Resultater fra første dag i EM

Norge har fått en veldig god start på EM på Madeira med to solide seire i dag mot henholdsvis Serbia og Latvia, og leder dermed mesterskapet.

 

EM-start på Madeira

EM for nasjonslag spilles i Funchal på den portugisiske øya Madeira i perioden 12. - 22.juni. Norge stiller lag i alle de fire klassene åpen, damer, veteran og mix. Åpen klasse spiller sine to første kamper søndag 12.juni, mens de tre andre klassene starter spillinga torsdag 16.juni. Norges siste kamp i dag kan følges direkte på BBO fra klokka 17:30. Motstander er Latvia.

Mesterskapene kommer tett nå som det er gjenåpnet for fysiske mesterskap etter at Corona-pandemien sørget for at det skjedde minimalt i 2020 og 2021. Det er bare to måneder siden Norges lag i åpen klasse tok VM-bronse i Italia. Dette mesterskapet skulle egentlig vært spilt i fjor, men måtte utsettes på grunn av pandemien. EM på Madeira skulle opprinnelig spilles i 2020, men ble i første omgang utsatt til 2021, og måtte da utsettes nok en gang. På tredje forsøk lar det seg endelig gjøre å gjennomføre EM på den portugisiske øya.

I åpen klasse deltar 30 lag. Disse lagene møter hverandre i seriespill over 29 runder fordelt på de neste elleve dagene. Det spilles kamper på 16 spill uten bytte. De fleste dagene spilles det tre kamper, og resten av dagene spilles det to kamper. I motsetning til i VM er det ikke noen form for sluttspill. Her deles medaljene ut til de tre lagene som har klart å samle flest vinnerpoeng når alle har møtt alle. Dessuten kjempes det om billetter til neste års VM i Marokko. De åtte beste lagene i hver klasse vil være kvalifisert for mesterskapet.

Norge stiller med omtrent samme lag som i vårens VM. Geir Helgemo og Tor Helness spiller ikke lenger sammen, og Geir stiller denne gang sammen med Tor Eivind Grude. De to andre parene er de samme som vi stilte med i VM. Her er laget som skal forsvare de norske farger i EM de neste to ukene:

Christian Bakke, Bergen Akademiske BK - Boye Brogeland, Flekkefjord BK
Tor Eivind - Grude, Sømna BK - Geir Gelgemo, Heimdal BK
Allan Livgårdd, Heimdal BK - Terje Aa, Heimdal BK
Tolle Stabell, Tøffelklubben (NPC)
Sten Bjertnes, BK Sølvknekt (Coach)


Norges lag i åpen klasse er klare for EM start: Fra venstre Bjertnes, Bakke, Brogeland, Grude, Helgemo, Aa, Livgård og Stabell.

Les mer om hvem som spiller på de andre norske lagene i nyhetssak på NBFs hjemmeside.

På mesterskapets hjemmeside vil du kunne finne alle resultater, samt kampprogram, bulletiner og annet EM-stoff.

Her er Norges kamper på mesterskapets første dag:

14:45 Norge - Serbia
17:30 Norge - Latvia  BBO

Running scores

Det spilles i tillegg åpne parturneringer i klassene damer og veteran i dagene før lagmesterskapene i disse klassene starter. Fra Norge deltar Ann Karin Fuglestad og Marianne Homme i dameklassen.

Running scores damer og veteran par

Mesterskapsbloggen vil bli oppdatert av Kristian Barstad Ellingsen og Sofie Græsholt Sjødal. I tillegg vil GeO Tislevoll følge EM og komme med oppdateringer på GeOs blogg. Der har han blant annet skrevet en forhåndsomtale før EM.

Vi håper på norsk suksess i årets EM, og at du vil få glede av å følge mesterskapet, både direkte på BBO og ved å følge med på NBFs blogger.