Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vi følger jentene på BBO

I dameklassen er det fire kamper i dag. Det innebærer at det kun er damene som er i aksjon i kampene som starter klokka 18.40. Norge møter vertsnasjonen Belgia, og oppgjøret kan følges direkte på BBO. I tillegg kommer jeg til å legge ut noen av spillene fra kampen under her.


Her gjør Gunn Tove og Torild de siste forberedelsene før oppgjøret mot Belgia. Ved det andre bordet spiller Marianne og Ann Karin for Norge.

Allerede i spill 2 fikk nord-syd utdelt riktig gode kort:

Etter at Marianne i syd viste en 22-24-grand, hoppet Ann Karin rett og slett til 6 grand. Ved det andre bordet var kontrakten den samme etter et lignende meldingsforløp. Med ruteren 3-3 er kontrakten hjemme dersom sparen sitter 3-3 eller kløverfinessen går. Med den aktuelle sitsen var det rett og slett ikke mulig å vinne slem.

I neste spill var det sving på gang da Gunn Tove og Torild stoppet i 3 kløver, mens belgierne meldte 3 grand:

Marianne spilte ut spar 5, som gikk til kongen hos Ann Karin i nord. Nå måtte hun spille en majorfarge tilbake for å beite kontrakten. Med ruter tilbake får spillefører sitt åttende stikk for ruter konge, mens sparfinessen fikser det niende. Med kløverretur vil syd få det tungt når hun skal kaste fire kort på kløverstikkene. Hun har ikke råd til å kaste en eneste spar, og blir dermed tvunget til å kaste minst to ruter. Da har ikke forsvaret forbindelse til å få tak i mer enn to ruterstikk - østs nier blir plutselig virksom. Med spar tilbake brytes forbindelsen til bordet, og spillefører har ikke mer enn åtte stikk.

Aktuelt skiftet Ann Karin kløver 8. Spillefører stakk på hånda. I neste stikk fulgte en hjerter. Nå hadde Marianne sjansen til å beite kontrakten ved å gå opp på hjerter ess og skifte ruter. Da Marianne la liten, fikk spillefører takk i ett hjerterstikk, seks kløverstikk og tok sparfinessen for det niende. Dermed vunnet soneutgang og 10 IMP til Belgia. Om det hadde blitt beit ville Norge fått 6 IMP (eller 8 IMP for to beit).

I neste spill hadde utgang i spar gode sjanser på 5-2-tilpasning:

Meldingsforløpet gikk identisk ved begge bord til sluttkontrakten 3 spar. Selv om syd har vist 10-11 hp med 2 grand, synes jeg at det bør meldes 4 spar over 3 hjerter. Nord viser minst 5-5 i majorfargene med 3 hjerter. Da er syds to majorkonger meget verdifulle. Om nord har poengene i sine farger, vil det være godt spill for utgang selv med minimum i nord. Med spill sits ble det elleve stikk ved begge bord, og dermed buttspill.

Neste spill ga en sekser til Belgia etter at Torild gikk beit i 3 spar, mens belgierne fikk ti stikk i 2 spar. Dermed lå Norge under 1-16 etter de første fem spillene.

Heldigvis kom det et gladspill like etterpå:

I dette spillet er det tilsynelatende to hjertertapere, en rutertaper og en kløvertaper. Da belgierne ikke fant beste motspill, gikk kontrakten hjem. Ved det andre bordet stoppet Belgia i 3 hjerter, og endte faktisk opp med å gå beit. Dermed en etterlengtet 12-IMPer til Norge!

I neste spill fikk vi se et klassisk eksempel på at lilleslem i minor av og til kan være en bedre kontrakt enn 3 grand:

 Belgierne kom først i 3 grand i lukket rom. Torild og Gunn Tove forsynte seg raskt med fem kløverstikk, og dermed ei beit. Nå håpet vi at Marianne og Ann Karin skulle unngå å havne i samme kontrakt, men dessverre endte meldingene med 3 grand også i åpent rom. Scoren 100 til øst-vest ga buttspill i kampen.

Som vi ser er 6 ruter en meget god kontrakt, som i praksis står så lenge trumfen løser seg uten taper.

Det ble dessverre et par dårlige spill til for Norge. Med fire spill igjen ledet Belgia med 20 IMP.

På spill 13 kom det endelig et gladspill for oss med norske briller:

Etter Ekrens-åpning (under åpning med begge major) fra Ann Karin i nord, havnet belgierne til slutt i 3 grand. Etter hjerter til esset og ny hjerter, hadde forsvaret satt opp to ekstra stikk i hjerter, og hadde i tillegg to toppstikk i ruter. Inne på hjerter konge, innkasserte spillefører sine syv toppstikk i de svarte fargene, før Marianne og Ann Karin måtte få de fire siste stikkene.

Ved det andre bordet fikk Torild hjem 3 grand etter at belgierne bommet motspillet. Dermed 12 IMP til Norge, og en viktig redusering før de tre siste spillene!

På tredje siste spill ble det en firer inn for Norge. Dermed var stillinga 29-32 før de to siste spillene.

På nest siste spill ble det delkontraktssving ut, og 10 IMPs ledelse til Belgia før siste spill.

På siste spill ble det en liten sving inn til Norge:

Torild og Gunn Tove hentet ei beit i 2 spar, mens Marianne fikk hjem kontrakten. Dermed 4 IMP til Norge på siste spill.

På VP-skalaen er det relativt stor sving ved liten differanse. Dermed ble disse 4 IMPene verdt mer enn ett vinnerpoeng.

Kampen endte til slutt med 33-39-tap for Norge, som dermed får med seg 8,24 VP fra dagens siste kamp. Laget ligger fortsatt på tredjeplass idet to spilledager og seks kamper gjenstår.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.