Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Tips for dame- og veteranlaget

Ved siden av det åpne laget stiller Norge med lag i både dame- og veteranklassen. Da jeg har vært så freidig å tippe resultatet for det åpne laget kan jeg ikke være mye dårligere for disse to lagene, men tipset kommer til å bli litt mindre detaljert. Jeg vil i hovedsak liste opp hvem som er de tøffeste motstanderne og si hva som er realistisk for de norske lagene.

Damelaget består av Ann Karin Fuglestad - Marianne Harding, Siv Thoresen - Sølvi Remen og Gunn Helness - Ida Wennevold. De to første parene er rutinerte sammen, mens Gunn og Ida er et helt nytt par. Det skapte reaksjoner når de ble tatt ut foran Gunn Tove Vist og Stine Holmøy, men har kanskje hatt best resultater av alle damepar i tiden frem mot EM med blant annet seier på Olrud, så jeg er helt sikker på at de ikke kommer til å gjøre seg bort. Laget har med seg Tormod Røren som NPC (non-playing captain) og Øyvind Saur som coach.

Veteranlaget støttes av NBF med startkontingent og landslagsskjorter, men dekker alle andre kostnader selv. Parene er Helge og Roald Mæsel, Arve Farstad - Tor Bakke og Peter Marstrander - Rune Anderssen. Alle seks er velkjente spillere som har vunnet et utall av norske mesterskap, så rutinen skal det ikke stå på. (Men rutine er vel vanlig i et mesterskap for seniorer?!?) De har ikke med seg noe offisielt støtteapparat, men undertegnede vil hjelpe de litt med det praktiske. 

Damelagets tøffeste motstandere:

 • Tyrkia
 • Sverige
 • Bulgaria
 • Danmark
 • England
 • Frankrike
 • Polen
 • Nederland

De største favoritten er nok Nederland og England. Begge har vunnet dameklassen i EM flere ganger og ingen blir overrasket dersom disse to utkjemper gullkampen nok en gang. Videre tror jeg Frankrike og Polen er hakket sterkere enn våre jenter. Ikke nødvendigvis spiller for spiller, men de har vært med å kjempet i toppen flere ganger og er vant til å spille tøffere turneringer. 

Det betyr at Norge må kjempe med Tyrkia, Sverige, Bulgaria og Danmark om 5. - 8. plass. Det er akkurat som for åpen- og veteranklassen, en 6. plass eller bedre gjør at du vinner billetten til Bermuda Bowl (VM). Det er Norge mer enn kapable til, men man må være skjerpet hver dag, hver kamp, hvert spill og hvert kort. Får Norge til det er det gode muligheter for våre jenter!

Seniorlagets tøffeste motstandere:

 • Polen
 • Italia
 • Nederland
 • Ungarn
 • England
 • Danmark

Å lese startlisten for seniorklassen er ofte å lese startoppstillingen for åpen klasse for 10-15 år siden. Det betyr at det er mange gode spillere i seniorfeltet, så Norge får ingen lett kamp. Seniorlaget måtte i siste liten få inn reserve for Jon Sveindal som ble syk, og Arve Farstad kunne heldigvis stille opp. Jeg synes det er vanskelig å tippe en konkret plassering, men Norge har definitivt et godt nok lag til å kjempe om medaljer. Det har vi delvis også hatt i tidligere EM for seniorer uten at det har gått veien, så nå er det kanskje på tide?

I kveld er det først Captain's Meeting hvor alle kapteiner får beskjed om rutinene for mesterskap, så åpningsserimoni kl 19:30. Her er den kroatisk presidenten anmeldt, så ingen slipper inn etter 19:15. Jeg regner med at vi ser Erna Solberg til stede i Tromsø neste år når vi skal arrangere Europamesterskap, men tror kanskje sikkerhetsoppbudet blir litt mindre. Selve spillingen starter i morgen kl 10:00 for seniorene og kl 14:30 for åpent- og damelaget. 

 

 

 

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.