Et innlegg fra bloggen Rekruttbloggen Rekruttbloggen

Skole VM i Lyon

 Hvor ofte kan man oppleve å kikke innom en bridgeturnering å se salen stappfull av spillere der alle er 13 år eller yngre? I Lyon kunne man det! Over 120 par var med i en turnering for “ferske spillere” der utgangspunktet var at man hadde spilt bridge i rundt ett år. 

Skole VM ble arrangert parallelt med de andre VM-øvelsene og fra Norge stilte seks par fra Sandnes Juniorbridgeklubb.

 En spent gjeng kvelden før spillestart

Sandnes Juniorbridgeklubb ble startet opp for knappe to år siden og har i dag ca 40 medlemmer i alderen 9-15 år. De har fast spillekveld annenhver fredag og hver spillekveld er det oppunder ti bord som møter hverandre med fokus på det sosiale, men som i alle andre bridgeklubber er det også hard kamp om poengene.

NBF ble invitert til å stille seks par i Skole-VM og entusiasmen var stor når vår klubb fikk tilbudet om å stille med det norske flagget på brystet. I tillegg til de seks parene reiste også et solid støtteapparat med både foreldre og søsken.

Det stilte spillere fra en lang rekke land: Norge, Sverige, Danmark, Frankrike (selvfølgelig en stor gruppe), Italia, Taiwan, Kina og flere. Turneringen var lagt opp med avbrutt serie (man møtte bare en brøkdel av de andre parene) og få spill. Det sier seg selv at resultatene da blir litt tilfeldige, men vi var likevel glade for å se at de norske parene hang godt med mot sine utenlandske konkurrenter. Tre par kom til A-finalen og gjorde sine saker godt, selv om det ikke ble pallplass på noen av våre denne gang. De tre andre parene i B-finalen hevdet seg også godt.

Så var det sportslige heller ikke det viktigste i denne omgang. Bare det å se at så mange andre spiller og få møte par fra mange av verdens hjørner var en stor inspirasjon for deltagerne. I tillegg var turneringen arrangert vegg-i-vegg med VM for U16, Jr-jenter og U25.

Mange av spillerne i Skole-VM reiste nok hjem med klare ambisjoner om komme tilbake i senere mesterskap for å konkurrere om heder og ære. Og her blir konkurransen hard fremover. Spesielt Kina utmerker seg med svært mange spillere. Faktisk så mange at de hadde chartret eget fly for turen til Lyon (sammen med lag i de andre juniorklassene).

Det franske forbundet arrangerte det hele på en forbilledlig måte. Turneringen, sosialt opplegg (felles båttur med guide), overnatting, transport og mat ble tatt godt hånd om. Etter denne opplevelsen blir det nok ekstra glød på spille/kurskveldene for å utvikle seg til å bli enda bedre spillere.

Vi takker NBF som ga oss muligheten og alle foreldre som stilte opp og gjorde turen mulig.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.