Følg jentene på BBO fra 07.30!

Søndag har U16-laget fire kamper, mens U21-laget og jentelaget har tre kamper. Jentenes kamp mot Kina kan følges direkte på BBO fra klokka 07.30 (norsk tid).

Her følger programmet for våre lag (norske tider i parentes):

Norge U16: Running scores
Norge - Frankrike (04:00)
Norge - USA (07:30)
Norge - Israel (09:50)
Norge - Kina 2 (12:10)

Norge U21: Running scores
Norge - Thailand (04:00)
Norge - Polen (07:30)
Norge - Nederland (09:50)

Norge Jenter: Running scores
Norge - Frankrike (04:00)
Norge - Kina (07:30) Vises på BBO
Norge - Taiwan (09:50)

Vi håper på norsk suksess og hilser til alle som følger oss hjemmefra.

mesterskapets hjemmeside kan du finne kampoppsett, resultater og daglige bulletiner med aktuelt stoff.


Følg jentelaget på BBO fra klokka 07.30! Her fra en seanse hvor de ble intervjuet på kinesisk TV i dag. Fra høyre Elisabeth G. Sjødal (coach),
Thea H. Hauge, Thea Indrebø, Katarina Ekren, Ida Øberg og Sven-Olai Høyland (kaptein).
Foto: Kristin Osen

To gode spill mot lederlaget

I lørdagens tredje kamp møtte Norges U16-lag ledende Kina 3. Det ble en jevn og spennende kamp, og Norge klarte seg godt mot vertsnasjonen. Til slutt stakk Norge av med seieren etter IMP-sifrene 24-21, og fikk dermed med seg drøyt 11 VP fra oppgjøret. Vi skal se på et par av spillene som dukket opp i løpet av runden.

Marius Dalemark Austad (15) ble spillefører i 4 hjerter på et av spillene og hadde følgende ressurser til rådighet:

Hvordan planlegger du spillet etter trumftieren ut fra øst?

Marius stakk med esset, og vest fulgte med treeren. Han fortsatte så med en spar fra bordet. Vest stakk med esset, og spilte en spar til. Kongen vant stikket, mens øst fulgte med henholdsvis åtteren og tieren på de to sparrundene.

Inne på spar konge fortsatte Marius med en ruter mot bordet. Øst la liten, og sekunder senere vant kongen stikket.

I stikk fem spilte Marius spar knekt fra bordet. Vest la liten, og spillefører slapp en kløver fra hånda. Øst tenkte seg om vel og lenge før han til slutt trumfet med hjerter 7. Han fortsatte så med en liten kløver som gikk via kongen i vest til Marius sitt ess.

Nå var han ganske ovenpå. En trumf til kongen fulgte begge motstanderne farge på. Deretter kunne Marius stjele god sparen, for så å trumfe en av kløvertaperne med bordets siste trumf. Den siste kløvertaperen forsvant på det godspilte sparstikket, og Marius kunne notere ett overstikk i hjerterutgangen.

Hele spillet så slik ut:

Sitsen var for så vidt gunstig, men Marius timet spilleføringa fint og fikk med seg de vinnende variantene.

I et av de andre spillene viste Marius og makker Anders Brogeland (13) at de også behersker motspill:

Mot 2 hjerter startet Anders med ruter 10, som gikk til dama hos Marius. Han innkasserte også ruter konge før han skiftet til en liten spar. Anders vant med esset, og skiftet i tempo til liten kløver. Spillefører ba om liten, og Marius vant stikket med dama. Han fortsatte så med en kløver til Anders sitt ess. Spar konge sørget for forsvarets sjette stikk, og sikret beit i kontrakten.

Merk at om Anders ikke skifter til kløver, har ikke spillefører stort annet valg enn å prøve en kløver til kongen.

Forøvrig er det nok enda sikrere å innkassere spar konge inne på kløver dame. Om ikke den holder stikk er det nok ikke beit i kontrakten uansett. Og da slipper man å gi makker muligheten til å spille på det som kan være en tapende variant. For det kunne kanskje være et alternativ å spille på at nord skulle ha kløverstjeling? Denne gang hadde det ikke spilt noen rolle siden øst hadde trekorts spar. Men tenk om han hadde hatt for eksempel en ruter mer og en spar mindre! Da kunne spartaperen komme til å forsvinne på kløver konge.


Anders Brogeland (t.v.) og Marius D. Austad - her avbildet før morgenkampen mot Sverige.

Resultater VM-dag 3

Norges U16-lag hadde en bra dag med to storseire, én knepen seier og ett knepent tap. Etter å ha sanket 54 vinnerpoeng i løpet av fire kamper er laget oppe på femteplass idet det gjenstår fem runder, og har i underkant av 17 VP ned til den røde streken (de åtte beste lagene går videre til sluttspill). I morgen venter en tøff dag med kamper mot Frankrike (3.plass), USA (4.plass), Israel (9.plass) og Kina 2 (7.plass).

Jentelaget vårt sanket 25 VP i løpet av tre kamper i dag. Etter ni av 15 runder holder laget den viktige åttendeplassen, men har ikke mer enn drøyt to vinnerpoeng ned til Indonesia på plassen bak.

U21-laget startet dagen på beste måte med storseier mot sterke Sverige. Deretter ble det to jevne kamper før det ble stortap mot Finland i dagens siste kamp. Laget har scoret drøyt 96 vinnerpoeng på elleve kamper (110 er middels).

Resultatene i dagens kamper og tabellsituasjonen for de norske lagene i Kina ser du under.

U16 (18 lag deltar):
Norge - Sverige 7,10 - 12,90
Norge - Taiwan 18 - 2
Norge - Kina 3 11,05 - 8,95
Norge - Danmark 17,86 - 2,14

Jenter (15 lag deltar):
Norge - Brasil 7,56 - 12,44
Norge - Hong Kong 10,66 - 9,34
Norge - Polen 6,77 - 13,23

U21 (22 lag deltar):
Norge - Sverige 16,55 - 3,45
Norge - Hong Kong 11,58 - 8,42
Norge - Singapore 9,03 - 10,97
Norge - Finland 0 - 20