Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Norges sjanser i åpen klasse - finalespill

I et tidligere innlegg tippet jeg at Norge kom til å plassere seg som nummer 4 i den innledende gruppespillingen. Nå har tiden kommet for å spekulere litt rundt finalespillet, hvor man møter de 9 beste lagene fra den andre gruppen og den som tilslutt har mest vinnerpoeng (VP) stikker av med seieren. 

La oss først ta en liten titt på de beste lagene fra den andre gruppen:

Land Kjente spillere Kommentar
 Italia Lauria, Sementa, Versace  Italia stiller i år med et svekket lag, blant annet mangler stjerneparet Bocchi - Madala. Sponsoren Angelini skal også spille på laget. Mitt tips er at Italia havner godt bak Norge og ikke kvalifiserer seg til Bermuda Bowl (VM). 
 Nederland Van Prooijen - Verhees, de Wijs - Muller Nederland stiller også uten sitt kanskje mest fremgangsrike par de siste årene, Drijver - Brink. De har heller prioritert å spille i Kina! Veldig gledelig er det derimot at Nederland stiller med ei ung jente på det åpne laget, Magdalena Ticha. Men alt i alt er nok også Nederland svekket, så jeg tror Norge havner foran Nederland.
 Bulgaria Gunev - Nanev  Bulgaria stiller med et meget sterkt lag og vil gjøre det godt i dette mesterskapet. Kanskje de er en utfordrer til seieren? Det som taler i mot er kanskje at de har et humør som gjør det tøft å snu motgang i noen runder, men glir det for Bulgaria har de gode medaljesjanser. Sannsynligvis foran Norge.
 Polen Balicki - Zmudzinski, Jassem, Kalita  Balicki - Zmudzinski har tilhørt verdenseliten i mange år og er ledestjernene på et godt polsk lag. Men Polen har ofte vært nevnt blant favoritten på forhånd uten å lykkes, så sliter de kanskje med å takle presset? At sponsor Mazurkiewicz spiller er heller ikke med på å styrke laget. Vil kjempe tett med Norge. 
 Israel Fischer - Schwartz, Herbst x 2  De unge guttene Fischer - Schwartz drar lasset for et godt israelsk lag og brødrene Herbst er også et godt par. Israel vil nok også kjempe tett med Norge. 
England Forrester, Robson, Bakshi, Hackett x 2 England er det siste laget jeg tror vil kunne være med å kjempe med Norge. Men har alderen tatt igjen Tony Forrester og hvor gode er brødrene Hackett? Jeg tror de vil slite med å slå Norge, men det er et skummelt lag om alt glir.

           
Lorenzo Lauria Bauke Muller Rossen Gunev Cezary Balicki Lotan Fisher Jason Hackett


Da har vi kommet frem til selve sluttipset for hvordan det går med Norge, og mitt tips er: 6. plass
Norge har et spennende lag, men det er noen lag i EM som nok fortsatt er bedre. Men en 6. plass gjør at man kvalifiserer seg til Bermuda Bowl neste år, og det tror jeg er guttas absolutt største mål. Alt annet enn det vil være en skuffelse og alt bedre vil være en bonus. 

Følgende lag vil havne foran Norge:

  1. Monaco
  2. Tyskland
  3. Bulgaria
  4. Russland
  5. Polen/Israel
  6. Norge


Dette er altså tipset mitt for hvordan det hele vil ende tilslutt, og tipset går kjedelig nok på Monaco med Geir Helgemo og Tor Helness i spissen. De to er rett og slett i egen klasse i en slik turnering som EM er. Ikke forvent å se de lede butleren etter første uke, men når andre uke er ferdigspilt er de helt i toppen. 

 

 Landslagets støttespillere:      
       VIEGO

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.