Et innlegg fra bloggen Rekruttbloggen Rekruttbloggen

Skolebridge uke 2 - 6 av 7 skoler har fått besøk

I dag var det 7. trinn på Selfors barneskole, og 4.-7. klasse på Dalsgrenda skole som fikk besøk. Som seg hør og bør ble tankesport bedrevet i gymsalen i Dalsgrenda.

Elevene har variable forkunnskaper. Noen kan mange forskjellige kortspill, og spiller kort regelmessig, mens andre sliter med å lære seg navnene på fargene, f. eks. "ta en oransj" (= ruter). Likevel syns nær sagt alle at bridge er kjempegøy!

"Kan vi prøve å spille en omgang helt stille?"

Vi praktiserer ut i fra at det er mye læring i å prøve og feile. Det er mer læring i å sette skjegget fast i postkassen og gå hjem med en ess i lomma, enn å få beskjed om at du må ta for esset ditt. Derfor har elevene i stor grad fått prøve seg på egenhånd, og blir kun veiledet i å følge på med et lavt kort når de ikke kan konkurrere om stikket (altså ikke følge på med en konge under esset).  Som én av de kjappeste sa da han skulle spille fargen:

Kkn109x mot ED

uten inntak i bordet. Han tenkte seg godt om, og stakk over damen med kongen. WD!! Bare at han hadde glemt å ta for esset først, og måtte se sparfargen råtne bort i bordet. Han prøvde desperat å få motspillerne til å gå med på at han kunne spille på nytt, men der var det ingen nåde. "Tenk at en så liten feil hadde så store konsekvenser."

Stas å spille med den store demonstrasjonskortstokken.

Alle hjelperne fokuserer på å snakke norsk, og ikke "snakke bridge". En av hjelperne glemte seg et øyeblikk, og anbefalte å kaste en kløver i bordet. Øyeblikkelig fløy kløver 4 gjennom rommet... 

"Vet du hva?? Vi slo oddsen 3 ganger!!! Det er så spennende at jeg og makker ikke greier å sitte stille!"

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.