dermed ble det vunnet slem og 14 IMP til Norge etter at amerikanerne gikk beit i 6 kløver ved det andre bordet.

Gjett om det var en som var godt fornlyd etter å ha fått hjem slemmen på trefargeskvis!

Kidsspillerne og støtteapparatet jubler over plass i kvartfinalen i VM! (foto: Turid Bones)

VM-dag 4: Resultater

Norges U16-lag hadde på papiret en tøff dag med fire kamper mot motstandere som alle var med i kampen om å sikre plass i sluttspilet. Men kidsa kom godt fra det. Først ble det knepne seire mot Frankrike og USA, før det ble en litt større seier mot Israel og storseier mot Kina 2 i dagens siste kamp. Etter å ha sanket 54 VP i dag er kidsa med det klare for kvartfinale allerede før den siste kampen i grunnspillet mot England. Det er likevel viktig å få med seg et bra resultat fra den kampen for å komme så høys som mulig på den jevne tabellen. Det kan nemlig gi lettere motstand i kvartfinalen.

Jentelaget vårt sanket akkurat over middels på en dag hvor de møtte lag nummer en og to på tabellen. Først ble det et knepent tap mot Frankrike før det ble stortap mot vertsnasjonen. Heldigvis ble dagen avsluttet med storseier mot Taiwan. Før siste dag av grunnspillet ligger jentene på 9.plass, men har heldigvis ikke mer enn halvannet poeng opp til åttendeplassen som gir billett til sluttspillet. La oss håpe på ei god avslutning!

U21-laget sanket 25 VP på dagens tre kamper etter en storseier, et knepent tap og et stortap.

Resultatene i dagens kamper og tabellene i de tre klassene hvor Norge stiller kan du se under.

U16 (18 lag deltar):
Norge - Frankrike 11,05 - 8,95
Norge - USA 12,01 - 7,99
Norge - Israel 3 13,71 - 6,29
Norge - Kina 2 17,71 - 2,29

Jenter (15 lag deltar):
Norge - Frankrike 9,03 - 10,97
Norge - Kina 2,96 - 17,04
Norge - Taiwan 19,08 - 0,92

U21 (22 lag deltar):
Norge - Thailand 16,21 - 3,79
Norge - Polen 0,26 - 19,74
Norge - Nederland 8,42 - 11,58

Kidsa til kvartfinale!

Etter en solid dag med fire seire er U16-laget klare for kvartfinale allerede før den siste kampen i grunnspillet, som spilles natt til mandag norsk tid. JIPPI!

Siste kampen i grunnspillet er likevel ikke uten betydning da plasseringa kan ha innvirkning på hvilken motstand man møter i kvartfinalen. Kvartfinalene starter klokka 07.30 mandag morgen (norsk tid).

Jeg kommer tilbake med mer stoff utover kvelden.

Kidsa er klare for kvartfinale i VM! (Arkivfoto: Nils Kvangraven)