Tenkepauser - når kan vi melde etter tenkepause?

Nye spillere får av og til høre at de ikke har lov til å tenke, fordi det formidler informasjon til makker. Det er helt feil - man kan tenke så lenge man vil (innenfor tiden som er avsatt i runden/turneringen). Men når man tenker, formidler man samtidig til de andre spillerne, inkludert makker, at man har et problem. Dette er det vi kaller "uautorisert informasjon", eller UI. Denne informasjonen har ikke makker lov til å bruke, når makker skal vurdere sin neste melding.

I denne videoen forklarer Geo med et enkelt eksempel hva som er lov, og hva man må passe seg for: 

 

Svar på 2 kløver - og åpningshåndas videre meldinger

Det er sjeldent vi får brukt åpningsmeldinga 2 kløver, som viser en hvilken som helst hånd med 22+ hp. I tillegg er det en del kunstige meldinger etter denne starten, så det er viktig å holde tunga rett i munnen. I denne videoen får dere se på svar på 2 kløver, og også alle mulige meldinger som åpningshånda kan melde i andre melderunde:

Svar på opplysende dobling

Gårsdagens tema på kurset Spill Bridge 2 var opplysende doblinger og svar på opplysende doblinger.

I filmen under er et lite utdrag fra leksjonen, der Christian Bakke blant annet har et eksempel på unntaket fra regelen om at man alltid må melde når makker dober opplysende. Hovedregelen da, er å bruke sunn fornuft: