Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger runde 23 LIVE (oppdatert)

I dagens første runde ble det en komfortabel seier til Norge i åpen klasse, mens damelaget tapte knepent mot Kina. Vi kan glede oss over at begge lagene er videre til kvartfinaler! I praksis så det ut til å være klart allerede etter i går, men nå er det ingen teoretisk mulighet for at det skal gå galt. Sterke prestasjoner av de norske lagene, og ikke minst veldig gledelig!

Det de norske lagene skal spille om i siste runde er å få en så god plassering som mulig i Round Robin. Det kan nemlig gi mindre tøff motstand i kvartfinalene.

Dessverre får vi ikke se noen norske lag på BBO denne runden heller, men du kan som vanlig få opp scorekortene fra kampene med norske lag involvert og i tillegg følge med på hvordan stillinga endrer seg i de respektive klassene minutt for minutt.

Under finner du lenker til både resultatlister og scorekort i Norges kamper.

Livescore åpen klasse

Scorecard Norge - Hong Kong

 

Livescore dameklassen

Scorecard Norge - Frankrike

 

Livescore veteranklassen

Scorecard Norge - Canada

Her kommer det etter hvert noen spill fra kampen (oppdateres fortløpende):

I spill 4 gjaldt det å ha orden på motspillsavtalene:

For det norske damelaget kom Marianne Harding i 4 spar i vest. Utspillet var hjerters ess fra nord. Nå er veien til beit åpen for motspillerne om nord fortsetter med hjerter konge og hjerter til stjeling. Ruter ess må også gi stikk, og dermed blir antallet motspillsstikk fire. En annen måte å beite kontrakten på er å skifte til kløver. Da vil motspillerne få satt opp ett kløverstikk i stedet for stjelinga.

De franske damene fikk ikke med seg alle stikkene, og dermed føk kontrakten hjem. Ved det andre bordet stoppet Frankrike i 2 spar. Der ble det også ti stikk, men likevel 10 IMP til Norge.

I veteranklassen ble det 6 IMP ut for Norge da Peter Marstrander gikk beit i 4 spar, mens Canada stoppet i delkontrakt. I åpen klasse ble det 8 IMP til Norge etter at Ulf Tundal spilte 2 spar med ni stikk, mens Hong Kong gikk to beit mot Espen Lindqvist og Boye Brogeland.

I spill 6 hadde Hong Kong litt tur mot Norge i åpen klasse:

Hvilken kontrakt vil du helst være i nord-syd?

Mot Nils og Ulf meldte Hong Kong seg helt opp i 7 grand. Der må sparen løses uten taper.  Oddsen er ikke god nok til at det lønner seg i lengden å være i storeslem. Boye og Espen stoppet i 6 spar. Det var altså svært mange IMP i sving. Da sparen var fordelt 2-2 ble det 11 IMP til Hong Kong. Om det er en spartaper blir det i stedet 14 IMP til Norge.

Både i dame- og veteranklassen gikk spill 6 ut etter at det ble meldt 6 spar.

Norges lag i åpen klasse hadde altså en viss utur som fikk 11 IMP ut på spill 4. På spill 8 var det andre årsaker som gjorde at det ble en ny stor sving ut:

Her kom Norge for høyt ved begge bord. I åpent rom spilte Espen 4 spar doblet med to beit, mens Ulf ble doblet og gikk to beit i 3 grand i lukket rom. 300 ut ved begge bord utgjorde til sammen 12 IMP til Hong Kong. Sett fra utsida ser begge kontraktene unektelig litt merkelige ut, men jeg kjenner ikke til hvordan meldingene har gått. Av og til har vi som følger med og ser alle kortene uten å vite hvordan meldingsforløpet har gått, litt for lett for å bli nesevise. Det kan i mange tilfeller være ei naturlig forklaring bak et resultat som kan se både dårlig og merkelig ut fra utsida.

Jeg kan tenke meg at Ulf har åpnet med en presisjonsruter i vest. Om nord har sperremeldt i sparn blir det ikke nødvendigvis så lett for øst-vest å stoppe. Nils har et visst stikkpotensial med 6-korts kløver. Riktignok er farga dårlig, men om makker har litt tilpasning og kløveren ikke sitter for surt, kan det godt være mange stikk egen vei. Denne gang var det litt kløverstøtte, men minimum styrke hos Ulf. Det hjalp heller ikke på at kløveren satt såpass surt hos motparten.

Etter halvspilt kamp er resultatene som følger for de norske lagene:

Åpen klasse: Norge - Hong Kong 15 - 44
Dameklassen: Norge - Frankrike 25 - 12
Veteranklassen: Norge - Canada 6 - 25

Foreløpig er det kun damene som gjør jobben i siste kamp. I åpen klasse ligger vi kraftig under mot Hong Kong, og akkurat nå føles det godt at avansementet var sikret før denne kampen!

Det er jevnt om åttendeplassen i alle klassene. Drøyt halvveis inn i siste kamp ser tabellene slik ut:

Åpen klasse:

Dameklassen:

Veteranklassen:

Med noen få spill igjen var Polen forbi Norge i dameklassen, men etter noen flere IMP inn norske IMP er Norge igjen opp på andreplass. Vil de holde på denne plasseringa? Det vil være en fordel med tanke på valg av motstander i kvartfinalene.

Laget i åpen klasse ser ut til å gå på stortap, og dermed måtte ta til takke med fjerdeplassen. Det innebærer i så fall at de ikke får velge motstander, men må ta til takke med det laget som blir igjen. Ingen fordel, men samtidig har Norge vist at det kan hamle opp med hvem som helst!

Sluttresultater for de norske lagene i runde 23:

Åpen klasse: Norge - Hong Kong 4,81 - 15,19 (IMP-score: 30 - 51)
Dameklassen: Norge - Frankrike 14,80 - 5,20
(IMP-score: 56 - 37)
Veteranklassen: Norge - Canada 6,72 - 13,28
(IMP-score: 22 - 34)

Her er slutttabellene - de åtte beste i hver klasse går altså videre til kvartfinalene:

Åpen klasse:

Dameklassen:

Veteranklassen:

 

Oppdatering klokka 11:00 (norsk tid):
Det har akkurat vært kapteinsmøte med valg av kvartfinalemotstandere i Wuhan. I dameklassen var det to lag å velge mellom da det var Norges tur til å velge. Valget sto mellom Sverige og Nederland. Norge valgte Nederland. I åpen klasse ble Norge nummer fire, og fikk dermed ikke muligheten til å velge motstander. Men ved å bli nummer fire slippet man i alle fall å møte et lag som ble blant de tre beste. Det laget som ikke ble valgt av noen andre var Italia. Dermed blir det storkamp mellom Norge og Italia i kvartfinalen. Kvartfinalene spilles over seks sett med 16 spill i hvert sett mandag og tirsdag.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.