Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Tor imponerer Tor

Tor Bakke spiller i et av tre par på Norges veteranlag i EM. Omtrent tredje hver kamp står han og makker Arve Farstad over. Da brukes tida til å følge med resultatene og gjerne være tilskuer i en BBO-overført kamp. Tor sto over dagens første kamp og fikk sjansen til å følge sin navnebror med etternavnet Helness og Monaco i deres kamp mot Wales.  Waliserne fikk smertelig erfare at det er skummelt å være unøyaktig i motspillet mot en nordmann i Monacodrakt.

Bakke har sendt inn følgende referat av spillet:

Tor Helness i øst spilte 5 ruter. Utspill spar til damen og skift til kløver til knekten. Ny spar ble stjålet og ruter dame fikk beholde neste stikk. Dermed var et ekstra stikk sikret! Liten hjerter og syd måtte legge lavt slik at damen fikk stikket. Deretter ble syd spilt inn på trumfesset Han måtte spille kløver for å presse ut esset før kløvertaper forsvinner på 4.hjerter. Han valgte kløver konge, men da stakk Tor med esset og tok hjerter ess før nord ble spilt inn i kløver og måtte spille til dobbeltrenons. Det hjelper heller ikke å spille liten kløver til damen. Da tas selvfølgelig ikke hjerter ess, og ny kløver vil føre til at syd blir innspilt. Dermed kun 300 ut mot 650 på andre bordet og 8 imps til Monaco.

Vi ser for øvrig at syd må fortsette i kløver i stikk tre for at forsvaret skal få med seg et stikk til. Da får forsvaret satt opp kløveren før en av dem blir innspilt. 500 ut ville uansett gitt 4 IMP til Monaco. Nå ble det altså 4 IMP ekstra i bonus etter litt slapt motspill av waliserne og desto mer våken spilleføring av Tor Helness.

Takk til Tor Bakke for en fin spillhistorie. Vi ønsker ham og resten av veteranlaget lykke til i EM-innspurten. Vi håper på norsk VM-billett og heier som bare det!

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.