Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Tøsse tryller

I dagens andre kamp møtte Norges U16-lag USA. Begge lagene kjemper helt i toppen, så alt lå til rette for et spennende oppgjør. I spill 8 meldte Thomas Tøsse og Kaja Brekke seg opp i en hardmeldt lilleslem i hjerter, med førstnevnte som spillefører i nord:

Hvilke muligheter ser du med kløver ut til knekten på hånda?

Thomas innså nok at kontrakten var hardmeldt da blindemann kom ned i bordet, men det fantes da muligheter. Han fortsatte med hjerter ess og hjerter til kongen. På den andre hjerterrunden saket vest en liten spar. To hjerterrunder til fulgte (vest kastet en kløver og en ruter), før det ble spilt en spar mot bordet. Vest stakk kongen med esset, og fortsatte med kløver dame. Thomas slapp kløveren til bordet, og fikk se øst sake en ruter. Ruter til stjeling med håndas siste trumf ble fulgt opp av spar til dama og ruter ess. Nokså overraskende kom ruter konge på fra vest under esset.

Hele spillet så slik ut:

Da ruter konge kom på under esset, gikk det opp et gledelig lys for Thomas. Vest var nemlig skvist sønder og sammen i følgende posisjon:

Idet Thomas innkasserte ruter dame, måtte vest oppgi holdet i ei av de svarte fargene. Thomas kunne bare kaste motsatt av vest og hente det tolvte stikket på den måten.

Dermed ble det vunnet slem og 14 IMP til Norge etter at amerikanerne gikk beit i 6 kløver ved det andre bordet.

Gjett om det var en som var godt fornlyd etter å ha fått hjem slemmen på trefargeskvis!

Kidsspillerne og støtteapparatet jubler over plass i kvartfinalen i VM! (foto: Turid Bones)

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.