Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Pass - en god sperremelding

Norges veteranlag hadde dessverre en dårlig kamp mot Nederland, der nederlenderne var både gode og heldige. På spill 30 tapte Norge 9 IMP etter at brødrene Mæsel var i 5 ruter doblet med -300, mens nederlenderne fikk spille 2 ruter på andre bordet:

Som man kan se av alle kortene, har nord-syd 11 stikk i spar, slik at 5 ruter er en god stamp. Derfor ser det veldig merkelig at Tor og Peter lar de få spille 2 ruter på andre bordet, men det ligger ofte en forklaring bak.

Personlig hadde jeg valgt å starte meldingsforløpet med en sperremelding i ruter utenfor sonen på øst sin hånd i 1. hånd. Jeg ville nok åpnet 4 ruter, noen ville strukket seg til 5 ruter, mens andre hadde åpnet med 1 ruter.

Nederlenderen valgte derimot å åpne med pass!

Peter åpnet med 1NT (15-17) og vest meldte inn 2 ruter som viste en majorfarge. Nord ville avvente og se hvilken majorfarge vest hadde, men da gikk det pass rundt!

Hadde nord meldt 2sp, hadde øst-vest kanskje presset de opp i 4sp, men med så mye i hjerter var det en mulighet for at vest hadde sparfarge. Denne gangen fikk han ikke sjansen til å komme igjen, og Peter kunne vel ikke si noe annet enn pass med bare 15 poeng og 4 rutere. Dermed ble nord-syd "sperret" ut av øst sine passer, som fikk kjøpe kontrakten i 2 ruter for 9 IMP.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.