Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Svensk medvind

Det ble nok en tung kamp for veteranene mot Sverige. Svenskene var både gode og heldige, og Norge fikk ikke helt drag på kampen.

Tolle spilte ut kløver 7 som Leif-Erik stakk med esset og skiftet til hjerter 7.

Spillefører stakk med esset, tok 2 runder spar, spilte hjerter til kongen og kastet bordets siste hjerter på spar 10. Nå var det bare å stjele en hjerter med kløver dame, og trekke ut trumfen for 12 stikk og 920 til Sverige.

Om nord fortsetter i kløver blir det verre for spillefører, da han ikke har kløver å spille seg hjem på i sluttposisjonen over. Han kan vinne kontrakten, men en mer naturlig plan vil være å ta hjerterfinessen, og da tar syd beiten med hjerter dame. Nå ble det 10 IMP ut mot 3NT med 12 stikk på andre bordet.

På spillet etter meldte svenskene seg opp i nok en slem:

 

Jeg tror ikke svenskene hadde helt kontroll på meldingsforløpet, men etter at øst valgte å reversere på sine 14 gode poeng, stod vest på til 6 ruter.

Slemmen er veldig god, og etter hjerter ut til esset, hadde spillefører få problemer med å ta 12 stikk og notere 1370.

Kun 5 par i seniorklassen meldte slemmen, og på andre bordet stoppet de i 3NT for 12 nye IMP til Sverige.

Svenskene meldte siden nok en slem uten helt kontroll:

Svensken i vest tenkte lenge før han gikk på over 4 hjerter, og forklarte etterpå at han var litt usikker på 4 hjerter.

Tolle spilte ut ruter 10, og det kunne se ut som et lovende utspill når bordet kom ned, men spillefører hadde ruter dame og ikke noe annet alternativ enn å la ruteren gå til damen. Nilsland tok to runder trumf og spilte spar, og da fikk syd for esset og øst claimet resten.

Spillet gikk heldigvis ut, da de meldte ut 6 hjerter på andre bordet også.

Så et nydelig svensk motspill:

Øst spilte ut sin single ruter, som Leif-Erik stakk med kongen og spilte hjerter. Vest stakk med esset og så at det ikke var noen hast med å gi makker ruterstjeling, men skiftet i stedet til sin singelton i kløver.

Leif-Erik vant stikket med kløver 10, men var låst i bordet og prøvde en ruter til esset. Øst stjal og fortsatt med kløver dame til stjeling i vest.

Hvis vest nå fortsetter i ruter, kan nord trumfe med hjerter konge og fri seg med en trumf, og motspillet får 4 hjerterstikk og spar ess. Vest forutså dette og spilte derfor spar først til øst sitt ess, som kunne gi vest enda en kløverstjeling. Nå var det tid for å spille ruter, og øst fikk trumfhøyningen sin på hjerter knekt for en beit.

Norge taper til slutt 11-47 mot Sverige, og nå begynner det å haste med å snu vinden skal det bli medalje på seniorene.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.