Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Resultater fra runde 17

Det norske damelaget slo kraftig tilbake med storseier mot Danmark i midtkampen. Vårt lag i åpen klasse tapte med 5 IMP mot Italia, men fikk med seg anstendige 8,52 VP fra det oppgjøret. Veteranene gikk dessverre på et nytt tap, denne gang mot Australia.

Åpen klasse:

Norge - Italia 8,52 - 11,48 (IMP-score: 18 - 23)

 

Dameklassen:

Norge - Danmark 16,42 - 3,58 (IMP-score: 46 - 18)

 

Veteranklassen:

Norge - Australia 5,82 - 14,18 (IMP-score: 20 - 36)

*Norge er nummer 20 med 143,03 VP

De norske damene fikk en strålende start på kampen og ledet hele 25-0 allerede etter tre spill. Her er det tredje av disse:

Liv Marit Grude valgte å doble opplysende i øst etter to passer og 3 kløver fra nord. Etter min smak er det altfor hardt å gå inn med denne hånda i den aktuelle posisjonen. Makker bør kunne forvente mer enn dette når man går inn direkte i blodsonen på 3-trinnet over motpartens sperremelding. Kongen single i motpartens farge er heller ikke gull verdt.

Noe av problemet er at det er såpass trangt i meldingsforløpet at makker ikke har invittmeldinger tilgjengelig. I praksis betyr det at hun må melde utgang med mange hender der hun gjerne ville invitert om det hadde vært plass til det. Sett deg i østs stol og prøv å konstruere hender hos makker som gir godt spill for utgang. Det er ikke så lett. Du har rett og slett for mange tapere til at det kan være særlig godt håp om at det skal stå utgang.

Som jeg skrev om i et av innleggene i går synes jeg det må være ei oppside om man skal melde hardt, og den oppsida skal være at det er et visst realistisk håp om at det skal stå utgang egen vei.

Men også danskenes Christina Lund Madsen, som satt i samme posisjon ved det andre bordet, fant det for godt å melde seg på, riktgnok på en annen måte:

Tilsynelatende er det dødt i begge kontraktene. Nord-syd kan vinne ett sparstikk, to hjerterstikk og to kløverstikk i grandkontrakt. I sparkontrakt har forsvaret to svarte ess, to hjerterstikk og ei hjerterstjeling. 4 spar gikk da også to beit mot Torild Heskje og Gunn Tove Vist.

Men Bodil Nyheim Øigarden kom etter hvert ovenpå i 3 grand etter å ha fått ei hjelpende hånd fra dansken i nord. Liten kløver ut gikk til kongen i bordet. Bodil hadde ikke annet å gjøre enn å gå på sparen. Bjørg Houmøller lasjerte første gang, men stakk den andre sparen. Dermed var det ikke forbindelse i den farga. Inne på spar ess hadde hun kontraktens skjebne i sine hender. Aktuelt fortsatt hun i ruter, og da kunne hun aldri få for sine to stående kløver! Hun tenkte nok at hun ikke ville sette opp tieren for spillefører, men det var nok ikke veldig godt gjennomtenkt. Tenk så mange stikk makker må ha i de røde fargene for at det skal bli beit uten noen kløverstikk!

Ruterreturen gikk via nieren til spilleførers konge. Nå må syd hjelpe henne til å få tak i ni stikk på den ene eller andre måten. Hun blir rett og slett innspilt. Aktuelt fortsatte Bodil med hjerter knekt, som gikk til dama. Syd fortsatte med ruter knekt. Den ble vunnet av esset på hånda. Nå kunne Bodil innkassere ruter dame, og spille syd inn på den siste ruteren. Hun måtte gi bordet for hjerter konge, og den var samtidig inntak til sparstikkene. Bodil fikk dermed fire sparstikk, ett hjerterstikk, tre ruterstikk og ett kløverstikk. Dermed ni stikk totalt, vunnet utgang og 13 IMP til Norge!

Så et eksempel på noe jeg liker dårlig, nemlig delkontrakter som dobles hjem i lagkamp:

Denne gang gikk det i Norges favør, og jeg er selvfølgelig glad for IMP til Norge. Men jeg må si at en del av disse doblingene jeg har sett i dag ikke er etter min smak.

2 kløver viste begge major, mens doblinga viste ei positiv hånd. Pass fra Bodil indikerte interesse for å spille 2 kløver, men Liv Marit valgte å melde av 5-kortsfarga si. Bodil hadde hjerter på lur, og tok ut 2 spar i 3 hjerter. Etter at syd la på en rødlapp ble 3 hjerter doblet sluttkontrakten. Kontrakten kan beites med de fleste utspill, men hjerter konge, som aktuelt ble valgt, gjorde at spillefører kom ovenpå.

Utspillet ble stukket med esset i bordet før kløver ess fulgte. Spillefører må rett og slett i gang med å godspille kløverfarga mens hun ennå har nok trumf igjen på hånda. Syd stjal, og fortsatte med trumf. Dermed var motpartens trumf trukket ut.

Inne på hånda kunne Bodil spille kløver dame, som nord dekket med kongen. Etter å ha stjålet kløveren i bordet, spilte Bodil spar ess og spar til stjeling. Hun tok så for kløver knekt før hun spilte kløver 9. Nord kunne gjøre hva hun ville, enten dekke nå eller neste gang. Uansett ble kløveren trumfet god mens Bodil hadde én trumf igjen å komme inn på hånda på. Dermed ble det hele elleve stikk. Alt motparten fikk var ett stjelestikk og ett ruterstikk. 730 til Norge etter to overstikk i doblet delkontrakt!

Ved det andre bordet fikk Torild og Gunn Tove 100 inn i 3 kløver doblet etter at vest åpnet med 3 kløver og Torild gjenåpnet med ei doblin i sistehånd etter å ha passet først. Det var helt naturlig for Gunn Tove å passe ut, men det var ikke mer enn ei beit. 13 nye IMP til Norge.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.