Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Resultater etter kamp 5

I dagens andre kamp kunne vi følge damene på BBO mot England. Det ble dessverre noen forspilte sjanser sett med norske øyne, og England dro i land en komfortabel seier til slutt. Under kan du se resultatene til de norske lagene, samt stillinga etter fem av 23 runder.

Åpen klasse:

Norge - Chile 7,45 - 12,55 (IMP-score: 49 - 58)

 

Dameklassen:

Norge - England 4,62 - 15,38 (IMP-score: 21 - 43)

 

Veteranklassen:

Norge - De forente arabiske emirater 15,92 - 4,08 (IMP-score: 46 - 21)

Her er et av spillene hvor de norske damene hadde mer inne i kampen mot England:

Mot 4 spar spilte Torild Heskje ut ruter 9. Hva ville du lagt i nord etter at spillefører har tatt liten fra bordet?

Riktignok kontrollerer du ruteren, men du vet samtidig at det ikke er stikk å hente i ruter. Imidlertid vil du svært gjerne at makker skal spille hjerter gjennom bordets konge. Disse to faktorene bør til sammen få deg til å legge svakhet i ruter. Det er viktig å understreke at dette, slik de fleste spiller det, ikke er noen direkte lavinthal-posisjon (farhgeskiftsignal). Det vil si at en høy ruter ikke ber om hjerterskift direkte. Det er mer å se på som et ønske om at det spilles noe annet enn ruter. Så blir det opp til syd å vurdere hvilken farge som skal spilles ut fra den informasjonen hun sitter på.

I dette tilfellet kan eliminasjonsmetoden brukes til å resonnere seg fram til at det trolig er hjerterskiften makker ønsker. I kløver ser syd på esset selv og  i bordet er det singleton. Dermed kan det neppe være skift i denne farga makker har interesse av. Merk at nord godt kan legge styrke med den aktuelle ruterbeholdninga i en situasjon der man ikke ønsker noen spesiell skift, da nærmest som en advarsel til makker mot å åpne noen andre farger.

Etter å ha vunnet første stikk med esset, fortsatte spillefører med kløver knekt. Torild stakk med esset og Gunn Tove Vist fulgte med toeren. Hun kunne kanskje lagt tieren i et forsøk på å be om hjerterskift?

Nå var det naturlig for Torild å fortsette angrepet i ruter for å sette opp makkers ruter dame. Om makker har bare 4-korts ruter og ett inntak, vil det være viktig å få spilt ruter i tide fra syd for å få satt opp ruterstikket.

Dermed fikk spillefører kastet en hjertertaper på ruter konge. Hun fortsatte så med spar til esset fulgt av kløver til stjeling. Da kløver 10 kom på, var det bare å spille spar til kongen og kreve ti stikk for vunnet utgang. Motspillerne fikk ett stikk i hver av majorfargene, men spillefører hadde så resten.

Ved det andre bordet ble kontrakten 2 ruter doblet etter at nord åpnet med svake 2, og Marianne Harding i øst doblet opplysende. Ann Karin Fuglestad gjorde doblinga om til straff. Det endte med ei beit etter at det norske paret mistet ett stikk i motspillet.

200 mot 620 ga 9 IMP til England. Om de norske parene hadde fått til optimale motspill ved begge bord, ville det blitt 12 IMP til Norge i stedet (500+100 inn), og kampen ville nesten vært buttet.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.