Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger sistesettet i kvartfinalen LIVE

Det sjette og siste settet av kvartfinalene i VM starter tirsdag formiddag klokka 10:30 norsk tid. Heller ikke denne gang får vi se Norges lag i åpen klasse mot Italia på BBO. Dette er en av kampene hvor differansen er størst mellom de to lagene, nærmere bestemt 78 IMO og dermed har den blitt ofret fra sendeskjemaet siden det ikke er rom for å vise alle kampene på BBO. De norske spillerne er imidlertid fullt fokuserte, og ingen av de ser ut til å ha innkassert noen seier på forskudd.

Damene tapte dessverre forrige sett med 10 IMP, og har en formidabel oppgave foran seg. De har 46 IMP å ta igjen på Nederland med 16 spill igjen å spille. Siste sett kan følges på BBO.

Slik ser resultatene ut for de norske lagene med 2x16 spill igjen:

Åpen klasse: Norge leder med 78 IMP etter å ha tapt femte sett med 8 IMP
Scorecard 6.settDameklassen: Norge ligger 46 IMP bak Nederland etter å ha tapt femte sett med 10 IMP 
Scorecard 6.sett

I femte sett stiller Norge med Boye - Espen og Terje - Allan i åpen klasse og Marianne - Ann Karin og Gunn Tove - Torild i dameklassen.

Jeg følger med på de norske kampene og vil oppdatere med noen av spillene underveis i dette innlegget

Spill 22 var interessant. De nederlandske damene meldte seg opp i 4 spar mot Gunn Tove (øst) og Torild:

Det kan fort ende med at spillefører må løse trumfen uten taper i og med at det ser ut til å bli en taper i hver av de andre fargene. Det er ikke all verdens med inntak i nord. Normalt vil man spille liten mot ess-dame første gang. Når dama står, og nieren eller tieren faller bak, er det kanskje naturlig å tro at det enten er singleton eller 10-9 dobbel.

Med nettopp denne sitsen må man spille spar knekt andre gang (eller første) for å felle mellomhonnørene hos vest. Øst kan dekke, men får ikke noe stikk så lenge hun mangler både tieren og nieren. Men er det opplagt at vest må ha 10-9 dobbel?

Et interessant motspillspoeng, som kanskje ikke er så enkelt å komme på ved bordet, er at vest bør legge i tieren eller nieren om hun har 10-9-liten. Hensikten er å skape en illusjon for spillefører om at hun har 10-9 dobbel, og på den måten få spillefører til å trekke knekten.

Poenget er at å legge i tieren eller nieren gir spillefører et tapende alternativ. Om vest følger me den lille trumfen, har ikke spillefører annet valg enn å spille på kongen dobbel i kapp. Dermed bør vest legge i tieren eller niener for å gi spillefører sjansen til å gjøre feil!

Dessverre ble det tapsspill for Norge etter at Marianne og Ann Karin stoppet i 2 spar ved det andre bordet, mens Nederland fikk hjem utgang ved det andre bordet.

I åpen klasse ble det 10 IMP ut for Norge etter at Terje gikk beit i 4 spar, mens italienerne fikk hjem samme kontrakt mot Espen og Boye.

 

Dramatikk i åpen klasse! Italia scorer voldsomt! Vil dette holde helt inn?

 

Etter å ha scoret IMP i syv spill på rad, hvorav tre tosifrede scorer, har Italia knappet voldsomt innpå! Før de siste fem spillene leder italienerne settet med 45 IMP, og er dermed 33 IMP bak Norge sammenlagt. Det er fortsatt gode forhåpninger om at det skal holde inn, men jeg kan love at det er flere nordmenn som skjelver litt i buksene i Wuhan for øyeblikket. Da mener jeg selvsagt de av oss som følger det hele fra tilskuerplass. Forhåpentligvis har spillerne stålkontroll på nervene inne i spillelokalet.

I et av spillene hvor Norge fikk en stor sving ut fikk nord en sjelden meldeprøve:

Jeg vet ikke om du er heldig som får lov til å være den første til å melde, eller om det hadde vært bedre om motparten åpnet slik at du kanskje fikk sjansen til å vise ei tofargehånd?

Denne gang sto det storeslem, men det er vel vanskelig å melde et spill som dette med full kontroll:

Dette meldingsforløpet er riktignok hentet fra damekampen mellom Norge og Nederland. Marianne og Ann Karin stoppet i lilleslem, mens nederlenderne meldte storeslem. 11 IMP ut for damene, og det samme ble det altså i åpen klasse da Allan (nord) og Terje stoppet i 6 hjerter, mens italienerne meldte 7 hjerter mot Boye og Espen.

 

Oppdatering klokka 12:40: Det holdt! Norge er klare for semifinale i Bermuda Bowl! Selv om de tapte sistesettet 29-70 vant de til slutt kvartfinalen 239-202! Gratulerer til Boye Brogeland, Espen Lindqvist, Allan Livgård, Terje Aa, Nils Kvangraven, Ulf Tundal, Christian Vennerød (NPC) og Sten Bjertnes (coach)!

Dermed er det klart at Norge får to sjanser til å sikre VM-medalje. Motstander i semifinalen blir Nederland, som gikk videre etter å ha slått ut svenskene. Semifinalen går, på samme måte som kvartfinalen, over seks sett med 16 spill i hvert. Det spilles tre sett onsdag og tre sett torsdag. Skulle Norge vinne, vil de gå til finalen, som spilles fredag og lørdag. Med tap får de en ny sjanse til å sikre medalje i bronsefinalen, som spilles fredag.

Dessverre har vi ikke fått fulgt vårt lag i åpen klasse på BBO i dag. Det får vi etter alt å dømme sjansen til i semifinalen. I og med at halvparten av lagene ble slått i dag, er det BBO-rom nok til at alle semifinalenene kan kringkastes.

Damelaget klarte dessverre ikke å snu sin kvartfinale mot Nederland. Etter å ha tapt sistesettet 4-35, tapte Norge kvartfinalen totalt med IMP-sifrene 161-238. Dermed tapte de norske damene med 77 IMP totalt. Stortapet i førstesettet med hele 70 IMP preget selvsagt hele kvartfinalen. Norge kom bakpå fra start, og klarte aldri å ta igjen nederlenderne på tross av at de knappet noe innpå underveis. Uansett er det en bra prestasjon av damene å gå til kvartfinale første gang de deltar i Venice Cup. I morgen går damene inn i turneringa Transnationals.

Jeg kommer tilbake med mer stoff i løpet av kvelden. Håper du får anledning til å følge Norges lag i åpen klasse i semifinalen mot Nederland i morgen og torsdag!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.