EM-BRONSE TIL NORGE!

Det ble bronse til Norge i åpen klasse i EM på Madeira!

Det ble riktignok et knepent tap mot Hellas i siste runde, men det var mer enn nok til å sikre medaljen da Norge hadde 15 VP ned til Italia på fjerdeplass før siste runde.

Nedeland ble europamestere, mens Sveits tok sølvmedaljen like bak.

Dermed fortsatte vårt lag den gode trenden med mesterskapsmedaljer på rekke og rad. Etter gull i EM i 2018 har det blitt tre bronsemedaljer på rad i VM 2019, VM 2022 og EM 2022. I 2020 og 2021 ble det ikke arrangert noen mesterskap.

Gratulerer så mye til Boye Brogeland, Christian Bakke, Geir Helgemo, Tor Eivind Grude, Allan Livgård og Terje Aa, samt NPC Tolle Stabell og coach Sten Bjertnes!

Det gikk også veien for Norge i dame- og veteranklassen. Begge lagene sikret VM-deltagelse i siste kamp.

Damelaget havnet tidlig under mye mot Italia, og det så ut til å bli svært jevnt og spennende i kampen om den viktige åttendeplassen. Heldigvis kom de norske damene tilbake og fikk begrenset tapet tilstrekkelig til å få med seg nok vinnerpoeng til å holde Irland bak seg på tabellen. Veteranene avsluttet et solid gjennomført mesterskap med seier mot medaljejagende Israel.

Dermed er Norge kvalifisert i tre av fire klasser til VM i Marokko som spilles høsten 2023.

Vi kommer tilbake med mer stoff fra EM på Madeira i løpet av kvelden.

Du finner alle resultater og annet interessant stoff på mesterskapets hjemmeside.

Det ser bra ut før siste runde

Etter at nest siste runde i EM ble unnagjort onsdag formiddag ser det lovende ut sett med norske øyne. Før mesterskapets siste dag var målet medalje til laget i åpen klasse og at både dame- og veteranlaget skal sikre topp åtte, og med det plass i neste års VM. 

I åpen klasse slo Norge til med storseier mot Frankrike samtidig som Italia, hovedutfordreren i kampen om bronsen, gikk på stortap mot gulljagende Sveits.

Dermed ligger Norge på tredjeplass før siste runde, og har mer enn 15 VP ned til Italia på fjerdeplass. Med andre ord et meget godt utgangspunkt som vi håper de tar vare på!

Både i dame- og veteranklassen ble det knepne norske tap, mot henholdsvis Frankrike og Sverige. Likevel ser det lovende ut med tanke på å sikre topp åtte i begge disse klassene. I dameklassen er det nesten åtte poeng ned til Irland på niendeplass og mer enn elleve vinnerpong ned til Estland på tiendeplass. For veteranene er det 9,5 VP ned til Frankrike på niendeplass.

Vi krysser fingrene for at det går veien for de norske lagene når de tar fatt på mesterskapets siste runde klokka 14:45!

Live resultater åpen klasse

Live resultater dameklassen

Live resultater veteranklassen

Norges lag i mixklassen har dessverre ikke hatt et godt mesterskap, og er ute av kamoen om VM-billett. De spilles tre kamper på avslutningsdagen av mesterskapet. I dagens første kamp ble det knepent tap mot Latvia.

Live resultater mixklassen

Onsdag: Nå skal det avgjøres!

Onsdag spilles siste dag av EM på Madeira. Norge kjemper om medalje i åpen klasse og VM-billett i dameklassen og veteranklassen. I de tre nevnte klassene spilles de to kamper, mens det gjenstår tre kamper i mix-klassen. Ifølge BBO-oppsettet får vi dessverre ikke se noen norske lag i dag, men det er mulig å følge de norske lagene spill for spill i liveoppdateringene.

Åpen klasse

Live resultater

Dameklassen

Live resultater

Veteranklassen

Live resultater

Mixklassen

Live resultater