Delkontrakt i sving

Vi terper på sterke meldinger om man skal i utgang eller ei, men glemmer lett at de aller, aller fleste spill skal spilles på delkontraktsnivå.

Da er det to ting å huske: Undersøk om dere har en bra trumf sammen, og stopp så lavt som mulig.

I dagens spill var det mange ting å se på. Først Nords hånd. Syns dere den er verdt en åpning?

Jeg syns det. 11 honnørpoeng, men med en singleton, god sparfarge og to tiere. Der Nord passet i åpning kom Øst-Vest lett i 1NT som er toppkontrakten.

Der Nord åpnet i 1 spar fikk Øst et problem. Hånda passer ikke til en opplysningsdobling (siden man har bare dobbel kløver og trekort hjerter), og ikke har man en farge å melde. Pass er da et rimelig alternativ, men én beit i 1 spar ble ingen fest for Øst-Vest.

Øst har bare 14 honnørpoeng, men innmelding 1NT ser ikke så galt ut. Om man antar at Nord har begge sparhonnørene (evt. at Syd spiller ut en), så har man trippel sparstopper. Hånda ligner 15 honnørpoeng.

To av bordene valgte å doble opplysende likevel, selv om fordelingen ikke er perfekt. Øst fikk da det problemet man fryktet, nemlig at makker svarte 2 kløver. Hva gjør man da?

Det er dessverre ikke så mye å gjøre, man må bare håpe at makker har 5-kortsfarge og spiller bra i 2 kløver. Det er ingen god løsning å ta ut i 2 ruter. For det første viser det en mye bedre hånd (dobling etterfulgt av melding viser minst 18 htp og 5-kort i meldt farge), og for det andre er det ikke sikkert at makker har en eneste ruter.

En annen ting man kan diskutere med makker, er hvis det går 1 spar – (dobler) –

Hva betyr redobler?

En vanlig avtale er at det viser minst 10 hp uansett fordeling. Målet er å fortelle makker at man har brorparten av honnørpoengene, og at man er på utkikk etter å straffedoble motparten. Har man denne avtalen, er konsekvensen at meldinger på 2-trinnet er naturlige, men ikke krav, siden man når man unnlater å redoble benekter så mye som 10 honnørpoeng.
 

 

Ikke ruternåla? Da er dette turneringen for deg.

Tirsdager kl 20:00

Hver tirsdag kl 20 arrangerer Norsk Bridgeforbund turnering for ferske spillere. Vi spiller 12 spill, ofte 3 spill i runden og ca 9 minutter pr spill. Det vil si at vi er ferdige ca 21:50.

Turneringen går på RealBridge, der man kan se og snakke med med- og motspillere. Alt man trenger å gjøre, er å åpne lenken som blir lagt ut her i rekruttbloggen. NB! Det vil være ny lenke for hver uke. 

Makkergaranti

Alle får spille! Ta med deg makker om du kjenner noen du gjerne vil spille med, eller møt opp alene. Det er makkergaranti. De som har avtalt med makker setter seg fra laveste bordnummer (1, 2, 3 etc) sammen med sin makker, mens de som kommer alene setter seg på det høyeste tilgjengelige bordnummeret. Det signaliserer at du er på utkikk etter makker, og andre som er i samme situasjon kan sette seg ned sammen med deg og spørre om du vil spille.

Klubbpoeng

Det deles ut klubbpoeng etter halv skala. Forrige tirsdag var det en spiller med kløvernåla og en spiller uten oppnådd grad som vant turneringen. 

25,- pr gang til #682352

Turneringen koster 25,-/spiller, som vippses til #682352. Har du ikke vipps? Ta kontakt med marianne@bridge.no, så ordner vi faktura med jevne mellomrom

Dagens spill

Hver uke vil vi gjennomgå et av spillene fra ukens turnering. Spillet legges ut her på rekruttbloggen. Her er lenke til forrige ukes spill, Støtte med støtte.

Lav terskel, høy trivsel

Det skal være lav terskel for å delta i denne turneringen. Trivsel og læring er i høysetet. I utgangspunktet er turneringen for de med mindre enn 15 mesterpoeng, men vi er fleksible og bruker skjønn. Om du har ruternåla men føler deg alt for rusten til å gå i klubben, så er du velkommen hos oss. Her kan de med kløvernåla komme sammen med makker og øve, eller en helt fersk spiller rett fra kurs kan komme sammen med en mye mer rutinert spiller fra klubben. Det er med andre ord lov til å stille med støttehjul de første gangene. 

Lenke til turnering tirsdag 26. oktober

Her er lenken til turneringen tirsdag 26. oktober: https://play.realbridge.online/dd.html?p=211026123104&q=HYwm15mpTurneringSpiller

Husk å bruke pc/mac/nettbrett/ipad, for RealBridge fungerer ikke fra mobiltelefon.

Aldri spilt på RealBridge og har lyst til å lese deg litt opp? Brukerveiledning (på engelsk, men med bilder).