Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Vanvittig avslutning i EM

Norge gjorde jobben sin og slo Israel 25-11 i imp eller 13,75 - 6,25 i VP. Monaco med Geir Helgemo og Tor Helness tålte med det et lite tap mot England i siste kamp. I tredje siste spill hadde dere lagkamerater en stor misforståelse og havnet i 6 spar på 4-3-tilpass i stedet for 6 hjerter på 6-4. Claudio Nunes måtte få hjem den kontrakten for å bli europamester. Slik så spillet ut:


Som vi ser står 6 hjerter på å finne spardame, eller gjøre som Espen Lindqvist så glimrende gjør her. I 6 spar var det mer som måtte ordne seg. Nunen fikk singel hjerter ut og klarte første prøve da han tok for esset. Han spilte så kløver til esset og ga bort hjerterstikket. Nå fant Tony Forrester i Øst en utrolig psykologisk variant; han spilte ikke kløver til stjeling i Syd, men ga spillefører en gratis ruterkutt! Da den kutten stod handlet det bare om å finne sparen. Hadde Forrester spilt kløver til stjeling i Syd har ikke Nunes forbindelser lenger til å kutte sparen gjennom Øst, men blir tvunget til å ta kutten gjennom Vest. 

Med ruter tilbake var alle muligheter fortsatt åpne for å ta kutten begge veier, og Nunes BOMMET! Dermed går EM-gullet til Israel med Monaco på andre plass og England på tredje. Bridge er et fantastisk spill!Claudio Nunes bommet sparen og tapte EM-gullet!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.