Skolebridge uke 2 - 6 av 7 skoler har fått besøk

I dag var det 7. trinn på Selfors barneskole, og 4.-7. klasse på Dalsgrenda skole som fikk besøk. Som seg hør og bør ble tankesport bedrevet i gymsalen i Dalsgrenda.

Elevene har variable forkunnskaper. Noen kan mange forskjellige kortspill, og spiller kort regelmessig, mens andre sliter med å lære seg navnene på fargene, f. eks. "ta en oransj" (= ruter). Likevel syns nær sagt alle at bridge er kjempegøy!

"Kan vi prøve å spille en omgang helt stille?"

Vi praktiserer ut i fra at det er mye læring i å prøve og feile. Det er mer læring i å sette skjegget fast i postkassen og gå hjem med en ess i lomma, enn å få beskjed om at du må ta for esset ditt. Derfor har elevene i stor grad fått prøve seg på egenhånd, og blir kun veiledet i å følge på med et lavt kort når de ikke kan konkurrere om stikket (altså ikke følge på med en konge under esset).  Som én av de kjappeste sa da han skulle spille fargen:

Kkn109x mot ED

uten inntak i bordet. Han tenkte seg godt om, og stakk over damen med kongen. WD!! Bare at han hadde glemt å ta for esset først, og måtte se sparfargen råtne bort i bordet. Han prøvde desperat å få motspillerne til å gå med på at han kunne spille på nytt, men der var det ingen nåde. "Tenk at en så liten feil hadde så store konsekvenser."

Stas å spille med den store demonstrasjonskortstokken.

Alle hjelperne fokuserer på å snakke norsk, og ikke "snakke bridge". En av hjelperne glemte seg et øyeblikk, og anbefalte å kaste en kløver i bordet. Øyeblikkelig fløy kløver 4 gjennom rommet... 

"Vet du hva?? Vi slo oddsen 3 ganger!!! Det er så spennende at jeg og makker ikke greier å sitte stille!"

Skolebridge uke 2: 1 down - 6 to go

Nær 300 elever i Rana kommune får denne uken sitt første møte med bridge. Mo BK og Båsmo BK samarbeider, og satser skikkelig på å få rekruttert mange nok unge spillere denne uken til å starte en egen juniorbridgeklubb. 

14 frivillige stiller som medhjelpere, og Elisabeth Solum og Kurt-Ove Thomassen forteller at de har mange flere på blokka som de ikke har spurt ennå, for alle de har spurt har vært så positive og sagt ja!

Neste onsdag har juniorbridgeklubben sin første spillekveld, og man kan trygt si at arrangøren er spent på hvor mange som dukker opp! Alt fra worst case scenario (ingen kommer), til best case scenario (100 stykker kommer, og det er ikke plass til alle i lokalet) er diskutert.

Klubbene har gjort et grundig arbeid, med brev til foreldrene (pdf), og oppslag i klasserommene. Til sommeren sponser klubbene deltakelse til alle medlemmene på sommerleiren i Drammen.

I dag var det 48 elever på Utskapen barne- og ungdomsskole som spilte (lyn)bridge for første gang, og i 4.-7. klasse var det et unisont "JA!" på om bridge var gøy. I morgen er det Ytteren barneskole og Båsmo barneskole som skal få en introduksjon. Vi gleder oss!