Lørdagens program i Jr-VM

Lørdagens kampprogram for de norske lagene i Ungdoms-VM ser slik ut (norske tider i parentes):

Norge U16: Running scores
Norge - Sverige (04:00)
Norge - Taiwan (07:30)
Norge - Kina 3 (09:50)
Norge - Danmark (12:10)

Norge U21: Running scores
Norge - Sverige (04:00)
Norge - Hong Kong (07:30)
Norge - Singapore (09:50)
Norge - Finland (12:10)

Norge Jenter: Running scores
Norge - Brasil (04:00)
Norge - Hong Kong (07:30)
Norge - Polen (09:50)

Vi får håpe lørdagen blir god sett med norske øyne, og at dere der hjemme får fulgt med oss selv om det dessverre ikke er noen av de norske lagene som blir vist på BBO.


Den norske delegasjonen i Kina har sitt eget bord utenfor spillesalen hvor de følger utviklinga tett.
(Begge foto: Kristin Osen)

Grip alle muligheter!

I spillet vi tar med fra Ungdoms-VM i dag skal du få prøve deg som spillefører i 3 grand på syds hånd:

Utspillet fra vest er spar 2 (norsk fordeling). Dama i bordet holder stikk, mens øst følger med åtteren. Hva er din plan videre? Det spilles altså lagkamp, så det viktigste er å sikre kontrakten, mens eventuelle overstikk er mindre viktige.

Etter å ha vunnet første stikk for spar dame, har du ytterligere syv sikre stikk, tre i hjerter, tre i ruter og ett i kløver. Men hvor skal det niende og avgjørende stikket komme fra? Hjerteren kan sitte 3-3. Da vil den trettende hjerteren gi stikk. En annen mulighet er at kløver konge sitter hos vest. Da vil kløverfinessen gi deg det stikket du mangler. Faktisk finnes det også en tredje mulighet. Får du øye på den?

Ved første øyekast kan det se ut som det ikke er noen mulighet for ekstrastikk i ruter, men det er det faktisk! Om knekten og nieren sitter dobbel eller tredje i ruter vil ruter 8 være godspilt etter at du har innkassert de tre høyeste ruterne.

Da spillet aktuelt så slik ut var det kun den sistnevnte av de tre mulighetene som ga uttelling:

Etter utspillet ser det unektelig ut til at vest har femkortsfarge i spar med esset på topp. Øst ville stukket utspillet med esset om han hadde hatt det. Og vest ville fort spilt ut knekten om han hadde hatt Ekn10(9) i spissen av farga si. Dermed kan det tyde på at det er farlig å slippe øst inn siden han høyst sannsynlig har en mellomhøy spar som gjør at han kan spille spar gjennom spilleførers konge to ganger.

I stikk to bør ruteren testes, før man har hjerteren som mulighet nummer to. Det er viktig å gjøre det i denne rekkefølgen slik at man har fått testet begge rødfargeneidet man er inne på hånda i syd. Om ingen av rødfargene hadde gitt uttelling, måtte man da ha tatt kløverfinessen.

Ved å spille på denne måten får man grepet alle muligheter som ligger i spillet og maksimert sjansen for å vinne utgangen!

I Ungdoms-VM ble 3 grand vunnet ved 23 av 76 bord. I tillegg ble det utgangsbonus i 4 hjerter for to par. Noen hadde meldt for høyt i kløver eller grand, men det mest vanlige resultatet var 3 grand med beit. Med andre ord virker det som det var mange som ved bordet gikk glipp av tilleggssjansen som lå i ruterfarga.

Resultater VM-dag 2

På andre dag av Ungdoms-VM var det det norske jentelaget som gjorde det skarpest av våre lag. Etter tre fine seire i dag er de nå godt innenfor topp 8, som gir plass i sluttspillet. Etter seks av 15 runder er jentelaget på femteplass, og har drøyt elleve poeng ned til niendeplassen. U16-laget hadde to seire og to tap, og endte dagen med et snitt på elleve vinnerpoeng per kamp. Etter åtte av 17 runder ligger Norge på syvendeplass med drøyt tolv vinnerpoeng ned til niendeplassen U21-laget hadde en knepen seier, et knepent tap og et stortap. Etter syv av 21 runder er de nummer 17 på lista blant de 22 lagene.

Her følger dagens resultater og tabellsituasjonen for våre tre lag i Kina:

U16 (18 lag deltar):
Norge - Hellas 12,90 - 7,10
Norge - Tyskland 3,45 - 16,55
Norge - Polen 8,62 - 11,38
Norge - India 19,02 - 0,98

U21 (22 lag deltar):
Norge - Canada 9,34 - 10,66
Norge - Israel 0 - 20
Norge - Chile 11,28 - 8,72

Jenter (15 lag deltar):
Norge - Indonesia 16,21 - 3,79
Norge - USA 13,48 - 6,52
Norge - England 12,97 - 7,03