Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Ny multismell

Tidligere i EM dukket det opp en vanskelig posisjon over multi, der Tor og Peter ikke fant 6-3 tilpasning i den andre majorfargen, og tror du ikke det skulle dukke opp enda et slikt spill i gårsdagens kamp mot de franske seniorene?

3 spar over 2NT burde kanskje vise en sterk hånd med spar, men det viste noe annet etter systemet, og derfor måtte Peter velge majorutgang uten å vite om makker hadde noe tilpasning i spar. Mot en maksimum, tok han sjansen på at 4 hjerter kunne være en vel så god kontrakt som 4 spar.

Slik var det ikke denne gangen, da det var 2 hjertertapere i 4 hjerter, i tillegg til en spar og en kløver, mens det var 11 stikk i spar. Dermed ble det 13 IMP til Frankrike.

Også Boye og Espen åpnet i 2 ruter multi, men de klarte å komme seg i 4 spar.

 

I dette spillet var det derimot ikke systemet som var feil, men en stor unøyaktighet:

De polske damene har hatt et bra mesterskap og leder med ca. 10 VP på Sverige før siste dag. De har likevel hatt sine smeller, og spillet over fra tidligere i mesterskapet var et av dem.

Din makker har åpnet med 2 ruter multi, og nå ser det ganske naturlig ut å fortsette med 2NT for å høre hva makker har, selv om du har en anelse om at makker har hjerter.

Den polske damen hoppet derimot rett i 3NT! 

Det var en som hadde hjerter rundt bordet, men det var ikke vest:

Syd kunne innkassere de ni første stikkene, og dermed ble det 5 beit og 500 til de tyske damene. Litt dumt å gå 5 beit i 3NT når man har 6 spar i kortene. Syd vil nok sannsynligvis stampe, og der kan de berge med 800 i 7 hjerter (1100 hvis man drar på seg en trumfhøyning). Polakkene fikk kjøpt kontrakten i 5 hjerter doblet med -300 på andre bordet, men måtte likevel betale ut 13 IMP!

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.