Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger runde 21 LIVE

I dagens siste runde vises ingen norske lag på BBO. Jeg følger likevel med på BBO for å ha en viss oversikt over interessante spill som dukker opp, og kommer selvsagt til å holde øye med resultatoppdateringa i kampene med norske lag involvert.

Selv om man aller helst vil se norske spillere i aksjon, er det sannelig ikke uinteressant å følge med på andre lag på BBO. Om man i tillegg har oppe scorecardene fra kampene med norske lag involvert, holder man seg godt oppdatert på ståa. Faktisk er det også mer interessant å følge med på nordmennenes resultater når man kjenner til kortene.

Du får opp scorekortet fra Norges kamp ved å klikke på tallet (bordnummeret) som står helt til venstre for de involverte lagene i den aktuelle kampen. Der får du oversikt over både hvem som spiller og resultatene oppdateres løpende etter hvert som resultatene blir lagt inn på Bridgematen i åpent og lukket rom.

Livescore åpen klasse

Scorecard Norge - Singapore

 

Livescore dameklassen

Scorecard Norge - Brasil

 

Livescore veteranklassen

Scorecard Norge - Hong Kong

Her er noen av spillene fra kampen:

I første spill fikk Norges lag i åpen klasse et stort tapsspill etter at Espen gikk ei beit i 3 ruter, mens Indonesia fikk hjem 3 grand ved det andre bordet etter at Terje og Allan ikke fant motspillet ved det andre bordet.

Men revansjen skulle komme allerede i neste spill:

Indoneserne ble straffet hardt for å melde seg på i meldingsforløpet mot Allan (nord) og Terje. Vest ble spillende 2 hjerter med to stikk! Det kostet 1400. Ved det andre bordet satt Boye og Espen imot 3 grand med ti stikk. Dermed 13 IMP tilbake til Norge.

Tvillingene Ola (nord) og Mikael Rimstedt sørget for slemsving inn for svenskene i kampen mot England på følgende vis:

Kontrakten er svært sjanserik. Så lenge sparen ikke sitter 4-0 er trumfen uten taper. Man kan spille på dobbeltfinessen i ruter om man ikke har andre indikasjoner.

Norge fikk slemsving inn i åpen klasse da Allan og Terje meldte slemmen, mens Indonesia stoppet i utgang. Også i dameklassen fikk Norge slemsving inn i kampen mot Brasil. Bodil og Liv Marit meldte 6 spar, mens motstanderne stoppet i utgang ved det andre bordet. Veteranene fikk slemsving ut i sin kamp da det kun var motstanderne fra Hong Kong som klarte å melde 6 spar.

Allerede i neste spill kom det en ny slemmulighet:

Johan Upmark (øst) og Fredrik Nystrøm sørget for nok en slemsving til svenskene da de kom i den noe hardmeldte lilleslemmen i ruter. Trumfen må løses med en taper, og man er i tillegg avhengig av å bli kvitt kløver- og spartapere på vests hånd. Hjerteren kan trumfes god, men om den sitter 4-2 er man avhengig av å trumfe to spar i øst.

Peter Marstrander og Tor Bakke meldte slemmen for det norske veteranlaget, og sørget med det for slemsving inn.

Norge meldte ikke slemmen hverken i åpen klasse eller dameklassen, men begge lagene vant likevel 8 IMP for å spille 5 ruter da det ble spilt 3 spar udoblet med tre sonebeit nord-syd.

Etter halvspilt kamp er alle de norske lagene i ledelsen:

Åpen klasse: Norge - Singapore 27 - 10
Dameklassen: Norge - Brasil 22 - 5
Veteranklassen: Norge - Hong Kong 22 -12

I spill 11 kom enda et slemspill (jeg må innrømme at jeg har følelsen av at de kommer hyppigere enn vanlig i dette mesterskapet). Engelskmennene Jagger (øst) og Allerton meldte seg opp i 6 ruter på denne måten:

Merk at det er essensielt å ha kontrakten på østs hånd for å beskytte hjerter konge, men om man først kommer i ruterkontrakt er det vel grunn til å tro at øst blir spillefører.

Tor Bakke og Peter Marstrander meldte denne lilleslemmen for de norske veteranene. Det var buttspill i kampen mot Hong Kong.

I åpen klasse ble ikke slemmen meldt ved noen av bordene. Det ble 2 IMP til Singapore etter at de meldte 3 grand med 13 stikk, mens Espen og Boye var i 5 ruter med 13 stikk.

I dameklassen ble det slemsving ut etter at Marianne og Ann Karin stoppet i 5 ruter, mens brasilianerne meldte lilleslemmen i minor.Men damene ser ut til å gå mot storseier likevel!

Det samme gjør laget i åpen klasse, mens veteranlaget ligger an til en knepen seier.

I rundens nest siste spill ble det sving i flere av kampene:

Den vanligste kontrakten var 4 spar spilt av vest. La oss si du får hjerter ut fra nord til esset på hånda. Det er naturlig å fortsette med en spar til knekten. Om syd lasjerer denne, kan det være at han greier å skape enn illusjon som får deg til å ville gardere deg mot at nord har 4-korts spar. Om du samtidig er redd for å pådra deg ei trumføyning imot, kan det tenkes at du ender opp med en rutertaper, en kløvertaper og to trumftapere.

Norge hadde utgangssving inn både i åpen klasse og dameklassen, mens veteranene hadde utgangssving ut.

Sluttresultatene for de norske lagene ble som følger i runde 21:

Åpen klasse: Norge - Singapore 17,85 - 2,15 (IMP-score: 62 - 24)
Dameklassen: Norge - Brasil 16,58 - 3,42 (IMP-score: 48 - 19)
Veteranklassen: Norge - Hong Kong 11,76 - 8,24 (IMP-score: 30 - 24)

I morgen avsluttes Round Robin med de to siste rundene. Like før klokka 10 i morgen formiddag vet vi med sikkerhet hvike lag som går videre til sluttspill. Det ser unektelig bra ut for Norge både i åpen klasse og dameklassen. Men jobben må fullføres i morgen for å sikre plass i kvartfinalene. Det kan også være et poeng å komme så høyt som mulig for å unngå den verste motstanden i kvartfinalene. Systemet er nemlig slik at nummer 1 får velge blant lagene på plassene 5-8, deretter får nummer 2 velge blant lagene fra 5-8 som gjenstår og så videre.

I praksis innebærer dette for eksempel at Norge er sikret å unngå motstandere fra plassene 1-4 om de selv er på 4.plass eller høyere. Samtidig er det ikke nødvendigvis det beste å ende på 4.plass fordi man da må ta til takke med det laget som ikke har blitt valgt av noen andre. Hovedsaken er uansett å avansere, og spillerne må ha fullt fokus på sine arbeidsoppgaver mens de sitter ved bordet i morgen. Her gjelder det å ta ett spill av gangen!

Det er foreløpig klart at ingen norske lag vises på BBO i den første kampen, som starter klokka 04:00 norsk tid. Hvilke lag som vises i den siste og avgjørende runden, som starter klokka 07:30, blir ikke avgjort før resultatene fra nest siste kamp er klare. Da vil det bli gjort ei vurdering av hvilke oppgjør som er mest interessante med tanke på å gå videre.

Uansett kommer jeg til å ha ei live-oppdatering fra morgenkampen hvor jeg tar med noen interessante spill og følger Norges kamper spesielt tett. Følg med!

PS! Jeg kommer tilbake med en resultatrapport fra dagen, samt status for de norske lagene litt senere i ettermiddag.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.